Veganistisch
Bountytaart
Het recept voor deze bountytaart komt uit het boek Easy vegan van vegan foodblogger Sanne van Rooij, van het Instagram-account Living the Green Life. Ze schrijft erover in haar boek: “Van chocolade en kokos kun je de lekkerste dingen maken. Denk bijvoorbeeld aan een bountysmoothie, bountyreepjes of een bountytaart! De laatste is een van mijn paradepaardjes. Deze taart is zo lekker...
Naar receptAmerican pancakes
Het recept voor deze american pancakes komt uit het boek Easy vegan van vegan foodblogger Sanne van Rooij, van het Instagram-account Living the Green Life. Ze schrijft erover in haar boek: “Je kent ze vast wel, die heerlijke, dikke, American pancakes. Prachtig om te zien maar ik had geen idee hoe ik ze zo fluffy (en vegan) kon krijgen. Vorig jaar...
Naar receptVegan smoothie met bieten en aardbeien
Het recept voor deze vegan smoothie met bieten en aardbeien komt uit het boek Easy vegan van vegan foodblogger Sanne van Rooij, van het Instagram-account Living the Green Life. Ze schrijft erover in haar boek: “Bieten in je smoothie lijkt misschien wat vreemd maar het is de perfecte manier om wat extra groente binnen te krijgen. Meng wel met de juiste,...
Naar receptVegan curry
Het recept voor deze vegan curry komt uit het boek Easy vegan van vegan foodblogger Sanne van Rooij, van het Instagram-account Living the Green Life. Ze schrijft erover in haar boek: “Curry kun je op heel veel verschillende manieren en met heel veel verschillende ingrediënten maken. In het begin hield ik me vast aan één recept, bang om iets fout te doen...
Naar receptGepofte amarant
Het recept voor deze gepofte amarant komt uit het boek Natuurlijk! Het heden ik kookboek van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar. Ze schrijft erover in haar boek: “Amarant krijgt door het te poffen een nootachtige smaak. Het poffen van amarant gaat net als het maken van popcorn, maar omdat de korreltjes kleiner zijn, verbranden ze wel sneller. Doe geen deksel...
Naar receptGemberthee
Het ‘recept’ voor deze gemberthee komt uit het boek Natuurlijk! Het heden ik kookboek van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar. Ze schrijft erover in het boek: “Door het drinken van deze thee worden de darmen, nieren en huid gestimuleerd om afvalstoffen af te voeren.” Download hier ons gratis 4 weken-menu voor nog meer gezonde recepten! ➔
Naar receptAardappel kibbeh met sinaasappelschil & citroenschil
Het recept voor deze aardappel kibbeh met sinaasappelschil & citroenschil komt uit het boek Arabia bij je thuis van Merijn Tol en Nadia Zerouali. Over dit recept schrijven ze: “Kibbeh batata is een kibbehklassieker uit de Libanese keuken. Het bestaat uit: aardappels met bulghur, gemengd met 7-spices (gewone kibbeh wordt gemaakt van lamsgehakt met bulghur). Dit is onze funky versie met sinaasappel- en...
Naar receptTarwesalade met artisjok, venkelzaad & bietenloof
Het recept voor deze tarwesalade met artisjok, venkelzaad & bietenloof komt uit het boek Arabia bij je thuis van Merijn Tol en Nadia Zerouali. Over dit recept schrijven ze: “Tarwe is een geweldige drager voor salades en wat minder bekend dan bulghur, rijst of pasta. Dit recept is eigenlijk een verzameling favoriete ingrediënten: sinaasappelsapdressing, venkelzaad, hazelnoot en artisjok. De artisjokken...
Naar receptRauwkostsalade met zwarte bonen en amandelen
Deze rauwkostsalade met zwarte bonen en amandelen komt uit het 50x lunchen zonder brood van foodbloggers Jennifer & Sven, van het populaire platform Voedzaam & Snel.
Naar receptVenkelpuree
Het recept voor deze venkelpuree komt uit het boek Bowls of goodness van Nina Olsson. Ze schrijft erover in haar boek: “Puree is heerlijk bij gefrituurde en krokante gerechten, zoals mijn groenteballetjes of gebakken of geroosterde groenten. Deze zalige versie kun je maken op basis van aardappels of aardperen, maar het is de venkel die hem echt bijzonder maakt. Perfect...
Naar receptSalade van broccoli met gedroogde vruchten
Het recept voor deze salade van broccoli met gedroogde vruchten komt uit Het allermakkelijkste kookboek ter wereld light van chef-kok en (food)fotograaf Jean-François Mallet.
Naar recept