Hoofdgerecht

Bijgerecht
Rode bieten salade met peertjes van Niven Kunz - Gezond aan tafel - recept
Rode bieten salade met peertjes (Niven Kunz)

Het recept voor deze rode bieten salade met peertjes komt uit het boek Groente! van sterrenchef Niven Kunz.   Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: Ja ik wil wekelijks gezonde recepten ontvangen  ➔

Naar recept
Hoofdgerecht
Gestoomde runderrib - Gezond aan tafel - recept
Gestoomde runderrib

Het recept voor deze gestoomde runderrib komt uit Het allermakkelijkste kookboek ter wereld light van chef-kok en (food)fotograaf Jean-François Mallet.

Naar recept
Hoofdgerecht
Romige spinaziesoep met kokos en zalm - Gezond aan tafel - recept
Romige spinaziesoep met kokos en zalm

Het recept voor deze romige spinaziesoep met kokos en zalm komt uit Het allermakkelijkste kookboek ter wereld light van chef-kok en (food)fotograaf Jean-François Mallet.   Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: Ja ik wil wekelijks gezonde recepten ontvangen  ➔

Naar recept
Hoofdgerecht
Gevulde tomaten met quinoa en linzen - Gezond aan tafel
Gevulde tomaten met quinoa en linzen

Het recept voor deze gevulde tomaten met quinoa en linzen komt uit het boek 28 dagen Bikini Body Guide van de Australische gezondheidscoach en fitness-instructrice Kayla Itsines. Kayla schrijft erover: “In de Griekse keuken worden tomaten en paprika’s bijna altijd met rijst gevuld. Ik besloot wat te experimenteren en heb quinoa en gedroogd fruit gebruikt – en ik ben erg...

Naar recept
Bijgerecht
Gegrilde halloumi en courgette - Gezond aan tafel - recept
Gegrilde halloumi en courgette

Het recept voor deze gegrilde halloumi en courgette komt uit het boek Bowls of goodness van Nina Olsson. Ze schrijft erover in haar boek: “Gegrilde halloumi is een fantastische toevoeging aan een vegetarisch buffet omdat het een mooi contrast vormt met verse, sappige groente, salades en gekookte granen. Ik vind de zoutige smaak vooral erg lekker bij plakjes zoete, gegrilde...

Naar recept
Hoofdgerecht
Marokkaanse harissasalade - Gezond aan tafel - recept
Marokkaanse harissasalade

Het recept voor deze Marokkaanse harissasalade komt uit het boek Bowls of goodness van Nina Olsson. Ze schrijft erover in haar boek: “Deze Noord-Afrikaanse salade met in harissa gemarineerde bloemkool, krachtige tahin, verkoelende, romige avocado en zoete wortel is een feest van pure smaken. Om deze salade echt onvergetelijk te maken, besprenkel je hem met een scheutje sinaasappeldressing en strooi...

Naar recept
Hoofdgerecht
Salade van paksoi met Hollandse garnalen, avocado, zachtgekookt ei & miso - Gezond aan tafel - recept
Salade van paksoi met garnalen, avocado, ei & miso

Deze salade van paksoi met Hollandse garnalen, avocado, zachtgekookt ei & miso komt uit het boek Sla Easy salades van Ida de Haart. Over de salade in het boek: “Voor mij staat deze salade symbool voor de lekkerste smaken uit de Japanse keuken. Zoete garnalen, zilte miso en sojasaus met het frisse van kraakverse paksoi.”

Naar recept
Hoofdgerecht
Risotto met bospeen - Gezond aan tafel - recept
Risotto met bospeen (Niven Kunz)

Het recept voor deze risotto met bospeen komt uit het boek Groente! van sterrenchef Niven Kunz.

Naar recept
Hoofdgerecht
Salade van broccoli met gedroogde vruchten - Gezond aan tafel - recept
Salade van broccoli met gedroogde vruchten

Het recept voor deze salade van broccoli met gedroogde vruchten komt uit Het allermakkelijkste kookboek ter wereld light van chef-kok en (food)fotograaf Jean-François Mallet.

Naar recept
Hoofdgerecht
Quinoasalade met groene asperges - Gezond aan tafel - recept
Quinoasalade met groene asperges (Niven Kunz)

Het recept voor deze quinoasalade met groene asperges komt uit het boek Groente! van sterrenchef Niven Kunz.   Download hier ons gratis 4 weken-menu voor nog meer gezonde recepten! ➔

Naar recept
Hoofdgerecht
Roerbakkip met groene asperges en penne - Gezond aan tafel - recept
Roerbakkip met groene asperges en penne

Het recept voor deze roerbakkip met groene asperges en penne komt uit het boek Eten om niet te vergeten van Luuk Eliëns, Rachelle Elshout en Iris de Groot. Over dit recept in het boek: “Groene asperges zijn rijk aan foliumzuur, wat de kleine bloedvaten in de hersenen beschermt en zo de kans op een beroerte verkleint. Amandelschilfers zijn een belangrijke...

Naar recept