Expert
Portobelloburger met omelet en avocado
Het recept voor deze portobelloburger met omelet en avocado komt uit het boek Herstel je hormonen in 10 stappen van Vivian Reijs.
Naar receptGegrilde perzik & burrata salade
Het recept voor deze gegrilde perzik & burrata salade komt uit het kookboek Smokey Goodness No Worries BBQ van Jord Althuizen. Uit het boek: “Gek ben ik op burrata, het zachtere broertje van mozzarella. Deze kaas heeft iets zonnigs en onmiskenbaar Italiaans. De fluweelzachte en romige textuur past bijzonder goed in een zomerse salade en gaat uitstekend samen met een licht...
Naar receptZalmmoten met Piemontese peterseliesaus
Het recept voor deze zalmmoten met Piemontese peterseliesaus komt uit het kookboek Smokey Goodness No Worries BBQ van Jord Althuizen. Uit het boek: “Zalm is een geweldige vis waar iedereen van houdt – warm gerookt, koud gerookt… altijd een smakelijke crowd pleaser. In de catering roken en smoken we dus heel wat van deze visjes af. Maar zalm roken vraagt wel...
Naar receptTuna melt met ketchup
Dit recept voor tuna melt met ketchup komt uit het kookboek Vis uit blik 2 van Bart van Olphen, viskenner en oprichter en eigenaar van de duurzame visonderneming Fish Tales. Deze simpel ogende tosti vindt zijn oorsprong in Amerika, waar de sandwich met tonijn en veel kaas al snel uitgroeide tot een ware klassieker. Waarom? Het antwoord proef je na het...
Naar receptRisotto met paddenstoelen en makreel
Dit recept voor risotto met paddenstoelen en makreel komt uit het kookboek Vis uit blik 2 van Bart van Olphen, viskenner en oprichter en eigenaar van de duurzame visonderneming Fish Tales.
Naar receptPita met mas uni
Dit recept voor pita met mas uni komt uit het kookboek Vis uit blik 2 van Bart van Olphen, viskenner en oprichter en eigenaar van de duurzame visonderneming Fish Tales. Over dit recept in het boek: “Op de Malediven – het Lamuu-atol om precies te zijn – waar de skipjack tonijn uit dit recept wordt gevangen, eten de vissers het bijna...
Naar receptNorirolls met sla, wortel en kimchi
Het recept voor deze norirolls komt uit het boek Eet, reset, heal van Gwyneth Paltrow. Over het recept in het boek: “Ik eet deze saladerolls gevuld met kimchi (goed voor je darmen!) als lichte lunch of tussendoortje. De nori kan een beetje zompig worden, dus eet de rolls zo snel mogelijk nadat je ze hebt gemaakt. (Dat is voor mij meestal...
Naar receptVistaco’s van yam-tortilla’s
Het recept voor deze vistaco’s van yam-tortilla’s komt uit het boek Eet, reset, heal van Gwyneth Paltrow. Over het recept in het boek: “Deze graanvrije, glutenvrije, etc.-vrije taco’s zijn helemaal geweldig. Ik hoorde voor het eerst van het gebruik van yam als tortillavervanger van een vriendin van een vriendin toen ze terugkwam van een reisje naar Tulum in Mexico. Sindsdien ziet...
Naar receptKipcurry van de bakplaat
Het recept voor deze kipcurry van de bakplaat komt uit het boek Eet, reset, heal van Gwyneth Paltrow. Over het recept in het boek: “Dit recept is ongelofelijk simpel. Het enige wat je hoeft te doen is alle ingrediënten samen omscheppen, op een bakplaat leggen, in de oven schuiven en klaar is Kees. Het is een superclean gerecht, en je kunt...
Naar receptFalafelburgers met bietjes
Het recept voor deze falafelburgers met bietjes komt uit het boek Eet, reset, heal van Gwyneth Paltrow. Over het recept in het boek: “Dit is een grappige variatie op een klassieker. Deze falafelburgers zijn zeer voedzaam en smaakvol, maar vanwege alle peterselie toch lekker fris. De bietjes voegen een subtiele zoetheid toe, en niet te vergeten een prachtige kleur. Mijn kinderen...
Naar receptAsperges met zalm, ei en zeekraal
Het recept voor deze asperges met zalm, ei en zeekraal komt uit het boek Herstel je hormonen in 10 stappen van Vivian Reijs.
Naar recept