T-bone van bloemkool
Ingredienten voor 2 personen
- Bloemkool
- 2 grote bloemkolen
- Sap van 1 citroen
- 3 el olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl paprikapoeder
- Sriracha-mayo
- 100 ml aquafaba
- snuf versgemalen zwarte peper
- snuf zout
- snuf kokosbloesemsuiker
- 1 tl uienpoeder
- 240 ml olijfolie
- 1 tl gladde mosterd
- 1 el srirachasaus
- Topping
- 3 el pompoenpitten
- 3 el gehakte hazelnoten
Verder nodig
- Oven
- Bakplaat
- Bakpapier
- Keukenmachine
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 oC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Snijd de bladeren van de bloemkolen en snijd de bloemkolen in plakken van 2 cm.
- Leg de bloemkoolsteaks op de bakplaat en sprenkel het citroensap en de olijfolie erover.
- Pel en pers de knoflook en verdeel deze samen met het paprikapoeder over de bloemkool.
- Rooster de steaks 15 minuten in de hete oven en keer ze daarna om. Rooster ze nog 10 minuten.
- Schenk voor de sriracha-mayo de aquafaba in de keukenmachine en mix 2 minuten. Voeg dan peper, zout, suiker en uienpoeder toe.
- Laat de machine draaien en voeg lepel voor lepel de olie toe. Voeg als laatste de mosterd en srirachasaus toe.
- Bedruppel de bloemkool met de sriracha-mayo en strooi de pompoenpitten en gehakte hazelnoten erover.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Tip
Een alternatief voor bloemkool? Probeer eens aubergine of witte kool.
Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij | Koemelkvrij | Lactosevrij | Sojavrij | Suikervrij | Tarwevrij | Veganistisch | Vegetarisch?
Het recept voor deze T-bone van bloemkool komt uit het (kook)boek Easy Vegan 2 van Living the Green Life.
Over dit recept in het boek: “Een vegan variant op de T-bone steak maak je met… bloemkool! Dit lekkere alternatief voor een stuk vlees kun je met tig dingen combineren en zal dus niet snel vervelen. Waarom bloemkool? Amerikanen kwamen erachter dat, wanneer je deze zacht roostert, de textuur bizar dicht bij die van echt vlees komt.”