Soort gerecht
Gnocchi soep Italiaans
Het recept voor deze Italiaanse gnocchi soep komt uit het boek Skinny taste van Gina Homolka. Ze schrijft erover: “Laten we je geheugen eens even opfrissen. Denk terug aan de basisschool. Hoeveel smaken zijn er? Als je je herinnert dat het er vier zijn (bitter, zoet, zout en zuur), heb je het tegenwoordig bij het verkeerde eind. Er is ook...
Naar receptMexicaanse ontbijt tostada
Het recept voor deze Mexicaanse ontbijt tostada komt uit het boek Skinny taste van auteur, fotograaf en receptontwikkelaar Gina Homolka (Skinnytaste.com). Ze schrijft erover: “Roerei van eiwitten met lente-uitjes op een knapperige tostada met gebakken bonen, gesmolten kaas, pico de gallo, jalapeñopeper en avocadoblokjes. Mag ik een ‘Olé!’ horen? Elke keer als ik mijn dag een beetje pittig wil beginnen,...
Naar receptWortel soep met kabeljauw
Het recept voor deze wortel soep met kabeljauw komt uit het boek I love health van foodblogger Daisy Oppelaar.
Naar receptPesto met munt en cashewnoten
Het recept voor deze pesto munt cashewnoten komt uit het boek Deliciously Ella Elke Dag. Foodblogger Deliciously Ella (Ella Mills-Woodward) schrijft erover: “Ik hou van pesto; het geeft elke maaltijd direct smaak en doet het ook goed als dressing. Ik gebruik het als dressing voor mijn lunches, om de verschillende elementen samen te brengen tot een heerlijk hapje. De muntsmaak is subtiel,...
Naar receptCourgette bananen brood
Het recept voor dit courgette bananen brood komt uit het boek Deliciously Ella Elke Dag van foodblogger Deliciously Ella (Ella Mills-Woodward). Over dit recept schrijft ze: “Ik vind dit heerlijk met een dikke laag amandelpasta en honing erop; dat is een zalig ontbijt of tussendoortje. Als dit in de oven staat, ruikt het in je keuken hemels naar vleugen vanille...
Naar receptCashewnotenpasta met vanille
Foodblogger Deliciously Ella (Ella Mills-Woodward) is laaiend enthousiast over deze cashewnotenpasta met vanille. In haar boek Deliciously Ella Elke dag schrijft ze erover: “Eerlijk waar, dit is zo belachelijk lekker, het smaakt en ruikt naar taartbeslag! Vorig jaar had ik een fase waarin ik zo geobsedeerd was door vanille dat ik het overal doorheen wilde doen, en deze combinatie met...
Naar receptRode linzen hijiki soep
Wanneer je kijkt naar de factoren die zowel bij migraine als ook spannings- en clusterhoofdpijn een oorzakelijke rol spelen, zie je grote overlap. Je zou het kunnen samenvatten als overactiviteit in het hoofd waarbij stress, voeding en lifestyle van grote invloed zijn. In haar boek Kyra’s Kitchen geeft Kyra de Vreeze (bekend van haar blog Kyra’s Kitchen) diverse tips, onder...
Naar receptSuikervrije pudding taart
Last van stress? In haar boek Kyra’s Kitchen geeft Kyra de Vreeze (bekend van haar blog Kyra’s Kitchen) tips om stress tegen te gaan. Zoals: Doe rustige fysieke activiteiten, zonder competitiedrift. En: Ga de natuur in. Daarnaast vind je in haar boek ook voedingstips. Stop bijvoorbeeld met koffie, zeker in de ochtend op een lege maag. Alcohol, suiker en suikerrijke...
Naar receptGlutenvrije cake van boekweit en kastanjemeel
Het recept voor deze glutenvrije cake van boekweit en kastanjemeel komt uit het boek Kyra’s Kitchen van Kyra de Vreeze (bekend van haar blog Kyra’s Kitchen). Ben jij overgevoelig of intolerant voor bepaalde voedingsmiddelen? De meest voorkomende overgevoeligheden en intoleranties zijn voor histamine- en tyraminerijk voedsel, gluten, lactose en additieven zoals E621 en sulfiet. Sommige voedingsmiddelen wekken sneller allergische reacties op dan andere....
Naar receptSuikervrije hazelnootpasta
Het recept voor deze suikervrije hazelnootpasta komt uit het boek Deliciously Ella van foodblogger Deliciously Ella (Ella Mills-Woodward). Heerlijk voor op brood! Ella schrijft erover: “Als je deze spread hebt gegeten voel je je gegarandeerd beter. Je smaakpapillen en je buik zullen dansen van geluk! Hij is echt hartstikke voedzaam en smaakt ook nog verrukkelijk. Ik smeer hem graag op...
Naar receptGlutenvrij superfood brood
Dit glutenvrij superfood brood komt uit het boek Deliciously Ella van foodblogger Deliciously Ella (Ella Mills-Woodward). Ze schrijft erover: “Dit superfood brood behoort tot mijn basisvoeding. Ik heb altijd een paar sneetjes in mijn vriezer. Ik rooster het graag om het vervolgens te beleggen met zachte avocado, zelfgemaakte hummus, plakjes geroosterde tomaat en wat zaden of bonenkiemen voor een knapperige...
Naar recept