Omelet met voorjaarskruiden en Parmezaanse kaas
Ingredienten voor 1 persoon
- 2 eieren
- Scheutje slagroom
- zout
- versgemalen peper
- Handvol gehakte voorjaarskruiden (peterselie, koriander, lente-uitjes, kervel en bieslook)
- Klontje boter
- Handje Parmezaanse kaas, grofgeraspt
Verder nodig
- Koekenpan met deksel
Zo maak je het
- Klop de eieren los met de room en wat zout en peper. Roer de kruiden erdoor.
- Smelt de boter in een koekenpan en giet het eimengsel erin. Bak de omelet aan een kant lichtbruin.
- Leg even een deksel op de pan zodat de omelet gaar wordt en laat hem uit de pan op een bord glijden.
- Strooi de Parmezaanse kaas erover.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij | Koolhydraatarm | Notenvrij | Sojavrij | Suikervrij | Tarwevrij | Vegetarisch?
Het recept voor deze omelet met voorjaarskruiden en Parmezaanse kaas komt uit het boek Het groentenparadijs van Manja Visser en Marcel van Driel. In Het groentenparadijs vind je recepten van drie generaties uit een Amsterdamse moestuin. Frisse voorjaarsgroenten, zwoel zomerfruit, rijke herfstgerechten en stevige winterkost: Manja, haar moeder en oma weten de lekkerste gerechten uit eigen tuin te maken. Voor liefhebbers van seizoensgroenten en producten van de koude grond.
Over dit recept, uit het hoofdstuk Lente, schrijft Manja: “Als ik in de tuin heb gewerkt, eet ik graag een omelet. Ik pluk wat kruiden en enkele minuten later zit ik in het lentezonnetje te genieten. Lekker op donkerbruin volkorenbrood.”