Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl

Koolhydraatarme kookboeken: onze top10

Op zoek naar koolhydraatarme kookboeken? Bekijk hier onze top10.

Koolhydraatarme kookboeken top10

1. Eet beter in 28 dagen met huisarts Tamara de Weijer

Eet beter in 28 dagen met huisarts Tamara de Weijer‘Geen pillen maar paprika’, is het devies van huisarts Tamara de Weijer. In haar praktijk geeft ze haar patiënten adviezen over een gezonde leefstijl, met voeding als belangrijkste component. En… in veel gevallen kan het medicijngebruik omlaag of zelfs helemaal achterwege gelaten worden! In haar boek Eet beter in 28 dagen met huisarts Tamara de Weijer laat ze zien hoe jij dat ook voor elkaar krijgt. In het kort: met de focus op groenten en fruit en een beperking van koolhydraten begin je goed op de weg naar beter.

Lees meer over Eet beter in 28 dagen met huisarts Tamara de Weijer op onze site en bestel jouw exemplaar in onze online boekwinkel Boekenwereld.com!

2. Grip op koolhydraten, snelle en makkelijke weekmenu’s

Grip op koolhydraten - snelle en makkelijke weekmenu's - Yvonne LemmersDiëtist Yvonne Lemmers introduceerde met haar dieet het dagelijkse koolhydratenuurtje. Niet koolhydraatarm dus, maar wel koolhydraatbeperkt – en daardoor goed vol te houden en heel succesvol (al meer dan 250.000 mensen vielen af en werden gezonder met haar dieet). Haar boek Grip op koolhydraten – snelle en makkelijke weekmenu’s mag daarom niet ontbreken in onze koolhydraatarme kookboeken top10: het bevat handige weekmenu’s en 120 recepten, opties met tussendoortjes en tweemaal daags eten (balansmenu), en drankjes en soepen. Een boek voor iedereen die zonder trek wil of moet afvallen!

Lees meer over Grip op koolhydraten, snelle en makkelijke weekmenu’s op onze site en bestel jouw exemplaar in onze online boekwinkel Boekenwereld.com!

3. Grip op koolhydraten

Grip op koolhydraten - Yvonne LemmersWil je minder koolhydraten eten maar niet all the way gaan? Misschien is dit boek, Grip op koolhydraten van diëtiste en ervaringsdeskundige Yvonne Lemmers, iets voor je.  Uniek is het dagelijkse koolhydratenuurtje waarin je – met inachtneming van de richtlijnen – koolhydraten kunt eten. Dat maakt deze levensstijl zo goed vol te houden! Dit boek bevat basisrichtlijnen, handige dagmenu’s en recepten. Gaat deze bewezen, succesvolle methode jou ook helpen om van klachten als overgewicht, weinig energie en stemmingswisselingen af te komen?

Lees meer over Grip op koolhydraten op onze site en bestel jouw exemplaar in onze online boekwinkel Boekenwereld.com!

4. Het keto-dieet compleet

Het keto-dieet compleet - Amy RamosHet keto-dieet compleet van Amy Ramos vertelt je alles wat je wilt weten over één van de grootste dieettrends van het moment! Met dit eetpatroon, waarbij de focus ligt op koolhydraatarm en vetrijk eten, raak je snel je overtollige kilo’s kwijt. Met deze internationale bestseller kan iedereen die wil starten met het keto-dieet direct aan de slag! Inclusief praktische informatie, 75 makkelijke recepten en een 14 dagen maaltijdenplan. Voor iedereen die moet of wil afvallen!

Lees meer over Het keto-dieet compleet op onze site en bestel jouw exemplaar in onze online boekwinkel Boekenwereld.com!

5. Koolhydraatarm, suikervrij, vetrijk

Koolhydraatarm, suikervrij, vetrijk (De Real Meal Revolutie) - Tim Noakes, Jonno Proudfoot, Sally-Ann CreedWeg met de voorverpakte troep! Wel: veel groenten, vlees, vis, kaas, noten en vet. Want vet is lekker en geeft langdurig energie. Koolhydraten verzadigen je hongergevoel niet – ze stimuleren het juist. Bovendien, zo laat professor Tim Noakes zien, leiden ze tot de aanmaak van insuline. Dat is dé veroorzaker van o.a. obesitas en diabetes, en bijzonder schadelijk voor mensen met insulineresistentie. Vetrijk, koolhydraatarm en suikervrij dus. In het boek Koolhydraatarm, suikervrij, vetrijk vind je praktische tips en smaakvolle, robuuste recepten. Een gezonder, energieker leven door gewoon weer écht te eten!

