Soep: 4 redenen waarom wij ervan houden

Soep: wij zijn grootverbruikers! Van zelfgemaakte dus hè, voor de duidelijkheid. Waarom we er zo van houden? Lees hier meer!

1. Lekker

Over smaak valt niet te twisten. Toch kunnen we ons niet voorstellen dat je niet van soep houdt. Er is namelijk zoveel mogelijk, dat je altijd wel een variant kunt vinden die je wél lust. Linzensoep, broccolisoep, pompoensoep, paprikasoep, tomatensoep, … Wij lusten ze in ieder geval allemaal!

2. Gezond

Het merendeel van de mensen schijnt te weinig groenten te eten. Door flink veel groenten in je soep te verwerken, en die bijvoorbeeld ’s middags in plaats van (een deel van) je boterhammen te eten, los je dit probleem snel op. Het pureren van groenten is ook handig voor kinderen die anders geen groenten eten, hoewel de voedingsstoffen door het kauwen beter worden opgenomen (maar ach, je moet wat!).

De basis van soep is vaak bouillon. Aan bouillon gemaakt van botten (dat klinkt niet lekker, maar is het wel!) wordt een geneeskrachtige werking toegeschreven. Bouillon maak je heel gemakkelijk zelf, hoewel het trekken wel even tijd kost. Maak dan ook een flinke pan en vries de overgebleven bouillon in (eventueel in een ijsblokjesvorm voor makkelijk gebruik).

Door je soep zelf te maken, weet je precies wat je eet. En ben je ervan verzekerd dat je geen schadelijke stoffen binnenkrijgt, zoals te veel zout of allerlei E-nummers.

3. Snel klaar te maken

Natuurlijk bestaan er allerlei ingewikkelde recepten voor soep. Bijvoorbeeld waarvoor je 25 verschillende ingrediënten en 30 soorten kruiden nodig hebt (oké, we overdrijven). Maar het maken kan ook heel eenvoudig zijn. Bak wat ui en knoflook, voeg groenten en water naar smaak toe en pureer met je staafmixer: klaar is je (basis)soep. Een makkelijker gerecht bestaat er niet.

4. Perfecte diepvriesmaaltijd

Ga je soep maken? Het is weinig moeite om extra te maken. Doe dat wat je overhebt in bakjes en vries die in; zo tover je altijd een gezonde maaltijd uit je vriezer.

Klik hier voor meer tips.