Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Chocolade aardbei cakes

Chocolade aardbei cakes

0 / 5. 0

Ingrediënten chocolade aardbei cakes

Bereidingswijze chocolade aardbei cakes

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Doe de havermout, het amandelmeel, het gebroken lijnzaad en een snufje zout in een kom. Hak de amandelen en de chocolade grof en doe ze in de kom.
  • Prak de banaan tot moes in een kleine schaal. Doe hier de eieren bij en klop ze door elkaar. Smelt de kokosolie en meng die door het eimengsel.
  • Giet het in de kom en meng alles goed. Schenk de amandelmelk erbij en roer alles goed door.
  • Verwijder de kroontjes van de aardbeien, snijd ze in stukjes en schep door het mengsel.
  • Doe het beslag in een bakblik en bak de cake in 35 tot 40 minuten af. Laat afkoelen en snijd hem in stukken.

Wil je meer recepten uit de categorie Lactosevrij?

Het recept voor deze chocolade aardbei cakes komt uit het boek Voedzaam & Snel van foodbloggers Jennifer & Sven, van het populaire platform Voedzaam & Snel. Ze bevatten weinig suiker, lekker veel vezels en zijn lactosevrij. Een voedzaam en verantwoord tussendoortje dus, dat bovendien ook nog eens heel lekker is (wat wil je: de combinatie aardbeien en chocolade alleen al, hmmm)!

Inkijkexemplaar van