Met honing en geitenkaas gevulde vijgen

Ingredienten voor Voor 16 tot 20 stuks personen

  • 453 g kleine rijpe verse vijgen (16 tot 20 in totaal, afhankelijk van de grootte)
  • 1 el honing, plus extra om te besprenkelen
  • 85 g verse geitenkaas, op kamertemperatuur
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • 6 grote verse muntblaadjes
  • 2 el grofgehakte, geroosterde, ongezouten hazelnoten

Zo maak je het

  1. Snijd de bovenste 6 mm van elke vijg af en gebruik de achterkant van een kleine lepel om een deel van de zaadjes uit elke vijg te scheppen (ongeveer een halve theelepel per stuk). Je maakt in feite kleine ‘vijgenkommen’.
  2. Schep de zaden in een kleine kom, voeg de honing toe en gebruik een vork om de zaden en de honing fijn te prakken totdat het mengsel glad is en lijkt op jam. Voeg de geitenkaas, een mespunt zout en een aantal grote draaien zwarte peper uit de molen toe en roer tot alles goed gemengd en glad is.
  3. Hak vier muntblaadjes grof en meng ze door het geitenkaasmengsel. Doe de vulling in een kleine spuitzak of plastic opbergzak en knip in een hoek van de zak een kleine opening die iets groter is dan 6 mm.
  4. Spuit elke vijg vol met vulling, die iets boven de rand uitkomt. Leg de gevulde vijgen op een serveerschaal, besprenkel met wat extra honing en bestrooi met de gehakte hazelnoten.
  5. Hak de resterende twee muntblaadjes grof, strooi ze over de gevulde vijgen samen met een paar extra draaien zwarte peper en serveer.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Voor alle fans van de Netflix-serie Bridgerton is er het eerste officiële Bridgerton kookboek. Dit boek onthult de geheimen van de ultieme gastheren en -vrouwen van de Ton. Naast 40 verrukkelijke recepten voor hapjes, fingerfood, cocktails en mocktails, is deze bijbel ook een complete gids voor etiquette en entertainment in Regency-stijl. Perfect voor een onvergetelijke avond in de sfeer van The Bridgertons!

De auteurs schrijven over dit recept: “Er is een reden waarom de Romeinen vijgen beschouwden als een geschenk van Bacchus, de god van de wijn en vleselijke geneugten. Eén hap van deze perfect rijpe stukjes, boordevol smaak en een romige geitenkaasvulling, is genoeg om een debutante te laten blozen. Maar we laten hier in dit hol van ondeugd geen debutantes blozen. Wij zijn onstuimige dames die een prachtige (zij het wellustige) hors-d’oeuvre weten te waarderen.”

Credits beeldmateriaal en foodstyling: Lizzie Munro en Brett Regot


Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Het recept is gebaseerd op dit boek
De officiële Bridgerton Bijbel voor feesten en partijen