Romige boerenkoolpasta
Ingredienten voor 2 personen
- 90 g volkorenpasta
- 100 g boerenkool of palmkool, stengels verwijderd, blad fijngesneden
- 1 teen knoflook
- Sap van 1 citroen
- 2 el boostbouillon
- 1 blikje van 400 g cannellinibonen, met vocht en al
- Zout en zwarte peper
- Boostbouillon
- 50 g edelgistvlokken
- 70 g zonnebloempitten
- 2 el zout
- 1 el chilivlokken
- Extra
- Zuurkool
- Zadenstrooisel
- Vervangen
- Edelgistvlokken of Parmezaanse kaas in plaats van boostbouillon
Zo maak je het
- Breng twee pannen gezouten water aan de kook. Kook de pasta in 8-10 minuten al dente in de ene pan.
- Doe de boerenkool en knoflook in de andere pan en blancheer 3 minuten. Giet af en doe in de blender met het citroensap en de boostbouillon.
- Schenk de bonen in een zeef die op een kom staat, zodat het vocht opgevangen wordt.
- Schep een kwart van de bonen in de blender, schenk het opgevangen vocht erbij en pureer tot je een gladde saus hebt.
- Giet de pasta af als hij al dente is en bewaar daarbij 2 eetlepels van het kookwater.
- Doe de pasta terug in de pan met de rest van de cannellinibonen, het bewaarde kookwater en de gepureerde saus. Verwarm 1 minuut, proef, breng op smaak met zout en peper en dien op.
- BEREIDING BOOSTBOUILLON:
- Doe alle ingrediënten in een blender en hak tot je een fijn poeder hebt. Je kunt het bouillonpoeder 4 weken in een afgesloten potje bewaren.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Wil je meer recepten uit de categorie Veganistisch | Vegetarisch?
Meer dan 100 wetenschappelijk onderbouwde, heerlijke en haalbare recepten: Food for Life Kookboek leert je hoe je je microbioom kunt voeden voor een gezonder en energieker leven. Met recepten die niet alleen goed voor je zijn, maar ook lekker, helpt dit boek je om gezondere keuzes te maken die een positieve impact hebben op je lichaam. Het boek legt de nadruk op het belang van fermentatie, goede eiwitten en kwaliteit boven kwantiteit, en helpt je met eenvoudige principes een dieet te vinden datzowel voedzaam als smakelijk is!
De auteur schrijft over dit recept: “Een goede pasta kan zo lekker zijn. Dit recept verbetert de voedingswaarde met mijn favoriete vezelrijke bonen, die de saus ook heerlijk romig maken. De extra zaadjes voegen wat knapperigs toe, en vezels, goede vetten en eiwitten.” De auteur over de boostbouillon: “Dit is een fantastisch ZOE-alternatief voor bouillonblokjes, dat een diepe umamismaak geeft. Het wordt in veel recepten in dit boek gebruikt. De chilivlokken geven er een beetje warmte aan, maar je kunt ze eventueel ook achterwege laten. Twee of drie eetlepels hiervan staat gelijk aan één bouillonblokje. Een goed gevoel om te weten dat je je plantenscore verhoogt en extra vezels binnenkrijgt als je de boostbouillon gebruikt!”
Credits beeldmateriaal: Issy Croker
Download hier ons gratis 4 weken-menu voor nog meer gezonde recepten! ➔