Kuku Sabzi
Ingredienten voor 4 personen
- Blaadjes van 1 bosje koriander
- Blaadjes van 1 bosje platte peterselie
- 1 bosje bieslook
- 1 bosje dille
- 200 g doperwten, uit de diepvries
- 8 eieren
- 1 tl gemalen komijnzaad
- 1 tl kaneel
- Zout en versgemalen zwarte peper
- 1 bosje lente-ui, in ringetjes
- 2 el Turkse yoghurt, plus extra voor erbij
- 50 g gedroogde cranberry’s
- 100 g walnoten, geroosterd, gehakt
- 2 el olijfolie
- 1 tl sumak, om te garneren
Verder nodig
- Vergiet
- Koekenpan met antiaanbaklaag
Zo maak je het
- Hak de verse kruiden fijn en bewaar wat hele blaadjes voor de garnering.
- Doe de doperwten in een vergiet en spoel ze af onder koud water.
- Doe de eieren in een kom en klop ze los. Voeg het komijnzaad en de kaneel toe en flink wat zout en peper.
- Voeg de doperwten, lente-ui, gehakte kruiden, yoghurt, cranberry’s en walnoten toe en meng goed.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en schenk het eimengsel in de pan.
- Leg het deksel op de pan en laat de kuku sabzi in 12-15 minuten stollen.
- Serveer de kuku sabzi met wat Turkse yoghurt en garneer met de sumak en bewaarde verse kruiden.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Tip
De auteur schrijft over dit recept: “Als kind maakte mijn moeder vaak Spaans-Arabische tortilla, waar dit de Perzische variant van is. Mijn versie is er een met een berg kruiden en wat doperwten voor extra groenten. Hij is in no time tot het laatste puntje op, besaha!”
Tips:
- Je kunt hem ook in de oven maken: op 180 °C en 35-45 minuten laten garen.
- Munt en oregano doen het ook fantastisch in deze kuku sabzi.
Wil je meer recepten uit de categorie Vegetarisch?
In Vega Arabisch laat Mounir Toub zien dat de Midden-Oosterse keuken een echte groentekeuken is. Van courgette, aubergine en granaatappel tot pompoen, artisjok en klassieke biet: in meer dan 90 gerechten spelen groenten de hoofdrol.
Kleurrijk, smaakvol, een tikje exotisch en (merendeels) makkelijk: van zoete-aardappelwafels met labneh, olijvencake en baklavabuns tot falafelmacarons. En met de favoriete smaakmakers uit de Arabische keuken is het resultaat overheerlijk. Voor vegetariërs, flexitariërs en iedereen die gewoon lekker Arabisch wil eten (toevallig zonder vlees of vis).
Credits beeldmateriaal: Mitchell van Voorbergen
Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: