Burrito’s met kidneybonen, mais en paprika

Ingredienten voor 2 personen

  • Olie
  • ½ fijngesneden rode ui
  • 2 tenen fijngesneden knoflook
  • 1 el Mexicaanse kruiden
  • 1 paprika in blokjes
  • 5 tomaten in blokjes
  • 200 g maïs
  • 1 blik kidneybonen, afgespoeld (uitlekgewicht 250 g)
  • 4 volkorenwraps
  • Olie
  • ½ fijngesneden sjalot
  • ½ fijngesneden rode peper
  • 1 geprakte avocado
  • Sap van ½ limoen
  • 2 el Griekse yoghurt

Verder nodig

  • Ovenschaal

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Verhit olie in een pan en voeg hier de rode ui, 1 teen knoflook en Mexicaanse kruiden aan toe en fruit dit kort. Laat de paprika en 4 tomaten kort meebakken. Voeg vervolgens de maïs en kidneybonen toe, roer goed door tot het warm is.
  3. Verwarm 4 volkorenwraps door ze 20 seconden in de magnetron (800 Watt) te leggen zodat ze soepel worden en verdeel het groentemengsel hierover.
  4. Rol de wraps op, steek ze vast met een cocktailprikker en leg ze in een (met olie ingevette) ovenschaal. Bak ze 15 minuten in de oven tot ze iets bruin en krokant zijn.
  5. Maak ondertussen de guacamole door de sjalot, rode peper, knoflook en tomaat te mengen met de geprakte avocado en het limoensap.
  6. Serveer de burrito’s met de guacamole en Griekse yoghurt.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Wil je meer recepten uit de categorie Vegetarisch?

Het recept voor deze burrito’s met kidneybonen, mais en paprika komt uit het boek Eet als een expert van I’m a foodie. Over wraps in het boek: “Wraps zijn erg veelzijdig. Je kunt ze koud eten, zoals we hebben laten zien bij de lunch (zie recepten in het boek), maar ook warm of als pizza. Wissel een wrap ook eens af met een zelfgemaakte volkorenpannenkoek voor variatie.

Het recept is gebaseerd op dit boek
Eet als een expert