Expert
Vissalade met sperzieboontjes (Grip op koolhydraten)
Het recept voor deze vissalade met sperzieboontjes komt uit het boek Grip op koolhydraten van diëtiste en ervaringsdeskundige Yvonne Lemmers. Over dit recept schrijft ze in het boek: “Voor veel GOK-kers is dit een van de topgerechten. Een makkelijke lunch om mee te nemen naar het werk. Eet je vaak vissalade, wissel dan regelmatig van vissoort. Vooral zalm, makreel en...
Naar receptBoerenkool met sinaasappel, tomaat en avocado
Deze salade van boerenkool met sinaasappel, tomaat en avocado komt uit het Voedzaam & Snel saladeboek van foodbloggers Jennifer & Sven, van het populaire platform Voedzaam & Snel. Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: Ja ik wil wekelijks gezonde recepten ontvangen ➔
Naar receptWortel walnoten cake (Niven Kunz)
Het recept voor deze wortel walnoten cake komt uit het boek Groente! van sterrenchef Niven Kunz. Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: Ja ik wil regelmatig gezonde recepten ontvangen ➔
Naar receptRucola met peer en blauwe kaas
Deze salade van rucola met peer en blauwe kaas komt uit het Voedzaam & Snel saladeboek van foodbloggers Jennifer & Sven, van het populaire platform Voedzaam & Snel. Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: Ja ik wil wekelijks gezonde recepten ontvangen ➔
Naar receptBulgur met mais (Niven Kunz)
Het recept voor deze bulgur met mais komt uit het boek Groente! van sterrenchef Niven Kunz.
Naar receptAvocado makreel salade (Niven Kunz)
Het recept voor deze avocado makreel salade komt uit het boek Groente! van sterrenchef Niven Kunz. Hij schrijft erover in het boek: “Het schoonmaken van een avocado is eigenlijk heel eenvoudig: zet het mes erin tot aan de pit en draai de avocado rond. Draai de twee helften los en zet het mes in de grote pit en trek zo...
Naar receptStamppot blote billetjes in het groene gras met rookworst
Het recept voor deze stamppot blote billetjes in het groene gras met rookworst komt uit het boek Eten om niet te vergeten van Luuk Eliëns, Rachelle Elshout en Iris de Groot. Over dit recept in het boek: “Indien de worst vooraf klein genoeg gesneden wordt, is dit gerecht prima te eten met alleen een lepel.”
Naar receptVispakketjes uit de oven
Het recept voor deze vispakketjes uit de oven komt uit het boek Eten om niet te vergeten van Luuk Eliëns, Rachelle Elshout en Iris de Groot. Over dit recept in het boek: “Gezonde vetten zoals in olijfolie zijn essentieel voor het gezond functioneren van de hersenen, o.a. omdat arachidonzuur (een omega-6- vetzuur) belangrijk is bij de aanleg van hersenweefsel.” ...
Naar receptVlaflip met aardbeien
Het recept voor deze vlaflip met aardbeien komt uit het boek Eten om niet te vergeten van Luuk Eliëns, Rachelle Elshout en Iris de Groot. Over dit recept in het boek: “Aardbeien zijn rijk aan antioxidanten die zenuwcellen zouden beschermen tegen infecties. Op die manier kunnen ze het verouderingsproces in het lichaam (en dus ook de hersenen) vertragen.”
Naar receptRaapstelen stamppot
Het recept voor deze raapstelen stamppot komt uit het boek Eten om niet te vergeten van Luuk Eliëns, Rachelle Elshout en Iris de Groot. Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: Ja ik wil regelmatig gezonde recepten ontvangen ➔
Naar receptThaise mosselen (Kim Feenstra, Bénine Bijleveld)
Het recept voor deze Thaise mosselen komt uit het boek Food talk van actrice, fotomodel en fotografe Kim Feenstra en Bénine Bijleveld, receptontwikkelaar, foodfotografe en oprichtster van het platform benineskitchen.com. Over dit recept schrijft Bénine in het boek: “Mosselen zijn voor mij het synoniem van een hete zomeravond. Ik heb de Nederlandse kust in mijn vizier, iets te veel wijntjes...
Naar recept