Hoofdgerecht
Mosselen met pepertjes en dragonmayonaise
Het recept voor deze mosselen met pepertjes en dragonmayonaise komt uit The lemon kitchen kookboek van Jadis Schreuder, oprichter van het bedrijf The lemon kitchen. Over dit recept schrijft ze in haar boek: ‘In de zomer kijk ik er altijd naar uit om op een terrasje – het liefst aan het water – mosselen te eten. Daar hoort wat mij...
Naar receptKruidige falafel met zurige salade en tahindressing
Het recept voor deze komt uit het kookboek Bowls of Goodness – Groenten & Granen van Nina Olsson. Ze schrijft erover in haar boek: ‘Een regenboog aan voedsel bevat altijd een verscheidenheid aan voedingsstoffen. Deze kleurrijke bowl is gevuld met goudgele gierst, smaragdgroene falafels, verse munt, hummus en ingelegde ui. De falafels worden niet gefrituurd maar kort gebakken en afgebakken...
Naar receptViscurry en komkommersalade
Dit recept voor viscurry en komkommersalade komt uit het boek Gezond op gewicht met lekker eten! van Afvallen met Nederland.
Naar receptScampi met courgetti
Het recept voor deze scampi met courgetti komt uit het kookboek Boordevol groenten van Tracy, Dana, Lori & Corky Pollan. Het uitgangspunt in Boordevol groenten is het devies van de Amerikaanse journalist en schrijver Michael Pollan, de bestsellerauteur van Een pleidooi voor echt eten: ‘Eet, niet te veel, vooral groenten’. Pollan, expert op het gebied van voedsel en drugs, ontketende...
Naar receptSnelle moussaka
Het recept voor deze snelle moussaka komt uit het kookboek Kook mee met Max van Sandra Ysbrandy en Mounir Toub.
Naar receptRisotto van boekweit met doperwtjes
Het recept voor deze risotto van boekweit met doperwtjes komt uit het kookboek Proteïne power uit de serie De groentekeuken.
Naar receptTunesische vissoep
Het recept voor deze Tunesische vissoep komt uit het kookboek Chef Toub: Lekker Arabisch van tv-kok Mounir Toub.
Naar receptSpicy chipotle portobello sandwich
Dit recept voor spicy chipotle portobello sandwich komt uit het kookboek Smokey Goodness – Burgers & BBQ Bites van pyro-culinair avonturier Jord Althuizen. Hij schrijft erover: “Sure, het vlees wil je best een keer skippen. Zolang dat wat je eet maar mooie smaken en een goede bite heeft! En geloof mij, deze sandwich doet wat dat betreft niet onder voor...
Naar receptTaco’s met gegrilde gamba’s en ananas
Dit recept voor taco’s met gegrilde gamba’s en ananas komt uit het kookboek Smokey Goodness – Burgers & BBQ Bites van pyro-culinair avonturier Jord Althuizen. Hij schrijft erover: “Hot & fast is the way to go! Kleine gamba’s op de grill wil je namelijk heet en kort grillen. Zo heb je wel dat lekkere gegrilde randje, maar worden ze niet...
Naar receptTabouleh met tomaten, komkommer en granaatappel
Het recept voor deze tabouleh komt uit het kookboek Chef Toub: Lekker Arabisch van tv-kok Mounir Toub. Download hier ons gratis 4 weken-menu voor nog meer gezonde recepten! ➔
Naar receptVegetarische kebab
Het recept voor deze vegetarische kebab komt uit het kookboek Chef Toub: Lekker Arabisch van tv-kok Mounir Toub. Over dit recept in het boek: “Wil je vegetarische vrienden verrassen? Dan is deze kebab absoluut een aanrader. De Parmezaanse kaas zorgt voor de zilte smaak en de binding van het gerecht.”
Naar recept