Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl

Paasbrunch? Ideeën en recepten voor gezonde hartige én zoete gerechtjes

Organiseer jij een Paasbrunch of maak je een of meer gerechtjes voor een Paasbrunch bij iemand anders thuis? Een Paasbrunch is een maaltijd tussen het ontbijt en de lunch in, vol lekkere hartige én zoete gerechtjes, zowel warm als koud. Lekker lang aan tafel met familie en/of vrienden! Wij hebben hier allerlei gezonde recepten voor een perfecte Paasbrunch voor je verzameld. Eet smakelijk en Vrolijk Pasen!

Paasbrunch: gezonde recepten

1. Eieren uit de oven

Pasen zonder ei, niet erg gebruikelijk… Daarom: eieren uit de oven met pimpernel, zeezout en olijfolie, een recept van Gartine. Ook lekker: eieren met geitenkaas uit de oven en Griekse zachtgekookte eieren. Hou je niet van eieren of ben je veganist? Deze scrambled tofu bewijst dat je eigenlijk ook prima zonder eieren kunt!

Eieren uit de oven met pimpernel - Gezond aan tafel - recept

2. Quiche of hartige taart

Altijd lekker: een quiche of hartige taart. Groot voordeel: je kunt hem van tevoren klaarmaken. Het populairste recept van onze website is deze hartige taart met prei, champignons en tijm van Annemarie Reuzenaar, maar we hebben nog veel meer recepten voor hartige taarten. Je kunt ze natuurlijk ook in kleinere vormpjes klaarmaken.

Hartige taart met prei - Gezond aan tafel - recept

3. Muffins

Perfect voor de Paasbrunch, deze suikervrije en veganistische muffins met banaan en walnoten, van SLA. Ook lekker: speltpannenkoekmuffins met kiwi, pruim en ananas en deze hartige tonijnkommetjes.

Suikervrije en veganistische muffins banaan walnoten - Gezond aan tafel - recept

4. Wraps

Altijd lekker en goed van tevoren klaar te maken: wraps. Deze broodtrommel wraps van Sharon Numan, die ook buiten de broodtrommel heerlijk zijn, zijn een aanrader, net als deze eirollletjes met zalm roomkaas en komkommer (gemaakt van ei in plaats van tortilla’s, en dus koolhydraatarm).

Gezond aan tafel - Recept - Wraps voor in de broodtrommel

5. Brood

Wie wordt er nou niet blij van de geur van versgebakken brood? Dit speltbrood van Robèrt van Beckhoven (bekend van Heel Holland Bakt) is een favoriet. Het is gemaakt van deegbollen die tegen elkaar aan zijn gedrukt tot een soort rupsvorm – voor kinderen extra leuk om dit voedzame brood te eten.

Speltbrood van Robèrt van Beckhoven (uit Heel Holland Bakt Brood) - Gezond aan tafel - recept

6. Sandwiches

Lekkere belegde sandwiches, in kleine stukken gesneden, doen het altijd goed op de brunchtafel. Op onze website vind je onder andere het recept voor deze roggebrood-sandwich met zalm van Christian Bitz & Arne Astrup, maar ook voor deze veggie-sandwich.

Sandwich roggebrood met zalm - Gezond aan tafel - recept

7. Avocado uit de oven

Een feestelijke verschijning op je Paasbrunch: avocado uit de oven. Dit recept van Vivian Reijs voor avocado met gerookte zalmsnippers en ei is heel makkelijk super gezond!

Avocado met gerookte zalmsnippers en ei - Gezond aan tafel - recept

8. Smoothie en/of vers sap

Blender op het aanrecht, ingrediënten in de aanslag en mixen maar! Maak bijvoorbeeld een fruitsmoothie, zoals deze bosbessensmoothie van Sanne van Rooij (Living the Green Life) of verwerk groente in je smoothie (check bijvoorbeeld deze vegan smoothie met bieten en aardbeien). Ook versgemaakte sapjes zijn heerlijk! Heb je een (slow)juicer, maak dan bijvoorbeeld sap van sinaasappel, zoete aardappel en wortel of een groentesapje van rode biet, granaatappel, elstar en gember.

Bosbessen avocado smoothie - Gezond aan tafel - recept

9. Frittata

Een frittata is een soort omelet, maar dan meer gevuld. Leuk om in kleine stukjes te serveren tijdens je Paasbrunch! Op onze website vind je bijvoorbeeld deze zoete aardappel frittata van Vivian Reijs en deze artisjok frittata met waterkerspesto.

Zoete aardappel frittata van Vivian Reijs - Gezond aan tafel - recept

10. Broodbeleg

Vers gebakken brood of lekkere warme afgebakken broodjes met… zelfgemaakt broodbeleg natuurlijk. Zoals onze favoriet cashewnotenpasta met vanille van Ella Mills-Woodward (Deliciously Ella) of heerlijke suikervrije hazelnotenpasta. Meer inspiratie? Lees de blog 6x gezond broodbeleg.

Cashewnotenpasta met vanille - Gezond aan tafel - recept

11. Salade

Je brunch wordt nog gezonder (en lekkerder) met een verse salade. Zoals deze salade met peultjes, asperges, ei en spek van Manja Visser.

Salade met peultjes, asperges, ei en spek - Gezond aan tafel - recept

12. In ovis hapalis

Tot slot een Bijbels gerecht dat heel goed bij Pasen past: In ovis hapalis, eieren in pijnboompittensaus, een recept van Han Wilmink. De symboliek van Pasen komt heel mooi terug in dit gerecht.

In ovis hapalis (eieren in pijnboompittensaus) - Gezond aan tafel - recept

 

Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ja ik wil wekelijks gezonde recepten ontvangen  ➔

Klik hier voor meer tips.