Soort gerecht
Havermoutkoekjes met aardbei
Het recept voor deze havermoutkoekjes met aardbei komt uit het boek Frisse start van Amerika’s bekendste chef Martha Stewart. Per portie (1 stuk): 176 calorieën, 4 g vet ( 1 g verzadigd vet), 0 mg cholesterol, 36 g koolhydraten, 2 g eiwit, 4 g vezels
Naar receptGepureerde erwtendip met munt en citroen
Het recept voor deze gepureerde erwtendip met munt en citroen komt uit het boek Frisse start van Amerika’s bekendste chef Martha Stewart. Ze schrijft erover: “Je hoeft niet te wachten tot er in het voorjaar verse erwten zijn om deze citroenachtige dip te maken; diepvrieserwten zijn net zo voedzaam en veel handiger. Doperwten bevatten verrassend veel eiwit, net als tahin...
Naar receptBroccoli-spinaziesoep met avocadotoast
Het recept voor deze broccoli-spinaziesoep met avocadotoast komt uit het boek Frisse start van Amerika’s bekendste chef Martha Stewart. Ze schrijft erover: “Tahin, een dikke, romige pasta gemaakt van gemalen, geroosterd sesamzaad, is een essentieel onderdeel van hummus en baba ganoush en geeft dips en spreads, maar ook sladressings, sauzen en soepen, een zijdezachte textuur. Het is rijk aan vitaminen,...
Naar receptSmoothie van aardbei, grapefruit en gember
Het recept voor deze smoothie van aardbei, grapefruit en gember komt uit het boek Frisse start van Amerika’s bekendste chef Martha Stewart. Ze schrijft erover: “Je hoeft niet bezig te zijn met een detox om van deze toppers te kunnen genieten; drink er eentje als je wat moe bent (of je energie op peil wilt houden).”
Naar receptRendang van jonge geitenschenkel
Het recept voor deze rendang van jonge geitenschenkel komt uit het (kook)boek Blijven eten van Lars Charas, de inhoudelijke coördinator van een mondiale beweging voor koks voor duurzaamheid. Hij schrijft erover: “Mannelijke dieren zijn in de melkveehouderij alleen nodig voor de voortplanting. Daarom zitten veel boeren met de mannelijke kalfjes of lammetjes in hun maag. Bij legkippen geldt hetzelfde. De...
Naar receptBosbessen pepermunt rejuvelac smoothie
Het recept voor deze bosbessen pepermunt rejuvelac smoothie komt uit het (kook)boek Blijven eten van Lars Charas, de inhoudelijke coördinator van een mondiale beweging voor koks voor duurzaamheid. Hij schrijft erover: “Bij het maken van rejuvelac, traditioneel gefermenteerd graansap, begin je op dezelfde manier als bij het brouwen van bier. De basis bestaat uit granen of zaden. De koolhydraten daarin...
Naar receptBoekweitmuffins met banaan en appel
Het recept voor deze boekweitmuffins met banaan en appel komt uit het boek Frisse start van Amerika’s bekendste chef Martha Stewart. Ze schrijft erover: “Voor veel glutenvrije muffins heb je verschillende soorten meel en bloem nodig, maar hier wordt slechts een type gebruikt: eiwitrijk boekweitmeel. Honing maakt ze zoet en door de geprakte banaan en blokjes appel zijn ze lekker...
Naar receptQuinoasalade met courgette, munt en pistachenoten
Het recept voor deze quinoasalade met courgette, munt en pistachenoten komt uit het boek Frisse start van Amerika’s bekendste chef Martha Stewart. Ze schrijft erover: “Wie houdt niet van deze lichte, kleurige, frisse salade? Meng gekookte quinoa met gegrilde courgette, geroosterde pistachenoten en verse munt– en lekker veel citroenrasp en -sap. Superhandig voor een picknick of lunch voor onderweg.” Per...
Naar receptStoofschotel met kip en couscous
Het recept voor deze mediterrane stoofschotel met kip en couscous komt uit het boek Frisse start van Amerika’s bekendste chef Martha Stewart. Ze schrijft erover: “Deze stoofschotel bevat al het goede wat de mediterrane keuken te bieden heeft: olijfolie, groene bladgroente, tomaten (in dit geval uit blik, met meer lycopeen dan rauwe tomaten), knoflook en kip. De volkorencouscous bevat meer...
Naar receptBruine rijst met zalm, avocado en geroosterde nori
Het recept voor deze bruine rijst met zalm, avocado en geroosterde nori komt uit het boek Frisse start van Amerika’s bekendste chef Martha Stewart. Ze schrijft erover: “In plaats van bestellen kun je ook zelf een lekker Japans gerechtje maken. Serveer er extra geroosterde norivellen bij als eiwitrijke snack.” Per portie: 488 calorieën, 11 g vet (1 g verzadigd vet),...
Naar receptRotolo met spinazie en ricotta & tomatensaus
Het recept voor deze rotolo met spinazie en ricotta & tomatensaus komt uit Het pastaboek van Gennaro Contaldo, Jamie Olivers Italiaanse mentor.
Naar recept