Expert

Ontbijt
Groente-tarte tatin - Gezond aan tafel - recept
Groente-tarte tatin

Het recept voor deze groente-tarte tatin komt uit het boek Intermittent fasting van Nanneke Schreurs en José van Riele. Over dit recept in het boek: “Tijdens mijn opleiding aan VIP Health & Nutrition, een vegetarische koksopleiding in Haarlem, leerde ik van mijn docente Femke veel nuttige en waardevolle dingen. Een daarvan was het belang van een goede presentatie van een...

Naar recept
Ontbijt
Snickers oats - Gezond aan tafel - recept
Snickers oats

Het recept voor deze snickers oats komt uit het boek Intermittent fasting van Nanneke Schreurs en José van Riele. Geschikt voor het ontbijt of voor een brunch op een ‘alles-mag-dag’.

Naar recept
Hoofdgerecht
Spinazie-pompoenbowl - Gezond aan tafel - recept
Spinazie-pompoenbowl

Het recept voor deze spinazie-pompoenbowl komt uit het kookboek Bordjes & bowls uit de serie De groentekeuken van Émilie Franzo.

Naar recept
Voorgerecht
Arancini - Gezond aan tafel - recept
Arancini

Het recept voor deze arancini komt uit het kookboek Easy Vegan Feelgood van Living the Green Life.

Naar recept
Hoofdgerecht
Pizza di mama van bietendeeg - Gezond aan tafel - recept
Pizza di mama van bietendeeg

Het recept voor deze pizza di mama van bietendeeg komt uit het kookboek Easy Vegan Feelgood van Living the Green Life. Over het recept in het boek: “Dacht je dat we met het creëren van de zoeteaardappelpizza uitgespeeld waren? Think again! We hebben even moeten stoeien, maar wat blijkt? Zelf een bodem maken is echt geen uitdaging en een kleurtje...

Naar recept
Hoofdgerecht
Gevulde pasta met pesto en spinazie - Gezond aan tafel - recept
Gevulde pasta met pesto en spinazie

Het recept voor deze gevulde pasta met pesto en spinazie komt uit het kookboek Easy Vegan Feelgood van Living the Green Life. Over het recept in het boek: “Pastaschelpen kun je los eten, het kan… Maar ik zou het niet doen. Wat ik wel zou doen? Ze vullen! Met pesto, kaassaus en nog veel meer lekkers.”

Naar recept
Voorgerecht
Koekjes met tomaat en geitenkaas - Gezond aan tafel - recept
Koekjes met tomaat en geitenkaas

Dit recept voor koekjes met tomaat en geitenkaas komt uit Het allermakkelijkste kerstkookboek ter wereld van chef-kok en (food)fotograaf Jean-François Mallet.

Naar recept
Hoofdgerecht
Eendenborstfilet met selderij - Gezond aan tafel - recept
Eendenborstfilet met selderij

Dit recept voor eendenborstfilet met selderij komt uit Het allermakkelijkste kerstkookboek ter wereld van chef-kok en (food)fotograaf Jean-François Mallet.   Wil jij een kickstart maken met koolhydraatarm eten? Meld je gratis aan en ontvang direct het eerste weekmenu! Schrijf je hier in en ontvang 4 koolhydraatarme en gezonde weekmenu’s ➔

Naar recept
Voorgerecht
Crudo van rode garnalen met citroen, rozemarijn en zeezout - Gezond aan tafel - recept
Crudo van rode garnalen met citroen, rozemarijn en zeezout

Dit recept voor crudo van rode garnalen met citroen, rozemarijn en zeezout komt uit het kookboek Moors van Ben Tish (chef-kok, restauranthouder, voedingsadviseur, voedsel- en receptschrijver en kookleraar). Over het recept schrijft hij: “Crudo is populair in de gloeiende hitte van Sicilië, waar korte bereidingstijden fundamenteel zijn. Allerlei zeebanket wordt er bijna rauw opgediend, afgezien van een korte marinade in...

Naar recept
Bijgerecht
Bloemkool uit de oven met gekaramelliseerde uien en rozenharissa - Gezond aan tafel - recept
Bloemkool uit de oven met gekaramelliseerde uien

Dit recept voor bloemkool uit de oven met gekaramelliseerde uien en rozenharissa komt uit het kookboek Moors van Ben Tish (chef-kok, restauranthouder, voedingsadviseur, voedsel- en receptschrijver en kookleraar). Over het recept schrijft hij: “Bloemkool is ongelooflijk veelzijdig en heel geschikt voor de oven en de grill – net als een stuk vlees. Dat komt vooral door de dichtheid en compacte...

Naar recept
Hoofdgerecht
Gevulde aubergines met amandelen, peterselie en ingelegde citroen - Gezond aan tafel - recept
Gevulde aubergines met amandelen & peterselie

Dit recept voor gevulde aubergines met amandelen, peterselie en ingelegde citroen komt uit het kookboek Moors van Ben Tish (chef-kok, restauranthouder, voedingsadviseur, voedsel- en receptschrijver en kookleraar). Over het recept schrijft hij: “Aubergines zijn een heerlijke groente maar hebben een exotisch klimaat nodig om hun potentieel te realiseren. Spanje heeft er precies de juiste grond en het juiste klimaat voor,...

Naar recept