Veganistisch
Spinazie-pestopasta
Het recept voor deze spinazie-pestopasta komt uit het (kook)boek Easy Vegan 2 van Living the green life. Over het gerecht schrijft ze: “Wij zijn gek op pasta! Al vanaf het moment dat we Lady en de Vagebond hebben gezien. Eet deze spinaziespaghetti nooit alleen, maar slurp de slierten samen met je liefste!”
Naar receptZeemansstoof
Het recept voor deze zeemansstoof komt uit het kookboek Man.Eat.Plant. van Lisette Kreischer en Maartje Borst. Ze schrijven erover in hun boek: “Voor alle zeelieden, houten benen en andere varensgezellen. Groente uit zee gaat in deze stoof zij aan zij met aromatische landrotten, al schuimend in het bier!”
Naar receptBonensalade met lamsoor of rucola
Het recept voor deze bonensalade met lamsoor of rucola, haricots verts en groene kruiden komt uit het (kook)boek Natuurlijk! Langer gezond van Anne Marie Reuzenaar. Dit gerecht is opvallend goed voor een gezond gewicht, stabiele bloedsuikerspiegel, hart en vaten en goed voor de schildklier.
Naar receptBloemkoolcurry met kikkererwten
Het recept voor deze bloemkoolcurry met kikkererwten komt uit het boek Eet beter in 28 dagen van dokter Tamara de Weijer.
Naar receptBananen-havermoutpannenkoekjes
Dit recept voor bananen-havermoutpannenkoekjes komt uit het I’M Lijfboek van Isa Hoes en Medina Schuurman. Over dit recept in het boek: “Havermout verlaagt het cholesterolgehalte en verkleint daarmee de kans op hart- en vaatziekten. In kaneel zit OPC, wat helpt bij het verminderen van opvliegers, angst, stemmingswisselingen en slapeloosheid. Fyto-oestrogenen in sojamelk kunnen opvliegers en andere overgangsklachten verminderen. Banaan bevat...
Naar receptZonnebloempittenpasta
Het recept voor deze zonnebloempittenpasta komt uit het boek Fit vega(n) food van (o.a.) voedingsdeskundige en orthomoleculair therapeut Nanneke Schreurs en foodfotograaf José van Riele.
Naar receptPizza van pompoendeeg
Het recept voor deze pizza van pompoendeeg komt uit het boek Fit vega(n) food van (o.a.) voedingsdeskundige en orthomoleculair therapeut Nanneke Schreurs en foodfotograaf José van Riele.
Naar receptOlijven-notenbrood met zongedroogde tomaat en rozemarijn
Het recept voor dit olijven-notenbrood met zongedroogde tomaat en rozemarijn komt uit het boek Fit vega(n) food van (o.a.) voedingsdeskundige en orthomoleculair therapeut Nanneke Schreurs en foodfotograaf José van Riele.
Naar receptCourgettetaart met avocado-limoencrème
Het recept voor deze courgettetaart met avocado limoencrème komt uit het boek Fit vega(n) food van (o.a.) voedingsdeskundige en orthomoleculair therapeut Nanneke Schreurs en foodfotograaf José van Riele. Over dit recept in het boek: “Een echt feestelijke taart waarmee je menig gast zult verrassen als ze horen dat deze glutenvrij, lactosevrij, helemaal plantaardig en als bonus ook nog eens proteïnerijk...
Naar receptBoerenkoolbagels met courgettespread en avocado
Het recept voor deze boerenkoolbagels met courgettespread en avocado komt uit het boek Fit vega(n) food van (o.a.) voedingsdeskundige en orthomoleculair therapeut Nanneke Schreurs en foodfotograaf José van Riele.
Naar receptBessen-vijgenmuffins
Het recept voor deze bessen-vijgenmuffins komt uit het boek Fit vega(n) food van (o.a.) voedingsdeskundige en orthomoleculair therapeut Nanneke Schreurs en foodfotograaf José van Riele.
Naar recept