Vegetarisch

Tussendoortje
Chocolade-ijsjes - Gezond aan tafel - recept
Chocolade-ijsjes

Het recept voor deze chocolade-ijsjes komt uit het kookboek Easy Vegan Feelgood van Living the Green Life. Over het recept in het boek: “Party on a stick! We hebben het natuurlijk over de chocolate popsicle. Dit superbekende ijsje is de perfecte afsluiter van elke dag. Normaal gesproken niet denderend goed voor je, maar daar hebben wij een gezonder alternatief voor...

Naar recept
Hoofdgerecht
Ovenfilotaart met zoete aardappel - Gezond aan tafel - recept
Ovenfilotaart met zoete aardappel

Het recept voor deze ovenfilotaart met zoete aardappel komt uit het kookboek Heel Holland Bakt mee – Seizoen 2019-2020. Uit het boek: ‘Dit is natuurlijk niet echt een taart, maar goed. Af en toe iets hartigs na al die zoetigheid is bittere noodzaak.’

Naar recept
Hoofdgerecht
Quiche d'automne - Gezond aan tafel - recept
Quiche d’automne

Het recept voor deze quiche d’automne komt uit het kookboek Kleine hartige taartjes van Meike Schaling, eigenaresse van de Franse Patisserie in Amsterdam Petit gâteau. In dit recept maken we het deeg zelf.

Naar recept
Hoofdgerecht
Plaattaart met champignons - Gezond aan tafel - recept
Plaattaart met champignons

Een tarte fine is een taart van bladerdeeg met fruit of groenten. In het Nederlands noemen we dit een plaattaart. Het recept voor deze plaattaart met champignons komt uit het kookboek Kleine hartige taartjes van Meike Schaling, eigenaresse van de Franse Patisserie in Amsterdam Petit gâteau. In dit recept maken we de bladerdeeg zelf. Bladerdeeg maken lijkt heel eng, maar...

Naar recept
Hoofdgerecht
Spitskoolcurry met cashewnoten - Gezond aan tafel - recept
Spitskoolcurry met cashewnoten

Het recept voor deze spitskoolcurry met cashewnoten komt uit het kookboek Kook mee met MAX van Sandra Ysbrandy en Mounir Toub.   Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: Ja ik wil wekelijks gezonde recepten ontvangen  ➔

Naar recept
Hoofdgerecht
Plaattaart met courgette en artisjoksalade - Gezond aan tafel - recept
Plaattaart met courgette en artisjoksalade

Het recept voor deze plaattaart met courgette en artisjoksalade komt uit het kookboek Kook mee met Max van Sandra Ysbrandy en Mounir Toub.   Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: Ja ik wil regelmatig gezonde recepten ontvangen  ➔

Naar recept
Voorgerecht
Bissara - Gezond aan tafel - recept
Bissara

Het recept voor deze bissara komt uit het kookboek NAJAT van topchef Najat Kaanache. Ze werkte bij de beste sterrenrestaurants ter wereld, waaronder El Bulli en Noma, en heeft nu haar eigen restaurant, NUR, in de medina van Fez. Over dit recept schrijft ze: “Op de bissara leggen we een stukje visfilet en een saffraantuile en tot slot garneren we...

Naar recept
Hoofdgerecht
Spinazie-pompoenbowl - Gezond aan tafel - recept
Spinazie-pompoenbowl

Het recept voor deze spinazie-pompoenbowl komt uit het kookboek Bordjes & bowls uit de serie De groentekeuken van Émilie Franzo.

Naar recept
Voorgerecht
Arancini - Gezond aan tafel - recept
Arancini

Het recept voor deze arancini komt uit het kookboek Easy Vegan Feelgood van Living the Green Life.

Naar recept
Hoofdgerecht
Pizza di mama van bietendeeg - Gezond aan tafel - recept
Pizza di mama van bietendeeg

Het recept voor deze pizza di mama van bietendeeg komt uit het kookboek Easy Vegan Feelgood van Living the Green Life. Over het recept in het boek: “Dacht je dat we met het creëren van de zoeteaardappelpizza uitgespeeld waren? Think again! We hebben even moeten stoeien, maar wat blijkt? Zelf een bodem maken is echt geen uitdaging en een kleurtje...

Naar recept
Hoofdgerecht
Gevulde pasta met pesto en spinazie - Gezond aan tafel - recept
Gevulde pasta met pesto en spinazie

Het recept voor deze gevulde pasta met pesto en spinazie komt uit het kookboek Easy Vegan Feelgood van Living the Green Life. Over het recept in het boek: “Pastaschelpen kun je los eten, het kan… Maar ik zou het niet doen. Wat ik wel zou doen? Ze vullen! Met pesto, kaassaus en nog veel meer lekkers.”

Naar recept