Risotto met paddenstoelen en makreel

Ingredienten voor 2 personen

  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 200 g risottorijst (arborio of carnaroli)
  • 150 ml witte wijn
  • 1 l paddenstoelenbouillon
  • 150 g gemengde paddenstoelen (zoals oester- en beukenzwammen, kastanjechampignons)
  • ½ bosje peterselie, alleen de blaadjes, fijngehakt
  • 2 blikjes makreel in zonnebloemolie (a 125 g), uitgelekt (164 g)
  • Boter
  • zout
  • peper

Zo maak je het

  1. Verhit een klont boter in een diepe pan op middelhoog vuur en bak de sjalot en knoflook in 3-4 minuten zacht. Voeg de rijst toe, bak de korrels al roerend in 2 minuten glazig en blus af met de witte wijn.
  2. Schep er een soeplepel bouillon bij en wacht tot de rijst bijna al het vocht heeft geabsorbeerd. Blijf goed roeren en voeg een volgende soeplepel toe. Herhaal tot de rijst bijna gaar en romig is.
  3. Bak ondertussen in een koekenpan met een flinke klont boter de paddenstoelen in 3-5 minuten op middelhoog vuur zacht.
  4. Breng de risotto op smaak met zout en flink wat peper. Voeg 2 minuten voor de rijst gaar is de gebakken paddenstoelen en de helft van de peterselie toe, en warm ze kort mee.
  5. Haal de risotto van het vuur en meng de makreel erdoor samen met een extra klontje boter. Bestrooi met de rest van de peterselie en versgemalen zwarte peper. Serveer meteen.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij | Lactosevrij | Notenvrij?

Dit recept voor risotto met paddenstoelen en makreel komt uit het kookboek Vis uit blik 2 van Bart van Olphen, viskenner en oprichter en eigenaar van de duurzame visonderneming Fish Tales.

Het recept is gebaseerd op dit boek
Vis uit blik 2