Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl

5 gezonde groene smoothies: voor een groente- en fruitboost

Hieronder vind je 5 recepten voor gezonde groene smoothies. Bekijk op onze site meer recepten voor smoothies.

Over gezonde groene smoothies

Smoothie komt van het Engelse woord smooth en betekent niet meer dan: glad drankje, zonder stukjes. Een smoothie wordt gemaakt van fruit. Om er een groene smoothie van te maken, voegen we groente toe. Dit maakt de smoothie extra gezond.

Een groene smoothie geeft je een groente- en fruitboost vol vitamines, mineralen, vezels en gezonde vetten. Deze belangrijke stofjes zorgen ervoor dat processen in je lichaam perfect kunnen verlopen. Groene smoothies zorgen er zo voor dat je meer energie krijgt, maar ook dat je beter gaat slapen. Ze zorgen voor een goede darmwerking en een stralende huid. Door de grote hoeveelheid extra vitamines wordt het immuunsysteem versterkt en ben je weerbaarder tegen allerlei ziektes en kwalen. Bovendien helpen groene smoothies bij het verlagen van je bloeddruk en het verlagen van slechte LDL-cholesterol in je bloed. Kortom, van groene smoothies ga jij je mentaal en fysiek kiplekker voelen.

1. Smoothie met matcha

Dit recept voor smoothie met matcha komt uit het boek Sapman van acteur-model Andrew Cooper, bekend van onder andere de Coca Cola-reclames. Andrew noemt de smoothie in zijn boek ‘antirimpel smoothie ontbijt’. Hij schrijft erover: “Matcha is groenetheepoeder van hoge kwaliteit. Het bevat een buitengewone hoeveelheid antioxidanten, die helpen de schadelijke effecten van uv-straling te beperken, waardoor je huid er langer jong blijft uitzien.”

Groene smoothie ontbijt - Tips - Gezond aan tafel

2. Groene smoothie met amandelmelk, spinazie en banaan

Deze groene smoothie met amandelmelk, spinazie en banaan komt uit het Tara Stiles’ Kookboek van Tara Stiles. Tara schrijft in haar boek: “Het is een algemeen en wijdverbreid misverstand dat bewuster en gezonder leven tijdrovend, duur en gedoe is. Groenedromendrankjes (gdd’s) bewijzen het tegendeel. Ze zijn ongelooflijk simpel en waanzinnig lekker. Je voelt je tegelijkertijd verzadigd en licht. Je kunt ze nemen als ontbijtje, als tussendoortje of voor een snelle boost.”

Groene smoothie met amandelmelk, spinazie en banaan - Gezond aan tafel - recept

3. Smoothie met spinazie en boerenkool

Het recept voor deze smoothie met spinazie en boerenkool komt uit Het groene smoothieboek van Jennifer en Sven. Ze noemen hem in hun boek ‘chilled greens’ en het is een van hun favoriete smoothie-recepten. Er zit lekker veel spinazie in, dat je immuunsysteem versterkt.

Smoothie spinazie boerenkool - Gezond aan tafel - recept

4. Smoothie met mango, limoen en boerenkool (Deliciously Ella)

Het recept voor deze smoothie met mango, limoen en boerenkool komt uit het boek Smoothies & Juices van Ella Mills-Woodward (Deliciously Ella). Over dit recept schrijft ze: “Deze smoothie smaakt fris en groen en is toch heerlijk romig, zoet en fruitig. Ik gebruik graag cashewnoten- en amandelmelk voor een lekker dikke textuur, en gember en limoen voor een pittig element. Samen met de mango zorgt dit voor een mooie balans met de smaak van de boerenkool.”

Smoothie met mango, limoen en boerenkool (Deliciously Ella) - Gezond aan tafel - recept

5. Spinaziesmoothie met banaan

Het recept voor deze spinaziesmoothie met banaan komt uit het boek Natuurlijk! Elke dag écht eten van Anne Marie Reuzenaar. Ze schrijft erover in haar boek: “Je kunt met deze prachtige groene smoothie de dag beginnen of hem op een ander tijdstip nemen. Het zal je een lekkere boost geven.”

Spinaziesmoothie met banaan - Gezond aan tafel - recept

Klik hier voor meer tips.