Lunch

Hoofdgerecht
Zwartebonen- en quinoaburger - Gezond aan tafel - recept
Zwartebonen- en quinoaburger

Het recept voor deze zwartebonen- en quinoaburger komt uit het boek Easy vegan van vegan foodblogger Sanne van Rooij, van het Instagram-account Living the Green Life. Ze schrijft erover in haar boek: “Door de week wil ik binnen 2 minuten mijn lunch op tafel hebben staan maar in het weekend kan ik echt wel een uur in de keuken bezig zijn....

Naar recept
Lunch
Bananenbrood met walnoten - Gezond aan tafel - recept
Bananenbrood met walnoten

Het recept voor dit bananenbrood met walnoten komt uit het boek Easy vegan van vegan foodblogger Sanne van Rooij, van het Instagram-account Living the Green Life. Ze schrijft erover in haar boek: “Bananenbrood is mijn grote zwakte! Als ik niet uitkijk, sta ik drie keer in de week een brood te bakken, dat ik daarna binnen een halve dag op heb. Ik...

Naar recept
Lunch
Luchtige tarwecrackers (Heel Holland Bakt) - Gezond aan tafel - recept
Luchtige tarwecrackers (Heel Holland Bakt)

Het recept voor deze luchtige tarwecrackers met zaden en pitten komt uit het boek Heel Holland Bakt Brood van Robèrt van Beckhoven. Over dit recept schrijft hij: “Deze crackers zijn niet supermoeilijk. Je moet het deeg wel mooi dun en gelijkmatig uitrollen. Je kunt ze uiteraard ook nog ietsje dunner (of dikker maken). Het snijden van het deeg in rechthoeken...

Naar recept
Lunch
Hartige briochebroodjes (Heel Holland Bakt) - Gezond aan tafel - recept
Hartige briochebroodjes (Heel Holland Bakt)

Het recept voor deze hartige briochebroodjes komt uit het boek Heel Holland Bakt Brood van Robèrt van Beckhoven. Over dit recept schrijft hij: “Deze broodjes zijn een luxueuze combinatie van twee favoriete Franse ontbijtbroden. Ze zijn rijk, boterachtig en verfijnd met een cakeachtig kruim onder een lichte, luchtige korst.”   Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen?...

Naar recept
Lunch
Engels plattelandsbrood met speltmeel (Heel Holland Bakt) - Gezond aan tafel - recept
Engels plattelandsbrood met speltmeel (Heel Holland Bakt)

Het recept voor dit Engels plattelandsbrood met speltmeel komt uit het boek Heel Holland Bakt Brood van Robèrt van Beckhoven. Over dit recept schrijft hij: “Het klassieke Engelse brood, maar dan net anders. Het speltmeel zorgt voor een ouderwetse smaak, maar als je wilt, kun je ook bloem gebruiken of 100 g speltmeel vervangen door volkorenmeel.”   Wil je regelmatig...

Naar recept
Bijgerecht
Zongedroogde paddenstoelensoep - Gezond aan tafel - recept
Soep van zongedroogde paddenstoelen

Het recept voor deze soep van zongedroogde paddenstoelen komt uit het Kookboek bij dementie van dr. Margaret Rayman, Vanessa Ridland, Katie Sharpe & Patsy Westcott. Over dit recept in het boek: “Zongedroogde paddenstoelen voegen extra vitamine D aan dit recept toe. Een topping van hele geroosterde paddenstoelen geeft de soep extra textuur en smaak.”

Naar recept
Lunch
Gevulde oosterse kippensoep

Het recept voor deze gevulde oosterse kippensoep komt uit het boek Afvallen met Nederland van Jeroen van Egmond.

Naar recept
Lunch
Pitabroodje met kaas en champignons

Het recept voor dit pitabroodje met kaas en champignons komt uit het boek Afvallen met Nederland van Jeroen van Egmond. Serveer met een schaaltje magere yoghurt (150 g).   Ja ik wil wekelijks gezonde recepten ontvangen  ➔  

Naar recept
Lunch
Preisoep - Gezond aan tafel - recept
Preisoep

Het recept voor deze preisoep komt uit het kookboek Afvallen met Nederland van Jeroen van Egmond.

Naar recept
Lunch
Bloemkoolsalade met dadels en cashewnoten - Gezond aan tafel - recept
Bloemkoolsalade met dadels en cashewnoten

Deze bloemkoolsalade met dadels en cashewnoten komt uit het Voedzaam & Snel saladeboek van foodbloggers Jennifer & Sven, van het populaire platform Voedzaam & Snel.   Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: Ja ik wil regelmatig gezonde recepten ontvangen  ➔

Naar recept
Lunch
Salade met kip, brie en cashewnoten - Gezond aan tafel - recept
Salade met kip, brie en cashewnoten

Deze salade met kip, brie en cashewnoten komt uit het Voedzaam & Snel saladeboek van foodbloggers Jennifer & Sven, van het populaire platform Voedzaam & Snel.

Naar recept