Salade met gegrilde aubergine

Salade met gegrilde aubergine - Gezond aan tafel - recept

Ingredienten voor 2 personen

  • 1 aubergine
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl versgemalen peper
  • ¼ tl zout
  • 2 trostomaten
  • 125 g mozzarella
  • 6 g basilicum (ca. 15 blaadjes)
  • 30 g rucola
  • 1½ el olijfolie, extra vergine
  • 1 el appelazijn

Zo maak je het

  1. Snijd de aubergine in de lengte in plakken van ½ centimeter dik, smeer ze in met de drie eetlepels olijfolie en strooi er ½ theelepel peper en het zout over.
  2. Gril de plakken aubergine in een grillpan aan beide kanten 2,5 minuut op middelhoog vuur. Waarschijnlijk moet je de aubergine in twee porties bakken, omdat het niet allemaal tegelijk in de pan past. De aubergineplakken zijn goed als ze zacht en gaar zijn.
  3. Snijd intussen de tomaten en de mozzarella in plakken en het basilicum fijn.
  4. Laat de plakken aubergine afkoelen als ze klaar zijn.
  5. Leg de plakken aubergine, tomaat en mozzarella op de rucola. Strooi het basilicum eroverheen.
  6. Meng 1½ eetlepel olijfolie, de appelazijn en ½ theelepel peper in een schaaltje en sprenkel dit mengsel over de salade.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Tip

Het maken van een gegrilde salade kost iets meer tijd en is daarom meer geschikt voor op een vrije dag.

Wil je meer recepten uit de categorie Notenvrij | Vegetarisch?

Het recept voor deze salade met gegrilde aubergine komt uit het boek Gezond leven doe je zo! van foodbloggers Jennifer & Sven, van het populaire platform Voedzaam & Snel. Aubergine combineert heerlijk met tomaat, mozzarella en rucola; en laten dit nou precies de ingrediënten zijn die je in deze salade gebruikt. Een lunch om je vingers bij op te eten!

Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Het recept is gebaseerd op dit boek
Gezond leven doe je zo!