Lees meer over Koolhydraatarm, suikervrij, vetrijk op onze site en bestel jouw exemplaar in onze online boekwinkel Boekenwereld.com!

6. Super eten voor superkinderen

Super eten voor superkinderen - Tim Noakes, Jonno Proudfoot, Bridget SurteesGeen toegevoegde suikers, koolhydraatarm, geen al te sterk bewerkte ingrediënten, vers, gemakkelijk klaar te maken en gericht op kinderen. Dat is in het kort waar het in Super eten voor superkinderen om draait. Het boek staat vol met praktische én wetenschappelijk onderbouwde adviezen speciaal gericht op voeding voor kinderen. Daarnaast: handige schema’s, praktische tips en meer dan 150 recepten, van ontbijt en meeneemlunches tot lekker gezonde toetjes en traktaties. Voor gevarieerd en vers eten geldt: jong geleerd, is oud gedaan.

Lees meer over Super eten voor superkinderen op onze site en bestel jouw exemplaar in onze online boekwinkel Boekenwereld.com!

7. De complete koolhydraatarme keuken

Koolhydraatarme kookboeken 7: De complete koolhydraatarme keuken - Jonno ProudfootIn De complete koolhydraatarme keuken presenteert Jonno Proudfoot koolhydraatarme recepten waar je de rest van je leven plezier van hebt. Met meer dan 300 koolhydraatarme, suikervrij, glutenvrije recepten, waarvan er ruim 100 vegetarisch zijn. Een onmisbaar kookboek voor mensen die elke dag weer gezond en verrukkelijk koolhydraatarm willen eten.

Lees meer over De complete koolhydraatarme keuken op onze site en bestel jouw exemplaar in onze online boekwinkel Boekenwereld.com!

8. Het beste dieet ter wereld kookboek

Koolhydraatarme kookboeken 8: Het beste dieet ter wereldHet beste dieet ter wereld is gebaseerd op het grootste dieetonderzoek ter wereld, DiOGenes. Resultaat: alleen een eiwitrijk en laag-glykemisch (= goede koolhydraten) voedingspatroon leidt tot blijvend gewichtsverlies. Het beste dieet ter wereld staat vol informatie en heerlijke en slanke recepten voor jou en je gezin, handige weekmenu’s en succesverhalen van enthousiaste volgers. Met eiwitrijke voeding en de juiste koolhydraten kun je blijvend gewicht verliezen. Een leven lang slank, gezond en vooral lekker eten!

Lees meer over Het beste dieet ter wereld op onze site en bestel jouw exemplaar in onze online boekwinkel Boekenwereld.com!

9. Broodbuik 30-minuten (of minder) kookboek

Broodbuik 30 minuten (of minder) kookboek - William DavisNee, dit boek hoort eigenlijk niet in een lijst met koolhydraatarme kookboeken. Maar het bevat wel recepten zonder tarwen en gluten, grote leveranciers van koolhydraten. 200 snelle en gemakkelijke recepten, om precies te zijn. Om overgewicht te verliezen en gezonder te worden, en die bovendien snel en gemakkelijk te bereiden zijn. Denk aan onder meer meer een kool-uien-geitenkaaspizza en donkere chocolade-notenbrokken.

Lees meer over Broodbuik 30-minuten (of minder) kookboek op onze site en bestel jouw exemplaar in onze online boekwinkel Boekenwereld.com!

10. Makkelijk, gezond en koolhydraatarm genieten

Gezond en koolhydraatarm genieten - PowerSlim

PS. food & lifestyle, voorheen PowerSlim, leert je onder persoonlijke begeleiding van voedingscoaches een gezonde en koolhydraatarme levensstijl aan. En nu kan je ook zelf thuis aan de slag! Hun boek Makkelijk, gezond en koolhydraatarm genieten helpt je met het bereiken en behouden van je ideale gewicht: met maximaal tien ingrediënten zet je binnen dertig minuten een gezonde maaltijd op tafel, of je nu het liefst zes keer per dag eet of het bij drie eetmomenten houdt. Dit kookboek biedt je alle handvatten om dagelijks gezonde, koolhydraatarme en eiwitrijke keuzes te maken, waarbij de rest van het gezin ook lekker kan meegenieten.

Lees meer over Makkelijk, gezond en koolhydraatarm genieten op onze site en bestel jouw exemplaar in onze online boekwinkel Boekenwereld.com!

Klik hier voor meer tips.