Vegan curry met kikkererwten en groene erwten

Vegan curry met kikkererwten en groene erwten - Gezond aan tafel - recept

Ingredienten voor 1 persoon

  • 1 ui
  • Gember
  • Knoflook
  • Currypasta
  • 1 wortel
  • Kokosbloesemsuiker
  • 1 blikje kikkererwten
  • 320 ml kokosmelk
  • 150 g groene diepvrieserwten
  • Optioneel
  • Koriander
  • Chilipeper
  • 1 el coconut aminos
  • Plus
  • Je favoriete koolhydratenbron (bijvoorbeeld driekleurige quinoa)

Zo maak je het

  1. Bak de wortel en ui in olijfolie zacht, voeg dan de gember en knoflook toe en aanstoven.
  2. Roer nu ook de currypasta erdoor. Voeg ook de wortel toe en meng goed. Doe de suiker en kikkererwten erbij.
  3. Blus het geheel met de kokosmelk af en breng aan de kook. Voeg nu ook 1 el coconut aminos toe. Zet het vuur weer lager en laat 10 minuten pruttelen.
  4. In de tussentijd maak je ook je favoriete koolhydratenbron klaar. Wij kozen ervoor om de curry te combineren met driekleurige quinoa.
  5. Voeg na 10 minuten de diepvrieserwten aan de curry toe en roer goed.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij | Lactosevrij | Notenvrij | Sojavrij | Suikervrij | Veganistisch | Vegetarisch?

Het recept voor deze vegan curry met kikkererwten en groene erwten komt uit het boek Chubby in Shape van Rose Bertram.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Het recept is gebaseerd op dit boek
Chubby in shape