Soort gerecht
Kip katsu curry met kokosrijst & pickles (Jamie Oliver)
Het recept voor deze kip katsu curry met kokosrijst & schitterende pickles komt uit Jamie’s Food Fight Club weekend kookboek van Jamie Oliver.
Naar receptGegrilde perzik & burrata salade
Het recept voor deze gegrilde perzik & burrata salade komt uit het kookboek Smokey Goodness No Worries BBQ van Jord Althuizen. Uit het boek: “Gek ben ik op burrata, het zachtere broertje van mozzarella. Deze kaas heeft iets zonnigs en onmiskenbaar Italiaans. De fluweelzachte en romige textuur past bijzonder goed in een zomerse salade en gaat uitstekend samen met een licht...
Naar receptZalmmoten met Piemontese peterseliesaus
Het recept voor deze zalmmoten met Piemontese peterseliesaus komt uit het kookboek Smokey Goodness No Worries BBQ van Jord Althuizen. Uit het boek: “Zalm is een geweldige vis waar iedereen van houdt – warm gerookt, koud gerookt… altijd een smakelijke crowd pleaser. In de catering roken en smoken we dus heel wat van deze visjes af. Maar zalm roken vraagt wel...
Naar receptTuna melt met ketchup
Dit recept voor tuna melt met ketchup komt uit het kookboek Vis uit blik 2 van Bart van Olphen, viskenner en oprichter en eigenaar van de duurzame visonderneming Fish Tales. Deze simpel ogende tosti vindt zijn oorsprong in Amerika, waar de sandwich met tonijn en veel kaas al snel uitgroeide tot een ware klassieker. Waarom? Het antwoord proef je na het...
Naar receptRisotto met paddenstoelen en makreel
Dit recept voor risotto met paddenstoelen en makreel komt uit het kookboek Vis uit blik 2 van Bart van Olphen, viskenner en oprichter en eigenaar van de duurzame visonderneming Fish Tales.
Naar receptPita met mas uni
Dit recept voor pita met mas uni komt uit het kookboek Vis uit blik 2 van Bart van Olphen, viskenner en oprichter en eigenaar van de duurzame visonderneming Fish Tales. Over dit recept in het boek: “Op de Malediven – het Lamuu-atol om precies te zijn – waar de skipjack tonijn uit dit recept wordt gevangen, eten de vissers het bijna...
Naar receptKipcurry van de bakplaat
Het recept voor deze kipcurry van de bakplaat komt uit het boek Eet, reset, heal van Gwyneth Paltrow. Over het recept in het boek: “Dit recept is ongelofelijk simpel. Het enige wat je hoeft te doen is alle ingrediënten samen omscheppen, op een bakplaat leggen, in de oven schuiven en klaar is Kees. Het is een superclean gerecht, en je kunt...
Naar receptAsperges met zalm, ei en zeekraal
Het recept voor deze asperges met zalm, ei en zeekraal komt uit het boek Herstel je hormonen in 10 stappen van Vivian Reijs.
Naar receptGevulde zoete aardappel met kikkererwten en avocado
Het recept voor deze gevulde zoete aardappel met kikkererwten, avocado en dilledressing komt uit het boek Het Scandi Sense Dieet van Suzy Wengel. Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: Ja ik wil regelmatig gezonde recepten ontvangen ➔
Naar receptKip met 40 tenen knoflook
Het recept voor deze kip met 40 tenen knoflook komt uit het Tasty Kookboek van Tasty, het grootste foodchannel ter wereld. Over het recept in het boek: “Het maakt ons niet uit of je uiteindelijk 39 (of 41) tenen knoflook gebruikt voor jouw versie. Het gaat erom dat het gerecht barst van die heerlijke knoflooksmaak. Dit is het perfecte gerecht...
Naar receptBLT-salade
Het recept voor deze BLT-salade komt uit het (kook)boek Het keto-dieet compleet van Amy Ramos. De porties van deze salade zijn vrij klein, maar de combinatie van ingrediënten zorgt voor een stevige smaakexplosie. Het gebruik van spekvet in plaats van olijfolie in de dressing maakt deze overheerlijke salade nog aanlokkelijker. Spekvet kun je maximaal één week afgesloten in de koelkast...
Naar recept