Expert
Koolhydraatarm ontbijt: beschuit met kruiden en jus
Dit recept voor een koolhydraatarm ontbijt (beschuit met kruiden en jus) komt uit het Broodbuik 30-minuten (of minder) kookboek. Auteur William Davis schrijft over dit koolhydraatarme ontbijtrecept: “Beschuit met jus: het ultieme comfortfood waarvan je dacht dat je het nooit meer zou mogen eten … Dit in Amerika bekende ontbijtgerecht dat daar ook bij weekends en feestdagen hoort, is hier...
Lees meerPestodressing
Dressings zijn, als je ze zelf maakt tenminste, een makkelijke manier om gezonde vetten binnen te krijgen. Ze geven smaak aan een salade en maken deze af. Hieronder vind je het recept voor een pestodressing, uit het boek Eet als een expert van I’m a foodie. Dressings zijn enkele dagen houdbaar in de koelkast. Haal ze ruim voor gebruik uit...
Naar receptSalade met gegrilde groenten
In plaats van een boterham voor de lunch, kun je er ook voor kiezen om eens af te wisselen met salades. Laat je inspireren door het volgende salade-idee uit het boek Eet als een expert van I’m a foodie: salade met gegrilde groenten. Met bijvoorbeeld aubergine, courgette, gele paprika, maar je kunt natuurlijk ook andere groenten gebruiken.
Naar receptHaringsalade met bieten en appel
Het recept voor deze haringsalade komt uit het boek Gezond leven doe je zo! van foodbloggers Jennifer & Sven, van het populaire platform Voedzaam & Snel. De salade bevat fosfor. Daarover schrijven ze: “Fosfor is een mineraal dat net als calcium belangrijk is voor het behoud van sterke botten en tanden. Fosfor speelt ook een rol bij de stofwisseling in je...
Naar receptEieren met geitenkaas uit de oven
Dit recept voor eieren met geitenkaas uit de oven komt uit het boek I love health van foodblogger Daisy Oppelaar. De bereiding van dit heerlijke ontbijt duurt hooguit 2 minuten en tijdens de oventijd spring je gewoon onder de douche :-). Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: Ja ik...
Naar receptPasta carbonara
In haar boek (H)eerlijk makkelijk heeft Gwyneth Paltrow 125 makkelijke recepten verzameld, waaronder deze voor Carbonara. Alle recepten bevatten weinig suiker, vet of gluten, en zitten vol smaak. Je maakt ze klaar in minder tijd dan het kost om een pizza te bestellen. In het hoofdstuk ‘De makkelijke keuken’ schrijft ze: “Koken is een van de mooie dingen in het...
Naar receptPesto met kombu
Deze pesto met kombu (groene zeepesto of ‘pesto from the sea’) uit het boek Groente uit zee, heeft dankzij de kombu een zeer diepe en krachtige smaak. Het is een eenvoudig recept om te maken. Je kunt naar hartenlust experimenteren met de ingrediënten. De rucola en basilicum kun je bijvoorbeeld vervangen door bladgroen naar wens. En de pijnboompitten door allerlei...
Naar receptCourgettespaghetti met zeepesto
Dit recept voor courgettespaghetti met zeepesto komt uit het boek Groente uit zee. Groente uit zee is een kookboek van Lisette Kreischer, Stichting Noordzeeboerderij en Marcel Schuttelaar. De salade hieronder is perfect voor zwoele zomeravonden: licht verteerbaar en fris van smaak. Hij is ook meesterlijk als lunch voor on the road of bij de picknick of BBQ. Maak je hem in...
Naar receptSalade met spinazie, paprika, avocado en bananenchips
Het recept voor deze salade met spinazie, paprika, avocado en bananenchips (ook wel: viequessalade) komt uit het Tara Stiles’ kookboek, met meer dan 100 simpele gerechten die superleuk zijn om te maken. Tara over dit recept: “Het erge aan mijn werk is dat ik tijd moet slijten op de mooiste plekjes op aarde, in de keukens van de waanzinnigste chef-koks....
Naar receptHavermoutpap met warme bosvruchten
Dit recept voor havermoutpap met warme bosvruchten komt uit het boek Natuurlijk! Elke dag écht eten van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar. Ze schrijft erover: “Havermoutpap eten is in en gezond, je hoort er iedereen over. Maar waarom is het eigenlijk zo gezond? Dat komt omdat havermout langzaam energie afgeeft, waardoor je er de hele ochtend op kunt teren. Het is...
Naar receptKipcurry met pompoen
Het recept voor deze kipcurry met pompoen komt uit het boek Gezond leven doe je zo! van foodbloggers Jennifer & Sven, van het populaire platform Voedzaam & Snel. Naast de pompoen zitten er onder andere ook sperziebonen en rode ui in; lekker veel groenten dus. Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor...
Naar recept