Kippastei in de pan (Jamie Oliver)

Kippastei in de pan (Jamie Oliver)

Het recept voor deze kippastei in de pan komt uit het boek 5 ingrediënten van Jamie Oliver.

  • Dit recept komt uit dit boek

    € 29.99

    5 ingrediënten

    Jamie Oliver

    • Snel & simpel koken: met slechts 5 ingrediënten elke dag heerlijk en gezond eten
    • Jamies makkelijkste kookboek tot nu toe en ideaal voor mensen met weinig tijd
    • 130 recepten met o.a. vlees, vis, eieren, vegetarische recepten, salades, pasta’s, rijst, noedels en zoetigheden

    Of koop nu via
    Boekenwereld.com

Wil je meer recepten uit de categorie Notenvrij, Sojavrij? >

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 600 g kippendijen, zonder vel en bot
  • 350 g gemengde paddenstoelen
  • 1 bos verse tijm (30 g)
  • 375 g roomboterbladerdeeg (koud)

Verder nodig

  • ovenbestendige koekenpan met antiaanbaklaag (30 cm doorsnede)
  • koekenpan met antiaanbaklaag

Bereidingswijze Kippastei in de pan (Jamie Oliver)

  • Verwarm de oven voor tot 220 °C (gasovenstand 7). Zet een ovenbestendige koekenpan met antiaanbaklaag (30 cm doorsnede) met 1 eetlepel olijfolie op hoog vuur en een iets kleinere koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur. Pel de uien, snijd ze in grove stukjes en doe ze in de grote pan. Snijd twee derde deel van de kippendijen in grove stukjes en hak de rest fijn. Doe dan alles bij de uien in de pan en bak ze 6 minuten onder regelmatig roeren, tot het mengsel goudbruin is. Doe de paddenstoelen intussen in de droge koekenpan (scheur de grotere exemplaren in stukjes) en rooster ze ongeveer 4 minuten, tot ze heerlijk nootachtig ruiken. Kieper ze bij de kip in de pan en strooi de helft van de geplukte tijmblaadjes erover.
  • Neem de pan van het vuur, bestrooi de inhoud met een snufje zeezout en zwarte peper en roer er 1 eetlepel rodewijnazijn en 150 ml water door. Rol het bladerdeeg nu heel vlug uit tot een ronde lap met een diameter die 2 cm groter is dan de pan, leg het deeg over de vulling en druk het met een houten lepel tegen de rand van de pan. Snijd het deeg heel licht kruislings in en kwast het in met 1 theelepel olijfolie. Prik de rest van de takjes tijm in het midden van de pastei en zet hem zo 15 minuten in de oven, of tot het deeg goudbruin en prachtig opgeblazen is. Makkie!

Zo ziet dit recept eruit in het boek

  • Dit recept komt uit dit boek

    € 29.99

    5 ingrediënten

    Jamie Oliver

    • Snel & simpel koken: met slechts 5 ingrediënten elke dag heerlijk en gezond eten
    • Jamies makkelijkste kookboek tot nu toe en ideaal voor mensen met weinig tijd
    • 130 recepten met o.a. vlees, vis, eieren, vegetarische recepten, salades, pasta’s, rijst, noedels en zoetigheden

    Of koop nu via
    Boekenwereld.com

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 29.99

Dit recept komt uit dit boek

5 ingrediënten

Jamie Oliver

  • Snel & simpel koken: met slechts 5 ingrediënten elke dag heerlijk en gezond eten
  • Jamies makkelijkste kookboek tot nu toe en ideaal voor mensen met weinig tijd
  • 130 recepten met o.a. vlees, vis, eieren, vegetarische recepten, salades, pasta’s, rijst, noedels en zoetigheden