Vis met citroen, piepers & spinaziesaus
Ingredienten voor 2 personen
- 400 g aardappelen
- 20 g cheddar
- 1 tl mierikswortelcrème
- 2 el zure room
- 250 g baby spinazie
- 1/2 bos dille (10 g)
- 1 citroen
- 2 dikke witvisfilets van 130 g elk, zonder huid en graatjes
- 1/2 el olijfolie
- Extra vierge olijfolie
- Zout
- Peper
Zo maak je het
- Boen de aardappels schoon, snijd ze in blokjes van 1 cm, doe ze in de grote mand van je airfryer en hussel ze met 1½ eetlepel olijfolie en een snuf zeezout en zwarte peper.
- Bak ze 20 minuten op 200 °C, of tot ze goudbruin zijn, en schud ze haverwege om.
- Doe de kaas, mierikswortel, zure room, de helft van de spinazie en het grootste deel van de dille (met steeltjes en al) met 50 ml water in een blender.
- Bestrooi de visfilets met peper en zout, en leg ze bij de saus. Snijd 4 dunne plakjes citroen, leg ze op de vis, spray er olie over en bak ze 12 tot 15 minuten op 170 °C, of tot de vis net gaar, en de saus heet is.
- Kieper de aardappels uit de airfryer en doe de rest van de spinazie erin. Verhit de spinazie 2 minuten op 200 °C, of tot de blaadjes net geslonken zijn.
- Haal intussen de vis eruit zodat je de saus over de borden kan verdelen. Schep de stukken vis, de piepers en de geslonken spinazie op de saus, pluk de apart gehouden dille erover en maak als je wilt af met een scheutje extra vierge olijfolie.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Tip
Voedingswaarden: Energie: 424 kcal – Vet: 14,9 g – Verz. Vet: 5,5 g – Eiwitten: 14,9 g – Koolhydr. : 61,5 g – Suikers: 5,8 g – Zout: 1,4 g – Vezels: 1,3 g
In Jamie’s Easy Airfryer maakt Jamie Oliver koken met de airfryer makkelijker en smakelijker dan ooit. Met meer dan 90 recepten voor iedere gelegenheid biedt dit kookboek een geweldige manier om heerlijk eten te bereiden, van snacks tot volledige maaltijden.
Of je nu een doorgewinterde thuiskok bent of gewoon op zoek bent naar snelle, gezonde gerechten, Jamie’s recepten bieden het allemaal. Het kookboek is ideaal voor iedereen die de airfryer in zijn of haar keuken wil gebruiken van beginners tot ervaren koks.
Credits beeldmateriaal: David Loftus
Download hier ons gratis 4 weken-menu voor nog meer gezonde recepten! ➔