Vegetarisch
Gevulde flespompoen
Het recept voor deze gevulde flespompoen komt uit het kookboek De nieuwe winterkeuken van Colette Dike, bekend van onder andere het platform FoodDeco. Over het recept in het boek: “De zoete, nootachtige smaak van pompoen is mooi in combinatie met het zoute van de feta. De knapperige linzen geven dit gerecht een lekkere crunch. Serveer deze pompoen zo in de...
Naar receptMarokkaans gekruide aubergines
Dit recept voor Marokkaans gekruide aubergines komt uit Het leefstijlboek van huisarts Tamara de Weijer van dokter Tamara de Weijer. Download hier ons gratis 4 weken-menu voor nog meer gezonde recepten! ➔
Naar receptVegetarische poké bowl
Het recept voor deze vegetarische poké bowl komt uit het kookboek Vega met Shane van kookfanaat en sporter Shane Kluivert. In Vega met Shane deelt hij 40 recepten, waarmee hij je stap voor stap de lekkerste vegetarische (én gezonde) gerechten leert maken. Over dit recept schrijft hij: ‘Dit gerecht komt uit Hawaï en wordt daar vaak met zalm of tonijn gegeten,...
Naar receptSpaanse tortilla met spinazie
Het recept voor deze Spaanse tortilla met spinazie komt uit het kookboek Vega met Shane van kookfanaat en sporter Shane Kluivert. In Vega met Shane deelt hij 40 recepten, waarmee hij je stap voor stap de lekkerste vegetarische (én gezonde) gerechten leert maken. Over dit recept schrijft hij: ‘Een Spaanse tortilla is eigenlijk een dikke omelet met plakjes aardappel. Een tortilla...
Naar receptMaanzaad-citroenyoghurtcake
Het recept voor deze maanzaad-citroenyoghurtcake komt uit het kookboek Taart ende Koeck van Maartje Borst, eigenaar van de vegan lunchspot Koffie ende Koeck in Amsterdam. Taart ende Koeck is een inspirerend bakboek met heerlijke recepten voor 100% vegan taarten, cakes en koekjes met simpele, slimme en natuurlijke ingrediënten. Over dit recept in het boek: “Deze cake is perfect om te...
Naar receptNo carb lasagne
Het recept voor deze no carb lasagne, een magere variant met gehakt, courgette, ricotta en mozzarella, komt uit Het handige Super Family Kookboek van Toni Westenberg en Rinskje Koelewijn. Dit ‘gezinsproof’ kookboek bevat handige tips en lekkere recepten voor voor iedereen die aan het eind van de dag geen zin heeft om te koken, maar wel wil eten. Dit gerecht...
Naar receptGnocchi-groenten traybake
Het recept voor deze gnocchi-groenten traybake, een Italiaanse ovenschotel met paprika, courgette, tomaatjes en gnocchi, komt uit Het handige Super Family Kookboek van Toni Westenberg en Rinskje Koelewijn. Dit ‘gezinsproof’ kookboek bevat handige tips en lekkere recepten voor voor iedereen die aan het eind van de dag geen zin heeft om te koken, maar wel wil eten. Over dit recept...
Naar receptSticky paprika met miso (Jamie Oliver)
Het recept voor deze sticky paprika met miso, tofu, ananas, mihoen & gekneusde wasabi-erwten komt uit het kookboek Jamie Oliver – 7 x anders van Jamie Oliver. Het boek bevat meer dan 120 simpele en overheerlijke recepten met 18 favoriete alledaagse ingrediënten, van broccoli en paprika tot kipfilet en gehakt.
Naar receptKejriwal
Dit recept voor kejriwal komt uit het Indiase kookboek Dishoom van Shamil Thakrar. Over het recept in dit boek: ‘Eieren op toast met kaas met chilipeper is een favoriet van de Willingdon Club, de eerste in Bombay waar Indiërs welkom waren. Het gerecht is naar verluidt genoemd naar een lid (niet te verwarren met de Indiase politicus Arvind Kejriwal) dat...
Naar receptKruidige falafel met zurige salade en tahindressing
Het recept voor deze komt uit het kookboek Bowls of Goodness – Groenten & Granen van Nina Olsson. Ze schrijft erover in haar boek: ‘Een regenboog aan voedsel bevat altijd een verscheidenheid aan voedingsstoffen. Deze kleurrijke bowl is gevuld met goudgele gierst, smaragdgroene falafels, verse munt, hummus en ingelegde ui. De falafels worden niet gefrituurd maar kort gebakken en afgebakken...
Naar receptMeiknolletjes met piccalilly en maanzaad
Dit recept voor meiknolletjes met piccalilly en maanzaad komt uit het kookboek Restaurant De Kas van chefs Jos Timmer en Wim de Beer. Over dit recept in het boek: “Piccalilly kun je natuurlijk zelf maken, maar wij gebruiken altijd de mosterdpiccalilly van De Leeuw Zuurwaren in Amsterdam. Speciaal voor ons past Fred het recept een beetje aan, maar hij wil...
Naar recept