Lunch

Lunch
Spinaziesalade met garnalen - Gezond aan tafel - recept
Spinaziesalade met garnalen

Het recept voor deze spinaziesalade met garnalen komt uit het boek Killerbody 3 – Back in Shape van actrice, dj en fitnessgoeroe Fajah Lourens. 724 kcal per persoon. Vet: 42,7 g, kh: 47,8 g, eiwit: 37,3 g   Download hier ons gratis 4 weken-menu voor nog meer gezonde recepten! ➔

Naar recept
Hoofdgerecht
Brandnetelsoep - Gezond aan tafel - recept
Brandnetelsoep

Het recept voor deze brandnetelsoep komt uit het boek The Plant Pharmacy van Lisette Kreischer, een van de grondleggers van de vegan-beweging in Nederland. Over dit recept schrijft ze in haar boek: “Deze voedzame groene soep is een ideaal voorjaarsgerecht omdat brandnetel een reinigende werking en flinke doses ijzer en vitamine C heeft. Maar hij kan ook zeker in de...

Naar recept
Lunch
Marokkaanse groentesalade met kip - Gezond aan tafel - recept
Marokkaanse groentesalade met kip

Het recept voor deze Marokkaanse groentesalade met kip komt uit het boek STRK PLN van Ramses Jedeloo, directeur van The Bootcamp Club (het grootste outdoor sportbedrijf van Nederland met 85.000 leden, 200 trainingslocaties en 3.500 trainingen per maand). Het recept bevat 28% koolhydraten, 11% vetten en 61% eiwitten (totaal 428 kcal).

Naar recept
Lunch
Quinoasalade met courgette, munt en pistachenoten - Gezond aan tafel - recept
Quinoasalade met courgette, munt en pistachenoten

Het recept voor deze quinoasalade met courgette, munt en pistachenoten komt uit het boek Frisse start van Amerika’s bekendste chef Martha Stewart. Ze schrijft erover: “Wie houdt niet van deze lichte, kleurige, frisse salade? Meng gekookte quinoa met gegrilde courgette, geroosterde pistachenoten en verse munt– en lekker veel citroenrasp en -sap. Superhandig voor een picknick of lunch voor onderweg.” Per...

Naar recept
Lunch
Zoete aardappel frittata van Vivian Reijs - Gezond aan tafel - recept
Zoete aardappel frittata

Het recept voor deze zoete aardappel frittata komt uit het kookboek Gezonder met Viv van tv-presentatrice, orthomoleculair voedingscoach, hormoontherapeut Vivian Reijs. Over dit recept schrijft ze: “Ik ken niemand die niet smult van deze frittata. Een gerecht dat het hele gezin lekker vindt en ook perfect is als je vrienden te lunchen hebt. Je kunt het ook koud eten en...

Naar recept
Lunch
Courgette-banaanpannenkoekjes - Gezond aan tafel - recept
Courgette-banaanpannenkoekjes

Het recept voor deze courgette-banaanpannenkoekjes komt uit het kookboek Gezonder met Viv van tv-presentatrice, orthomoleculair voedingscoach, hormoontherapeut Vivian Reijs. Over dit recept schrijft ze in haar boek: “Heel lekkere en gezonde pannenkoeken en de ideale manier om kinderen meer groente te laten eten. Ze zullen niet eens merken dat er groente in zit. Dit is geschikt als ontbijt of lunch,...

Naar recept
Lunch
Avocado met gerookte zalmsnippers en ei - Gezond aan tafel - recept
Avocado met gerookte zalmsnippers en ei

Het recept voor deze avocado met gerookte zalmsnippers en ei komt uit het kookboek Gezonder met Viv van tv-presentatrice, orthomoleculair voedingscoach, hormoontherapeut Vivian Reijs. Over dit recept schrijft ze in haar boek: “Een super makkelijk en heel gezond gerecht, dat er ook nog eens heel leuk uitziet. Dit is geschikt voor een zondagontbijtje, maar ook als lunch.”   Wil je...

Naar recept
Lunch
Veggie sandwich - Gezond aan tafel - recept
Veggie sandwich

Het recept voor deze veggie sandwich komt uit het boek Easy vegan van vegan foodblogger Sanne van Rooij, van het Instagram-account Living the Green Life. Ze schrijft erover in haar boek: “Als je me wakker maakt voor de goed gevulde veggie sandwich uit onderstaand recept zal ik niet eens chagrijnig reageren. Waarom niet? Omdat de combinatie van brood met rauwkost en...

Naar recept
Lunch
Pompoen- & quinoasoep - Gezond aan tafel - recept
Pompoen- & quinoasoep

Het recept voor deze pompoen- & quinoasoep komt uit het boek Easy vegan van vegan foodblogger Sanne van Rooij, van het Instagram-account Living the Green Life. Ze schrijft erover in haar boek: “Deze pompoen- & quinoasoep is heerlijk als lunch met een stukje brood maar het is ook een prima voorgerecht. Is het niet het seizoen van pompoenen, vervang ze dan...

Naar recept
Lunch
Pannenkoeken van boekweit-quinoa-gerstmeel met kipfiletrollade & pesto - Gezond aan tafel - recept
Pannenkoeken van boekweit-quinoa-gerstmeel

Het recept voor deze pannenkoeken van boekweit-quinoa-gerstmeel met kipfiletrollade & pesto komt uit het boek Pannenkoekdag van Claudia Willekes en Geertje Tensen van Pancake Day. Pancake Day is een brand van diverse lifestyle producten voor het maken van gezonde pannenkoeken (gemaakt zonder witte bloem en toegevoegde suikers).

Naar recept
Lunch
Boekweitmeel pannenkoeken met zoete aardappel & geitenkaas - Gezond aan tafel - recept
Boekweitmeel pannenkoeken met zoete aardappel & geitenkaas

Het recept voor deze boekweitmeel pannenkoeken met zoete aardappel & geitenkaas komt uit het boek Pannenkoekdag van Claudia Willekes en Geertje Tensen van Pancake Day. Pancake Day is een brand van diverse lifestyle producten voor het maken van gezonde pannenkoeken (gemaakt zonder witte bloem en toegevoegde suikers).

Naar recept