Vegetarisch
Labne: de 5 lekkerste recepten
Deze 5 superlekkere labne-recepten komen uit het boek Arabia bij je thuis van Merijn Tol en Nadia Zerouali. Over dit recept schrijven ze: “In Libanon en het Midden-Oosten eet men veel labne – hartige uitgelekte yoghurt die je eet als onderdeel van de mezzetafel. Wij zijn er in de loop van de jaren verslaafd aan geraakt en we bedachten deze...
Naar receptRode bieten salade met peertjes (Niven Kunz)
Het recept voor deze rode bieten salade met peertjes komt uit het boek Groente! van sterrenchef Niven Kunz. Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: Ja ik wil wekelijks gezonde recepten ontvangen ➔
Naar receptGratin van nectarines met pijnboompitten
Het recept voor deze gratin van nectarines met pijnboompitten komt uit Het allermakkelijkste kookboek ter wereld light van chef-kok en (food)fotograaf Jean-François Mallet.
Naar receptGevulde tomaten met quinoa en linzen
Het recept voor deze gevulde tomaten met quinoa en linzen komt uit het boek 28 dagen Bikini Body Guide van de Australische gezondheidscoach en fitness-instructrice Kayla Itsines. Kayla schrijft erover: “In de Griekse keuken worden tomaten en paprika’s bijna altijd met rijst gevuld. Ik besloot wat te experimenteren en heb quinoa en gedroogd fruit gebruikt – en ik ben erg...
Naar receptGegrilde groente met waterkersyoghurt & amandelolie
Het recept voor deze gegrilde groente met waterkersyoghurt & amandelolie komt uit het boek Arabia bij je thuis van Merijn Tol en Nadia Zerouali. Over dit recept schrijven ze: “Yoghurt is heerlijk als dressing, zoals je misschien weet van de in de Arabische wereld welbekende combi van koude yoghurt over gegrilde aubergine in de Arabische wereld. Wij hebben de aubergine...
Naar receptGegrilde halloumi en courgette
Het recept voor deze gegrilde halloumi en courgette komt uit het boek Bowls of goodness van Nina Olsson. Ze schrijft erover in haar boek: “Gegrilde halloumi is een fantastische toevoeging aan een vegetarisch buffet omdat het een mooi contrast vormt met verse, sappige groente, salades en gekookte granen. Ik vind de zoutige smaak vooral erg lekker bij plakjes zoete, gegrilde...
Naar receptVenkelpuree
Het recept voor deze venkelpuree komt uit het boek Bowls of goodness van Nina Olsson. Ze schrijft erover in haar boek: “Puree is heerlijk bij gefrituurde en krokante gerechten, zoals mijn groenteballetjes of gebakken of geroosterde groenten. Deze zalige versie kun je maken op basis van aardappels of aardperen, maar het is de venkel die hem echt bijzonder maakt. Perfect...
Naar receptMarokkaanse harissasalade
Het recept voor deze Marokkaanse harissasalade komt uit het boek Bowls of goodness van Nina Olsson. Ze schrijft erover in haar boek: “Deze Noord-Afrikaanse salade met in harissa gemarineerde bloemkool, krachtige tahin, verkoelende, romige avocado en zoete wortel is een feest van pure smaken. Om deze salade echt onvergetelijk te maken, besprenkel je hem met een scheutje sinaasappeldressing en strooi...
Naar receptAspergesoep van witte asperges (Niven Kunz)
Het recept voor deze aspergesoep komt uit het boek Groente! van sterrenchef Niven Kunz.
Naar receptGepofte aubergine met rozemarijn tijm kaas (Niven Kunz)
Het recept voor deze gepofte aubergine met rozemarijn tijm kaas komt uit het boek Groente! van sterrenchef Niven Kunz.
Naar receptRisotto met bospeen (Niven Kunz)
Het recept voor deze risotto met bospeen komt uit het boek Groente! van sterrenchef Niven Kunz.
Naar recept