Aardappelrecepten: 9x anders

Gekookte aardappels, gebakken aardappels, aardappelpuree… Aardappel is een mooie basis voor een gezonde maaltijd en biedt een eindeloze hoeveelheid mogelijkheden. Wil je weleens wat anders dan de standaardcombinaties die je altijd op tafel zet? Zoek niet verder: hier hebben we 9 aardappelrecepten voor je op een rij gezet. Gezond, van topkoks en uit de beste kookboeken. Eet smakelijk!

Aardappelrecepten

1. Aardappelgratin – Jamie Oliver

Het recept voor deze aardappelgratin, een heerlijk bijgerecht en hier met gebakken kip met gesmoorde groenten, komt uit het boek Jamie in 15 minuten van Jamie Oliver.

Gebakken kip met gesmoorde groenten en aardappelgratin - recept - Gezond aan tafel

2. Aardappel-dobbelsteentjes in de soep – Soup en Zo

In deze caldo verde, een Portugese soep, zitten naast kool en chorizo ook aardappel-dobbelsteentjes. Het recept komt uit het boek Soep van de culinaire take-a-way soepwinkel Soup en Zo.

Caldo verde van aardappels en kool met chorizo - Gezond aan tafel - recept

3. Aardappelsalade – Lisette Kreischer

Aardappels in de salade: dat kan natuurlijk ook. Het recept voor deze aardappelsalade, hier geserveerd met een courgettesalade, komt uit het boek Plant Power van Lisette Kreischer, expert op het gebied van groen, bewust leven en genieten.

Aardappelsalade met courgettesalade - Gezond aan tafel - recept

4. Hasselbacks – Jamie Oliver

Weleens Zweedse geroosterde aardappeltjes, hasselbacks, gemaakt? Nee? Dan wordt het echt tijd: ze zijn niet alleen heel mooi, maar ook heel lekker. Het recept voor deze hasselbacks, met kalkoenvet en blauwe kaas, komt uit Jamie Oliver’s kerstkookboek.

Hasselback aardappelen met kalkoenvet en blauwe kaas van Jamie Oliver - Gezond aan tafel - recept

5. Tortilla – Matt Preston

Aardappels in een Spaanse omelet: ook dat kan. Bekijk het recept voor deze tortilla met aardappelen, spek en paprika, uit het boek Fast, fresh and unbelievably delicious van het Australische MasterChef-jurylid Matt Preston.

Tortilla met aardappels, spek en paprika - Gezond aan tafel - recept

6. Gnocchi – Lisette Kreischer, Stichting Noordzeeboerderij en Marcel Schuttelaar

Nog een aardappelrecept dat niet zo voor de hand ligt: gnocchi. Op onze website vind je een recept voor gnocchi met zeewier in spinazieroomsaus. Het recept komt uit het boek Groente uit zee van Lisette Kreischer, Stichting Noordzeeboerderij en Marcel Schuttelaar.

Gnocchi met zeewier in spinazie roomsaus - Gezond aan tafel - recept - spread

7. Aardappelpartjes – The Hairy Dieters (Si King & Dave Myers)

Heerlijk, aardappelpartjes uit de oven. In dit recept, uit het boek Echte mannen dieet voor iedereen met stevige trek, worden ze gemaakt met zonnebloemolie, paprikapoeder, zoutvlokken en zwarte peper. The Hairy Dieters (Si King & Dave Myers) serveren ze met cajunkip en bieslookdip: heerlijk!

8. Worstjes – Lars Charas

Aardappel in worstjes? Ja hoor, bekijk dit recept voor groenteworstjes van Chioggia-biet maar (uit het (kook)boek Blijven eten van Lars Charas).

Groenteworstjes van chioggia-biet - Gezond aan tafel - recept

9. Pie – Jamie Oliver

In deze zalm- en garnalentaart (‘pie’) van Jamie Oliver zit niet alleen zoete aardappel, maar ook ‘gewone’ aardappel. Het recept komt uit het boek Super food voor familie en vrienden.

Zalm en garnalen taart van Jamie Oliver - Gezond aan tafel - recept

Klik hier voor meer tips.