Hoofdgerecht
Supersnelle tajine met witvis (Jamie Oliver)
Het recept voor deze supersnelle tajine met witvis, zoete kerstomaatjes, harissa, asperges en luchtige couscous komt uit het kookboek Jamie Oliver – 7 x anders van Jamie Oliver. Het boek bevat meer dan 120 simpele en overheerlijke recepten met 18 favoriete alledaagse ingrediënten, van broccoli en paprika tot kipfilet en gehakt. Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je...
Naar receptSticky paprika met miso (Jamie Oliver)
Het recept voor deze sticky paprika met miso, tofu, ananas, mihoen & gekneusde wasabi-erwten komt uit het kookboek Jamie Oliver – 7 x anders van Jamie Oliver. Het boek bevat meer dan 120 simpele en overheerlijke recepten met 18 favoriete alledaagse ingrediënten, van broccoli en paprika tot kipfilet en gehakt.
Naar receptCrispy zalmtaco’s (Jamie Oliver)
Het recept voor deze crispy zalmtaco’s met cajunkruiden, mango, zoete kerstomaatjes & limoen komt uit het kookboek Jamie Oliver – 7 x anders van Jamie Oliver. Het boek bevat meer dan 120 simpele en overheerlijke recepten met 18 favoriete alledaagse ingrediënten, van broccoli en paprika tot kipfilet en gehakt.
Naar receptKeema pau
Dit recept voor keema pau komt uit het Indiase kookboek Dishoom van Shamil Thakrar. Over het recept in het boek: ‘Keema (het lamsgehakt) wordt goed gekruid, verrijkt met doperwten en geserveerd met pau (verse zachte broodjes). Voor ons is dit gerecht synoniem met veel plekken in Bombay: Olympia Coffee House en Café Paris aan Colaba Causeway, en Radio Restaurant achter...
Naar receptBoter-knoflookkrab
Dit recept voor boter-knoflookkrab komt uit het Indiase kookboek Dishoom van Shamil Thakrar. Over het recept in het boek: ‘Mahesh Lunch Home serveert een voortreffelijke versie van dit gerecht, al is die van Trishna beroemder. Die van ons is wat lichter en wordt gecombineerd met verse kruiden en groene chilipeper. Het is een simpel, maar overheerlijk gerecht – ideaal voor...
Naar receptMosselen met pepertjes en dragonmayonaise
Het recept voor deze mosselen met pepertjes en dragonmayonaise komt uit The lemon kitchen kookboek van Jadis Schreuder, oprichter van het bedrijf The lemon kitchen. Over dit recept schrijft ze in haar boek: ‘In de zomer kijk ik er altijd naar uit om op een terrasje – het liefst aan het water – mosselen te eten. Daar hoort wat mij...
Naar receptKruidige falafel met zurige salade en tahindressing
Het recept voor deze komt uit het kookboek Bowls of Goodness – Groenten & Granen van Nina Olsson. Ze schrijft erover in haar boek: ‘Een regenboog aan voedsel bevat altijd een verscheidenheid aan voedingsstoffen. Deze kleurrijke bowl is gevuld met goudgele gierst, smaragdgroene falafels, verse munt, hummus en ingelegde ui. De falafels worden niet gefrituurd maar kort gebakken en afgebakken...
Naar receptViscurry en komkommersalade
Dit recept voor viscurry en komkommersalade komt uit het boek Gezond op gewicht met lekker eten! van Afvallen met Nederland.
Naar receptScampi met courgetti
Het recept voor deze scampi met courgetti komt uit het kookboek Boordevol groenten van Tracy, Dana, Lori & Corky Pollan. Het uitgangspunt in Boordevol groenten is het devies van de Amerikaanse journalist en schrijver Michael Pollan, de bestsellerauteur van Een pleidooi voor echt eten: ‘Eet, niet te veel, vooral groenten’. Pollan, expert op het gebied van voedsel en drugs, ontketende...
Naar receptSnelle moussaka
Het recept voor deze snelle moussaka komt uit het kookboek Kook mee met Max van Sandra Ysbrandy en Mounir Toub.
Naar receptRisotto van boekweit met doperwtjes
Het recept voor deze risotto van boekweit met doperwtjes komt uit het kookboek Proteïne power uit de serie De groentekeuken.
Naar recept