Vegan curry met kikkererwten en groene erwten
Ingredienten voor 1 persoon
- 1 ui
- Gember
- Knoflook
- Currypasta
- 1 wortel
- Kokosbloesemsuiker
- 1 blikje kikkererwten
- 320 ml kokosmelk
- 150 g groene diepvrieserwten
- Optioneel
- Koriander
- Chilipeper
- 1 el coconut aminos
- Plus
- Je favoriete koolhydratenbron (bijvoorbeeld driekleurige quinoa)
Zo maak je het
- Bak de wortel en ui in olijfolie zacht, voeg dan de gember en knoflook toe en aanstoven.
- Roer nu ook de currypasta erdoor. Voeg ook de wortel toe en meng goed. Doe de suiker en kikkererwten erbij.
- Blus het geheel met de kokosmelk af en breng aan de kook. Voeg nu ook 1 el coconut aminos toe. Zet het vuur weer lager en laat 10 minuten pruttelen.
- In de tussentijd maak je ook je favoriete koolhydratenbron klaar. Wij kozen ervoor om de curry te combineren met driekleurige quinoa.
- Voeg na 10 minuten de diepvrieserwten aan de curry toe en roer goed.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij | Lactosevrij | Notenvrij | Sojavrij | Suikervrij | Veganistisch | Vegetarisch?
Het recept voor deze vegan curry met kikkererwten en groene erwten komt uit het boek Chubby in Shape van Rose Bertram.