Tarwevrij

Ontbijt
Rabarbercompote - Gezond aan tafel - recept
Rabarbercompote

Het recept voor deze rabarbercompote komt uit het boek Andere koek van Food Bandits. Over dit recept in het boek: “In Nederland kunnen we bijna alles krijgen, het hele jaar rond. Maar elk seizoen heeft zo zijn favorieten. Bij de lente horen asperges, tuinbonen en rabarber. En ik kan mij nu alweer verheugen op postelein in de winter of kastanjemeel...

Naar recept
Tussendoortje
Gingerbreadkoekjes - Gezond aan tafel - recept
Gingerbreadkoekjes

Het recept voor deze gingerbreadkoekjes komt uit het boek Andere koek van Food Bandits. Over dit recept in het boek: “Deze koekjes zijn leuk om met kerst te maken en vervolgens helemaal los te gaan met glitters en roy­al icing. Maar ook zonder toeters en bellen zijn deze koekjes bijzonder lekker.”

Naar recept
Lunch
Pittige makreelsalade in tomaatjes - Gezond aan tafel - recept
Pittige makreelsalade in tomaatjes

Het recept voor deze pittige makreelsalade in tomaatjes komt uit het boek Surimam cooking 2 van SuriMAMs. Uit het boek: “Onze eerste zelfgemaakte salade was de makreelsalade. Dat was in de jaren zeventig. Dit recept hebben wij geleerd van onze moeder. De salade serveerden we dan wel met koude ingrediënten, want op het vuur kokkerellen zat er toen nog niet...

Naar recept
Marjolein Dubbers
Homemade pesto van rucola - Gezond aan tafel - recept
Homemade pesto met rucola

Dit recept voor homemade pesto met rucola komt uit het boek Eet meer energie van Marjolein Dubbers. Ze schrijft erover in haar boek: “Heb jij, net als ik, verschillende keren tevergeefs geprobeerd om zelf een lekkere pesto te maken? Hier stopt je zoektocht: dit is het recept waar je naar op zoek was. Maak een grote hoeveelheid en vries in...

Lees meer
Nagerecht
Bounty in a jar - Gezond aan tafel - recept
Bounty in a jar

Dit recept voor Bounty in a jar komt uit het boek Eet meer energie van Marjolein Dubbers. Ze schrijft erover in haar boek: “Bounty’s waren mijn favoriete snoep toen ik nog suikerverslaafd was. Ze zijn me nu veel te zoet, maar ik ben nog steeds gek op kokos met chocola. Inmiddels heb ik mijn eigen variant. Eet dit als toetje...

Naar recept
Hoofdgerecht
Gevulde courgettes van de bbq - Gezond aan tafel - recept
Gevulde courgettes van de bbq met truffel en noten

Het recept voor deze gevulde courgettes van de bbq met truffel en noten komt uit het kookboek Smokey Goodness Winter BBQ van Jord Althuizen. Over dit recept schrijft hij in zijn boek: “Als je je groenteliefhebbende vrienden wat goeds wilt laten eten, moet je ze deze hartige winterdish eens voorschotelen. Zelfs vleesliefhebbers lopen warm voor deze met truffel en noten...

Naar recept
Hoofdgerecht
Vegetarische groentenlasagne - Gezond aan tafel - recept
Vegetarische groentenlasagne

Het recept voor deze vegetarische groentenlasagne komt uit het boek Eet beter in 28 dagen van dokter Tamara de Weijer.

Naar recept
Hoofdgerecht
Gado gado salade - Gezond aan tafel - recept
Gado gado salade

Het recept voor deze gado gado salade komt uit het boek Eet beter in 28 dagen van dokter Tamara de Weijer.   Download hier ons gratis 4 weken-menu voor nog meer gezonde recepten! ➔

Naar recept
Hoofdgerecht
Chinese stamppot met kabeljauw - Gezond aan tafel - recept
Chinese stamppot met kabeljauw

Het recept voor deze Chinese stamppot met kabeljauw komt uit het boek Eet beter in 28 dagen van dokter Tamara de Weijer.

Naar recept
Hoofdgerecht
Bloemkoolcurry met kikkererwten - Gezond aan tafel - recept
Bloemkoolcurry met kikkererwten

Het recept voor deze bloemkoolcurry met kikkererwten komt uit het boek Eet beter in 28 dagen van dokter Tamara de Weijer.

Naar recept
Bijgerecht
Gegrilde-inktvissalade (Jamie Oliver) - Gezond aan tafel - recept
Gegrilde-inktvissalade (Jamie Oliver)

Het recept voor deze gegrilde-inktvissalade met een eilandsalsa van kappertjes, pistachenoten, chilipeper, munt en citroen komt uit het kookboek Jamie kookt Italië van Jamie Oliver. Hij schrijft erover: “Geïnspireerd door de liefde die Nonna Franchina in haar inktvisvulling steekt, bedacht ik dit recept, waarbij we eigenlijk hetzelfde principe hanteren, maar dan andersom. Begin met het maken van een waanzinnige salsa...

Naar recept