Soort gerecht

Hoofdgerecht
Scampi met ananas - Gezond aan tafel - recept
Scampi met ananas

Het recept voor deze scampi met ananas komt uit het boek Chubby in Shape van Rose Bertram.   Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: Ja ik wil wekelijks gezonde recepten ontvangen  ➔

Naar recept
Bijgerecht
Asperges met spek en dragon - Gezond aan tafel - recept
Asperges met spek en dragon

Het recept voor deze asperges met spek en dragon komt uit Het allermakkelijkste BBQ boek ter wereld van Jean-François Mallet.

Naar recept
Hoofdgerecht
Dorade met basilicum - Gezond aan tafel - recept
Dorade met basilicum

Het recept voor deze dorade met basilicum komt uit Het allermakkelijkste BBQ boek ter wereld van Jean-François Mallet.

Naar recept
Hoofdgerecht
Inktvisrisotto met peterselieolie en rode pepertjes (Jamie Oliver) - Gezond aan tafel - recept
Inktvisrisotto met peterselieolie en pepertjes (Jamie Oliver)

Het recept voor David Tennant’s kroatische inktvisrisotto met peterselieolie en rode pepertjes komt uit Jamie’s Food Fight Club weekend kookboek van Jamie Oliver. Bij het recept in het boek: “David Tennant werd verliefd op dit gerecht toen hij in 2004 voor filmopnames in het prachtige Dubrovnik was. Het is ongebruikelijk om risottorijst op deze manier klaar te maken. Het is meer een soort...

Naar recept
Hoofdgerecht
Pad thai met garnalen & tofu (Jamie Oliver) - Gezond aan tafel - recept
Pad thai met garnalen & tofu (Jamie Oliver)

Het recept voor deze Pad thai met garnalen, tofu en zurige tamarindesaus komt uit Jamie’s Food Fight Club weekend kookboek van Jamie Oliver. Bij het recept in het boek: “Pad thai is zowel op straat als in de betere Thaise restaurants uitgegroeid tot een soort cultgerecht, en dat is ook vrij logisch – het is gewoon ontzettend lekker en serieus bevredigend. Dankzij de...

Naar recept
Hoofdgerecht
Kip katsu curry met kokosrijst & schitterende pickles (Jamie Oliver) - Gezond aan tafel - recept
Kip katsu curry met kokosrijst & pickles (Jamie Oliver)

Het recept voor deze kip katsu curry met kokosrijst & schitterende pickles komt uit Jamie’s Food Fight Club weekend kookboek van Jamie Oliver.

Naar recept
Bijgerecht
Gegrilde perzik en burrata salade - Gezond aan tafel - recept
Gegrilde perzik & burrata salade

Het recept voor deze gegrilde perzik & burrata salade komt uit het kookboek Smokey Goodness No Worries BBQ van Jord Althuizen. Uit het boek: “Gek ben ik op burrata, het zachtere broertje van mozzarella. Deze kaas heeft iets zonnigs en onmiskenbaar Italiaans. De fluweelzachte en romige textuur past bijzonder goed in een zomerse salade en gaat uitstekend samen met een licht...

Naar recept
Hoofdgerecht
Zalmmoten met Piemontese peterseliesaus - Gezond aan tafel - recept
Zalmmoten met Piemontese peterseliesaus

Het recept voor deze zalmmoten met Piemontese peterseliesaus komt uit het kookboek Smokey Goodness No Worries BBQ van Jord Althuizen. Uit het boek: “Zalm is een geweldige vis waar iedereen van houdt – warm gerookt, koud gerookt… altijd een smakelijke crowd pleaser. In de catering roken en smoken we dus heel wat van deze visjes af. Maar zalm roken vraagt wel...

Naar recept
Lunch
Tuna melt met ketchup - Gezond aan tafel - recept
Tuna melt met ketchup

Dit recept voor tuna melt met ketchup komt uit het kookboek Vis uit blik 2 van Bart van Olphen, viskenner en oprichter en eigenaar van de duurzame visonderneming Fish Tales. Deze simpel ogende tosti vindt zijn oorsprong in Amerika, waar de sandwich met tonijn en veel kaas al snel uitgroeide tot een ware klassieker. Waarom? Het antwoord proef je na het...

Naar recept
Hoofdgerecht
Risotto met paddenstoelen en makreel

Dit recept voor risotto met paddenstoelen en makreel komt uit het kookboek Vis uit blik 2 van Bart van Olphen, viskenner en oprichter en eigenaar van de duurzame visonderneming Fish Tales.

Naar recept
Lunch
Pita met mas uni - Gezond aan tafel - recept
Pita met mas uni

Dit recept voor pita met mas uni komt uit het kookboek Vis uit blik 2 van Bart van Olphen, viskenner en oprichter en eigenaar van de duurzame visonderneming Fish Tales. Over dit recept in het boek: “Op de Malediven – het Lamuu-atol om precies te zijn – waar de skipjack tonijn uit dit recept wordt gevangen, eten de vissers het bijna...

Naar recept