Chocolade aardbei cakes

Chocolade aardbei cakes

Het recept voor deze chocolade aardbei cakes komt uit het boek Voedzaam & Snel van foodbloggers Jennifer & Sven, van het populaire platform Voedzaam & Snel. Ze bevatten weinig suiker, lekker veel vezels en zijn lactosevrij. Een voedzaam en verantwoord tussendoortje dus, dat bovendien ook nog eens heel lekker is (wat wil je: de combinatie aardbeien en chocolade alleen al, hmmm)!

Wil je meer recepten uit de categorie Lactosevrij? >

Ingrediënten chocolade aardbei cakes

Bereidingswijze chocolade aardbei cakes

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Doe de havermout, het amandelmeel, het gebroken lijnzaad en een snufje zout in een kom. Hak de amandelen en de chocolade grof en doe ze in de kom.
  • Prak de banaan tot moes in een kleine schaal. Doe hier de eieren bij en klop ze door elkaar. Smelt de kokosolie en meng die door het eimengsel.
  • Giet het in de kom en meng alles goed. Schenk de amandelmelk erbij en roer alles goed door.
  • Verwijder de kroontjes van de aardbeien, snijd ze in stukjes en schep door het mengsel.
  • Doe het beslag in een bakblik en bak de cake in 35 tot 40 minuten af. Laat afkoelen en snijd hem in stukken.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 15

Dit recept komt uit dit boek

Voedzaam & Snel

Jennifer en Sven

  • Snel een gezonde maaltijd op tafel
  • De 100 populairste recepten van Voedzaam & Snel
  • Gezond en lekker koken zonder extra tijd kwijt te zijn