Lunch

Lunch
Rijstwafels avocado komkommer en augurk - Gezond aan tafel - recept
Rijstwafels avocado komkommer en augurk

Dit recept voor rijstwafels avocado komkommer en augurk komt uit het boek Plant Power van Lisette Kreischer, een van de grondleggers van de vegan-beweging in Nederland. Over het recept hieronder schrijft Lisette: “Als je even uitgekeken bent op salades en geen zin hebt in een sandwich, is dit recept een makkelijk, licht en gezond alternatief voor een middag in de...

Naar recept
Lunch
Glutenvrije pannenkoeken boekweit - Gezond aan tafel - recept
Glutenvrije pannenkoeken boekweit

Deze glutenvrije pannenkoeken, gemaakt van boekweit en onder andere karnemelk, hebben een licht zurige notensmaak en voelen zacht aan. Ze zijn heerlijk met gefermenteerde santen, fruit en esdoornstroop! Het recept komt uit het boek Fermenteren van fermentatie-expert Adam Elabd

Naar recept
Hoofdgerecht
Salade geroosterde bieten - Gezond aan tafel - recept
Salade geroosterde bieten

Deze salade geroosterde bieten komt uit het boek Natuurlijk! Zonder suiker kookboek van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar. In haar boek werkt Anne Marie met de 90/10%-regel. Deze houdt in dat als 90 procent van je voeding bestaat uit gezonde producten zonder snelle suikers, er best wat ruimte is (10%) om wat minder gezonde producten te gebruiken. De producten die...

Naar recept
Lunch
Vistaco's van Jamie Oliver - Gezond aan tafel - recept
Vistaco’s van Jamie Oliver

Vistaco’s die ook nog eens gezond zijn, dat zijn deze taco’s van de bekende tv-kok Jamie Oliver. Dit recept bevat een heerlijke salsa van kiwi, limoen en peper om je taco in te dippen! Voor dit lunchgerecht heb je stevige witvisfilets nodig, bijvoorbeeld schelvis. Wist je dat een schelvisfilet ons zeven verschillende, essentiële vitaminen en mineralen oplevert? Bovendien bevat dit...

Naar recept
Lunch
Broccolisoep - Gezond aan tafel - recept
Broccolisoep

Deze broccolisoep (ook wel ‘broccoli-powersoep’) komt uit het boek Natuurlijk! Zonder suiker kookboek van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar. Over dit recept voor broccolisoep schrijft Anne Marie Reuzenaar: “Voor een verlate lunch maakte ik dit powersoepje van groenten die ik nog in huis had. Het werd een blijvertje.”

Naar recept
Lunch
Indiase wortelsoep - Gezond aan tafel - recept
Indiase wortelsoep

Dit recept voor Indiase wortelsoep komt uit het boek Natuurlijk! Elke dag écht eten van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar. Over haar lunchrecepten schrijft ze: “De lunch is hét moment om je dagelijkse hoeveelheid groente op te krikken. Maak een keer per week een grote pan soep, vries hem in en je hebt elke dag een portie. Of maak een...

Naar recept
Lunch
Salade met gegrilde groenten - Gezond aan tafel - recept
Salade met gegrilde groenten

In plaats van een boterham voor de lunch, kun je er ook voor kiezen om eens af te wisselen met salades. Laat je inspireren door het volgende salade-idee uit het boek Eet als een expert van I’m a foodie: salade met gegrilde groenten. Met bijvoorbeeld aubergine, courgette, gele paprika, maar je kunt natuurlijk ook andere groenten gebruiken.

Naar recept
Lunch
Haringsalade - Gezond aan tafel - recept
Haringsalade met bieten en appel

Het recept voor deze haringsalade komt uit het boek Gezond leven doe je zo! van foodbloggers Jennifer & Sven, van het populaire platform Voedzaam & Snel. De salade bevat fosfor. Daarover schrijven ze: “Fosfor is een mineraal dat net als calcium belangrijk is voor het behoud van sterke botten en tanden. Fosfor speelt ook een rol bij de stofwisseling in je...

Naar recept
Lunch
Salade met spinazie, paprika, avocado en bananenchips - Gezond aan tafel - recept
Salade met spinazie, paprika, avocado en bananenchips

Het recept voor deze salade met spinazie, paprika, avocado en bananenchips (ook wel: viequessalade) komt uit het Tara Stiles’ kookboek, met meer dan 100 simpele gerechten die superleuk zijn om te maken. Tara over dit recept: “Het erge aan mijn werk is dat ik tijd moet slijten op de mooiste plekjes op aarde, in de keukens van de waanzinnigste chef-koks....

Naar recept
Lunch
Salade met gegrilde aubergine - Gezond aan tafel - recept
Salade met gegrilde aubergine

Het recept voor deze salade met gegrilde aubergine komt uit het boek Gezond leven doe je zo! van foodbloggers Jennifer & Sven, van het populaire platform Voedzaam & Snel. Aubergine combineert heerlijk met tomaat, mozzarella en rucola; en laten dit nou precies de ingrediënten zijn die je in deze salade gebruikt. Een lunch om je vingers bij op te eten! Wil...

Naar recept
Hoofdgerecht
Gezond aan tafel - Recept - Wraps voor in de broodtrommel
Wraps voor in de broodtrommel

Op zoek naar een lekker lunchrecept voor in je eigen broodtrommel of die van je kind? Probeer deze wraps van Sharon Numan (bekend van haar blog VoedZo) eens. Het recept komt uit haar boek VoedZo, vol traditionele, voedzame & superlekkere recepten. Voor iedereen die een gezonde leefstijl voor heel het gezin wil. Geen voedselhypes, maar bewuste keuzes voor heerlijk eten....

Naar recept