Soort gerecht

Lunch
Pittige makreelsalade in tomaatjes - Gezond aan tafel - recept
Pittige makreelsalade in tomaatjes

Het recept voor deze pittige makreelsalade in tomaatjes komt uit het boek Surimam cooking 2 van SuriMAMs. Uit het boek: “Onze eerste zelfgemaakte salade was de makreelsalade. Dat was in de jaren zeventig. Dit recept hebben wij geleerd van onze moeder. De salade serveerden we dan wel met koude ingrediënten, want op het vuur kokkerellen zat er toen nog niet...

Naar recept
Marjolein Dubbers
Homemade pesto van rucola - Gezond aan tafel - recept
Homemade pesto met rucola

Dit recept voor homemade pesto met rucola komt uit het boek Eet meer energie van Marjolein Dubbers. Ze schrijft erover in haar boek: “Heb jij, net als ik, verschillende keren tevergeefs geprobeerd om zelf een lekkere pesto te maken? Hier stopt je zoektocht: dit is het recept waar je naar op zoek was. Maak een grote hoeveelheid en vries in...

Lees meer
Nagerecht
Bounty in a jar - Gezond aan tafel - recept
Bounty in a jar

Dit recept voor Bounty in a jar komt uit het boek Eet meer energie van Marjolein Dubbers. Ze schrijft erover in haar boek: “Bounty’s waren mijn favoriete snoep toen ik nog suikerverslaafd was. Ze zijn me nu veel te zoet, maar ik ben nog steeds gek op kokos met chocola. Inmiddels heb ik mijn eigen variant. Eet dit als toetje...

Naar recept
Hoofdgerecht
Gevulde courgettes van de bbq - Gezond aan tafel - recept
Gevulde courgettes van de bbq met truffel en noten

Het recept voor deze gevulde courgettes van de bbq met truffel en noten komt uit het kookboek Smokey Goodness Winter BBQ van Jord Althuizen. Over dit recept schrijft hij in zijn boek: “Als je je groenteliefhebbende vrienden wat goeds wilt laten eten, moet je ze deze hartige winterdish eens voorschotelen. Zelfs vleesliefhebbers lopen warm voor deze met truffel en noten...

Naar recept
Hoofdgerecht
Vegetarische groentenlasagne - Gezond aan tafel - recept
Vegetarische groentenlasagne

Het recept voor deze vegetarische groentenlasagne komt uit het boek Eet beter in 28 dagen van dokter Tamara de Weijer.

Naar recept
Hoofdgerecht
Paddenstoelenterrine - Gezond aan tafel - recept
Paddenstoelenterrine

Het recept voor deze paddenstoelenterrine komt uit het boek Eet beter in 28 dagen van dokter Tamara de Weijer.

Naar recept
Bijgerecht
Pad thai - Gezond aan tafel - recept
Pad thai

Het recept voor deze pad thai komt uit het (kook)boek Easy Vegan 2 van Living the green life. Over het gerecht schrijft ze: “Pad thai betekent ‘gebakken noedels’, maar er zijn inmiddels tig varianten van gemaakt. Zo worden ze ook geserveerd met rijst en zelfs met quinoa. Wij hebben er een frisse rauwkost van gemaakt die het erg goed doet...

Naar recept
Hoofdgerecht
Gado gado salade - Gezond aan tafel - recept
Gado gado salade

Het recept voor deze gado gado salade komt uit het boek Eet beter in 28 dagen van dokter Tamara de Weijer.   Download hier ons gratis 4 weken-menu voor nog meer gezonde recepten! ➔

Naar recept
Hoofdgerecht
Spinazie-pestopasta - Gezond aan tafel - recept
Spinazie-pestopasta

Het recept voor deze spinazie-pestopasta komt uit het (kook)boek Easy Vegan 2 van Living the green life. Over het gerecht schrijft ze: “Wij zijn gek op pasta! Al vanaf het moment dat we Lady en de Vagebond hebben gezien. Eet deze spinaziespaghetti nooit alleen, maar slurp de slierten samen met je liefste!”

Naar recept
Lunch
Nori-omeletwrap met zalm en verse kruiden - Gezond aan tafel - recept
Nori-omeletwrap met zalm en verse kruiden

Het recept voor deze nori-omeletwrap met zalm en verse kruiden komt uit het (kook)boek Natuurlijk! Langer gezond van Anne Marie Reuzenaar. Ze schrijft erover in haar boek: “Dit is zo’n heerlijk makkelijk en voedzaam recept! Je kunt het ook van tevoren maken en in je lunchbox meenemen. Het past heel goed in een koolhydraatarm menu. Ben je vegetariër en eet...

Naar recept
Hoofdgerecht
Bonensalade met lamsoor of rucola, haricots verts en groene kruiden - recept - Gezond aan tafel
Bonensalade met lamsoor of rucola

Het recept voor deze bonensalade met lamsoor of rucola, haricots verts en groene kruiden komt uit het (kook)boek Natuurlijk! Langer gezond van Anne Marie Reuzenaar. Dit gerecht is opvallend goed voor een gezond gewicht, stabiele bloedsuikerspiegel, hart en vaten en goed voor de schildklier.

Naar recept