Soep van bospeen, pompoen, gele curry & gember

Ingredienten voor 4 porties als maaltijdsoep, 8 als voorgerecht personen

  • 2 uien
  • 4 stengels bleekselderij
  • 25 g geschilde gemberwortel
  • 1 rode peper, zonder pitjes
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el geurloze kokosolie
  • 5 limoenblaadjes
  • 2 stengels citroengras
  • 500 g bospeen of winterwortel
  • 500 g flespompoen
  • 1 l heet water
  • 1 el groentebouillonpoeder
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 el Thaise gele currypasta (liefst van merk onoff spices! Bij Ekoplaza)
  • 2 el citroensap
  • 1 mespunt Himalayazout
  • Versgemalen peper
  • 1 bosje koriander, gehakt
  • 1 handje sesamzaadjes, geroosterd

Zo maak je het

  1. Snipper de uien en snijd bleekselderij, gemberwortel, rode peper en knoflook in kleine stukjes. Je gaat deze soep straks pureren, dus het maakt niet uit hoe de stukjes eruitzien.
  2. Verhit de kokosolie in een grote soeppan en voeg zowel de bleekselderij, gemberwortel, rode peper en knoflook, als de limoenblaadjes en het citroengras toe.
  3. Zet het vuur middelhoog en bak deze ingrediënten ongeveer 8 minuten onder af en toe roeren.
  4. Was ondertussen de bospeen of winterpeen en de pompoen en snijd deze in stukken van dezelfde grootte. Je hoeft ze niet te schillen.
  5. Voeg deze na 8 minuten aan de soeppan toe en bak ze nog 5 minuten mee. Voeg nu heet water en groentebouillonpoeder toe en breng dit aan de kook.
  6. Na ongeveer 10 minuten zijn de wortels zacht en kun je met een tang het citroengras en de limoenblaadjes uit de pan vissen. Pureer de soep nu helemaal glad met je staafmixer.
  7. Voeg de kokosmelk en Thaise gele curry toe en breng de soep weer aan de kook. Zodra hij kookt, kun je het vuur uitzetten en de soep op smaak brengen met citroensap, Himalayazout en versgemalen peper.
  8. Serveer de soep met gehakte koriander en geroosterde sesamzaadjes.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Bij SLA., dé good food bar van Nederland, eet je groenten op haar lekkerst en met de beste toppings. Met SLA., taste the magic of veggies kun je deze hits ook zelf thuis maken. Dit boek is voor iedereen die gezonder wil eten, maar bovenal wil genieten.

Van een voedzame soep tot salade van veldsla met makreel, linzen & rode kool, kleurrijke smoothies tot chocoladetaart met kokos & chiazaad. De recepten zijn voedzaam, budgetproof, gemakkelijk en bovenal watertandend lekker, zodat je niet anders meer wil dan groenten een hoofdrol op je bord te geven. Alles voor een kleine impact op de wereld en een grote impact op onszelf.

Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:


Het recept is gebaseerd op dit boek
SLA – taste the magic of veggies