Gezond aan tafel logo

9x spinazierecepten

16 maart 2018

Fan van spinazie? Good for you, want spinazie is hartstikke gezond. Helaas word je er niet groot en sterk van: het ‘Popeye-effect’ blijkt jammer genoeg niet op waarheid te berusten. Maar spinazie barst wel van de gezonde vitaminen en mineralen. Zoals vitamine A, K en B11 (foliumzuur) en mangaan, magnesium en ijzer. Uit onderzoeken blijkt dat het eten van spinazie meehelpt prostaat- en borstkanker te voorkomen. Spinazie zit vol met antioxidanten, waarmee o.a. aderverkalking kan worden tegengegaan; daarnaast is het eten ervan goed voor je immuunsysteem. Wist je dat er een speciale Spinaziedag bestaat? Op 26 maart staat deze groene groente in de spotlights. Hier vind je 9 lekkere spinazierecepten – of het nou Spinaziedag is of niet.

Klik hier om rechtstreeks naar de volgende recepten op deze pagina te gaan: Ontbijten met spinazie | Lunchen met spinazie | Avondeten met spinazie

3x Ontbijten met spinazie

1. Geroosterd brood met spinazie, eieren & kerstomaatjes – Jamie Oliver

Het recept voor dit geroosterd brood met spinazie, eieren, kerstomaatjes & chilisaus komt uit het boek Superfood voor familie en vrienden van Jamie Oliver. Hij schrijft erover: “Spinazie is een fantastisch ontbijtingrediënt met superveel vitamine K, die onze botten sterk en gezond houdt. Die Popeye wist wel wat-ie deed!”

Geroosterd brood met spinazie, eieren, kerstomaatjes & chilisaus - Gezond aan tafel - recept

2. Groene smoothie met amandelmelk, spinazie en banaan – Tara Stiles

Tara Stiles is weg van ‘groenedromendrankjes’ (ggd’s). Hier vind je haar recept voor de ‘klassieke versie’: een groene smoothie met amandelmelk, spinazie en banaan. Het komt uit het Tara Stiles’ Kookboek, met meer dan 100 simpele gerechten die superleuk zijn om te maken.

Groene smoothie met amandelmelk, spinazie en banaan - Gezond aan tafel - recept

3. Boerenkool & eieren met gegrilde tomaten (Paleo) – Daniel Green

Het recept voor deze boerenkool & eieren met gegrilde tomaten (Paleo) komt uit Het snelle paleo-kookboek van Daniel Green.

Boerenkool & eieren met gegrilde tomaten (Paleo) - Gezond aan tafel - recept

3x Lunchen met spinazie

1. Quiche zonder korst met spinazie en geitenkaas (anti-diabetes) – Réginald Allouche

Het recept voor deze quiche zonder korst met spinazie en geitenkaas komt uit het boek Het anti-diabetes programma van Réginald Allouche.

Quiche zonder korst met spinazie en geitenkaas - Gezond aan tafel - recept

2. Salade met spinazie, paprika, avocado en bananenchips – Tara Stiles

Het recept voor deze salade met spinazie, paprika, avocado en bananenchips (ook wel: viequessalade) komt uit het Tara Stiles’ kookboek, met meer dan 100 simpele gerechten die superleuk zijn om te maken.

Salade met spinazie, paprika, avocado en bananenchips - Gezond aan tafel - recept

3. Salade van bladspinazie met gegrilde citroenkip & courgettini – Ida de Haart (SLA)

Deze salade van bladspinazie met gegrilde citroenkip & courgettespaghetti komt uit het boek SLA van Ida de Haart. Over het recept schrijft Ida de Haart: “Werkelijk iedereen houdt van deze salade en je kunt er zo veel mee variëren als je wilt. Eigenlijk kun je elke groente en elke dressing gebruiken die je wilt, maar hieronder zie je hoe wij hem maken!”

Salade van bladspinazie met gegrilde citroenkip & courgettespaghetti - Gezond aan tafel - recept

3x Avondeten met spinazie

1. Quinoa met spinazie – Pauline Schonewille

Het recept voor deze quinoa met spinazie komt uit het boek PUUR! Vegamama van Pauline Schonewille.

2. Broccoli-spinaziesoep met avocadotoast – Martha Stewart

Het recept voor deze broccoli-spinaziesoep met avocadotoast komt uit het boek Frisse start van Amerika’s bekendste chef Martha Stewart.

Broccoli-spinaziesoep met avocadotoast - Gezond aan tafel - recept

3. Roerbakspinazie met gorgonzola – Manja Visser

Het recept voor deze roerbak spinazie met gorgonzola komt uit het boek Het groentenparadijs van Manja Visser en Marcel van Driel.

Roerbak spinazie met gorgonzola - Gezond aan tafel - recept

 

    Ook gezonder eten?

    Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!