Veganistisch
Gemarineerde paddenstoelen en vlierscheuten
Het recept voor deze gemarineerde paddenstoelen en vlierscheuten met dennennaaldenazijn komt uit het (kook)boek Blijven eten van Lars Charas, de inhoudelijke coördinator van een mondiale beweging voor koks voor duurzaamheid. Hij schrijft erover: “Als je ergens paddenstoelen ziet groeien is dat meestal een teken dat de bodem gezond is. Paddenstoelen zijn de ‘vruchten’ van schimmels die onder de grond groeien....
Naar receptQuinoasalade met courgette, munt en pistachenoten
Het recept voor deze quinoasalade met courgette, munt en pistachenoten komt uit het boek Frisse start van Amerika’s bekendste chef Martha Stewart. Ze schrijft erover: “Wie houdt niet van deze lichte, kleurige, frisse salade? Meng gekookte quinoa met gegrilde courgette, geroosterde pistachenoten en verse munt– en lekker veel citroenrasp en -sap. Superhandig voor een picknick of lunch voor onderweg.” Per...
Naar receptKokospudding met gegrilde nectarines
Het recept voor deze kokospudding met gegrilde nectarines komt uit het boek Frisse start van Amerika’s bekendste chef Martha Stewart. Ze schrijft erover: “Pudding voor het ontbijt? Natuurlijk! Dat kan als je de pudding maakt van havermout en ongezoete, vezelrijke kokos, samen een nacht geweekt tot je een romig papje hebt. Kokosolie is een goede bron van antioxidanten. Gebruik biologische,...
Naar receptVeggie sandwich
Het recept voor deze veggie sandwich komt uit het boek Easy vegan van vegan foodblogger Sanne van Rooij, van het Instagram-account Living the Green Life. Ze schrijft erover in haar boek: “Als je me wakker maakt voor de goed gevulde veggie sandwich uit onderstaand recept zal ik niet eens chagrijnig reageren. Waarom niet? Omdat de combinatie van brood met rauwkost en...
Naar receptPompoen- & quinoasoep
Het recept voor deze pompoen- & quinoasoep komt uit het boek Easy vegan van vegan foodblogger Sanne van Rooij, van het Instagram-account Living the Green Life. Ze schrijft erover in haar boek: “Deze pompoen- & quinoasoep is heerlijk als lunch met een stukje brood maar het is ook een prima voorgerecht. Is het niet het seizoen van pompoenen, vervang ze dan...
Naar receptSpinaziehapje (babyhapje)
Het recept voor dit spinaziehapje komt uit het boek Eibertje kiest babyvoeding van Eibertje van Halteren. Het is geschikt voor baby’s van 5 maanden en ouder. Het is handig om een ijsblokjesvorm te gebruiken om hapjes in te vriezen en te portioneren. Twee ijsblokjes is ongeveer genoeg voor één oefenhapje. Spinazie is een nitraatrijke groente. Lees hier meer over in...
Naar receptFruithapje banaan-appel-peer (babyhapje)
Het recept voor dit fruithapje banaan-appel-peer komt uit het boek Eibertje kiest babyvoeding van Eibertje van Halteren. Het is geschikt voor baby’s van 8 maanden en ouder.
Naar receptZwartebonen- en quinoaburger
Het recept voor deze zwartebonen- en quinoaburger komt uit het boek Easy vegan van vegan foodblogger Sanne van Rooij, van het Instagram-account Living the Green Life. Ze schrijft erover in haar boek: “Door de week wil ik binnen 2 minuten mijn lunch op tafel hebben staan maar in het weekend kan ik echt wel een uur in de keuken bezig zijn....
Naar receptBosbessensmoothie
Het recept voor deze bosbessensmoothie komt uit het boek Easy vegan van vegan foodblogger Sanne van Rooij, van het Instagram-account Living the Green Life. Ze schrijft erover in haar boek: “Heb je net gesport en of moet je nog? Met deze energybooster kun je er weer tegenaan. Boordevol plantaardige eiwitten en ook nog eens feestelijk om te zien.” Wil je regelmatig...
Naar receptBananenbrood met walnoten
Het recept voor dit bananenbrood met walnoten komt uit het boek Easy vegan van vegan foodblogger Sanne van Rooij, van het Instagram-account Living the Green Life. Ze schrijft erover in haar boek: “Bananenbrood is mijn grote zwakte! Als ik niet uitkijk, sta ik drie keer in de week een brood te bakken, dat ik daarna binnen een halve dag op heb. Ik...
Naar receptZoete aardappel stoofpot
Het recept voor deze zoete aardappel stoofpot komt uit het boek Easy vegan van vegan foodblogger Sanne van Rooij, van het Instagram-account Living the Green Life. Ze schrijft erover in haar boek: “Warme, voedzame en snelle recepten zijn echt key wanneer het kouder wordt buiten. Het liefst binnen een kwartiertje gemaakt of met slechts één pan. Een no brainer die je...
Naar recept