Van 11 t/m 17 maart 2019 is het de Nationale Week Zonder Vlees. Geen (of minder) vlees eten is goed voor milieu, dierenwelzijn en je gezondheid. Doe je mee? Hier vind je recepten voor 7 vegetarische en/of veganistische ontbijtjes, lunches en avondmaaltijden.
7x Vegetarisch ontbijten
Hieronder vind je onze 7 favoriete recepten voor vegetarische ontbijtjes! Bekijk ons volledige overzicht met vegetarische ontbijtrecepten om je eigen selectie te maken.
1. Avocadotoast – Gwyneth Paltrow

2. Spinaziesmoothie met banaan – Anne Marie Reuzenaar

3. Boerenkool & eieren met gegrilde tomaten – Daniel Green

4. Eieren met geitenkaas uit de oven – Daisy Oppelaar (I love health)

5. Omelet met rood fruit – Jennifer en Sven

6. Parfait van kaki en frambozen – I am a foodie

7. Courgette-banaanpannenkoekjes – Vivian Reijs

7x Vegetarisch lunchen
Hieronder vind je onze 7 populairste recepten voor vegetarische lunchgerechten! Bekijk ons volledige overzicht met vegetarische lunchrecepten om je eigen selectie te maken.
1. Quinoasalade met courgette, munt en pistachenoten – Martha Stewart

2. Zoete aardappelfrittata – Vivian Reijs

3. Pitabroodje met kaas en champignons – Jeroen van Egmond

4. Bloemkoolsoep met oosterse kruiden – Anne Marie Reuzenaar

5. Omelet met voorjaarskruiden en Parmezaanse kaas – Manja Visser

6. Couscoussalade met komkommer, paprika en koriander – Manja Visser

7. Zuurdesemsandwich met bloemkoolpesto, sla en tomaat – Lisette Kreischer

7x Vegetarisch avondeten
Hieronder vind je onze top7 van vegetarische avondgerechten. Bekijk ons volledige overzicht met vegetarische dinerrecepten om je eigen selectie te maken.
1. Shakshuka – Vivian Reijs

2. Linguine met courgette en citroen – Jamie Oliver

3. Vegan curry – Sanne van Rooij

4. Speltpasta met boerenkoolpesto

5. Gevulde paprika met couscous – Daisy Oppelaar (I love health)

6. Risotto met erwtjes en asperges uit de oven – Rose Elliot

7. Wokschotel met taugé en pinda’s – Jennifer en Sven
