Spiesjes met munt gamba’s en groene asperges
Ingredienten voor 4 personen
Verder nodig
- Houten spiesjes
- Rasp
- Stoommand
Zo maak je het
- Prik steeds 5 gamba’s aan een houten spiesje.
- Pel en snipper de ui. Schil en rasp de gember. Was de blaadjes munt.
- Meng de ui, de gember en 15 muntblaadjes. Verdeel het uimengsel over de bodem van een stoommand, leg de asperges erop en daarbovenop weer de spiesjes.
- Stoom het gerecht 15 minuten.
- Breng de asperges op smaak met een eetlepel olijfolie en de gamba’s met een kneepje citroensap en eventueel zout en peper naar smaak.
- Leg op elk bord 6 asperges met wat garnituur, een spiesje en een muntblaadje als garnering.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij | Koemelkvrij | Koolhydraatarm | Lactosevrij | Suikervrij | Tarwevrij?
Het recept voor deze spiesjes met munt gamba’s en groene asperges komt uit het boek Het anti-diabetes programma van Réginald Allouche. Lekker als hoofdgerecht, met een grote rauwkostsalade of groentesoep zonder aardappel of gazpacho en kwark toe (recepten in het boek).
Het anti-diabetesprogramma is een op wetenschappelijk onderzoek gebaseerd programma van 8 weken waarin je je gezondheid verbetert en het risico op diabetes verkleint. Ruim 1 miljoen Nederlanders lijden aan diabetes: het is de meest voorkomende chronische ziekte in ons land. Overgewicht, weinig beweging en aanleg vergroten de kans op diabetes. Dit boek bevat praktische tips over beweging, een dag-tot-dag-programma en 60 recepten om je leefstijl te verbeteren en daarmee het risico op diabetes type 2 te verminderen.
Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: