Suikervrij
Gevulde flespompoen
Het recept voor deze gevulde flespompoen komt uit het kookboek De nieuwe winterkeuken van Colette Dike, bekend van onder andere het platform FoodDeco. Over het recept in het boek: “De zoete, nootachtige smaak van pompoen is mooi in combinatie met het zoute van de feta. De knapperige linzen geven dit gerecht een lekkere crunch. Serveer deze pompoen zo in de...
Naar receptVegetarische poké bowl
Het recept voor deze vegetarische poké bowl komt uit het kookboek Vega met Shane van kookfanaat en sporter Shane Kluivert. In Vega met Shane deelt hij 40 recepten, waarmee hij je stap voor stap de lekkerste vegetarische (én gezonde) gerechten leert maken. Over dit recept schrijft hij: ‘Dit gerecht komt uit Hawaï en wordt daar vaak met zalm of tonijn gegeten,...
Naar receptSpaanse tortilla met spinazie
Het recept voor deze Spaanse tortilla met spinazie komt uit het kookboek Vega met Shane van kookfanaat en sporter Shane Kluivert. In Vega met Shane deelt hij 40 recepten, waarmee hij je stap voor stap de lekkerste vegetarische (én gezonde) gerechten leert maken. Over dit recept schrijft hij: ‘Een Spaanse tortilla is eigenlijk een dikke omelet met plakjes aardappel. Een tortilla...
Naar receptTajine met dorade
Dit recept voor deze tajine met dorade komt uit Het grote Kookmutsjes kook- en bakboek van de zusjes Najat en Nadia Yachou, op social media bekend als de Kookmutsjes. Het boek bevat 80 nieuwe stap-voor-staprecepten uit de lekkerste keukens. Van Marokkaans tot Italiaans en van Turks tot Surinaams en Aziatisch. En natuurlijk mooie combinaties met de Hollandse pot.
Naar receptGevulde uien met gehakt
Dit recept voor gevulde uien met gehakt komt uit Het grote Kookmutsjes kook- en bakboek van de zusjes Najat en Nadia Yachou, op social media bekend als de Kookmutsjes. Het boek bevat 80 nieuwe stap-voor-staprecepten uit de lekkerste keukens. Van Marokkaans tot Italiaans en van Turks tot Surinaams en Aziatisch. En natuurlijk mooie combinaties met de Hollandse pot. Over dit...
Naar receptZalmpakketjes uit de oven
Het recept voor deze zalmpakketjes uit de oven (in kokosmelk gegaarde zalm, verpakt in aluminiumfolie) komt uit Het handige Super Family Kookboek van Toni Westenberg en Rinskje Koelewijn. Dit ‘gezinsproof’ kookboek bevat handige tips en lekkere recepten voor voor iedereen die aan het eind van de dag geen zin heeft om te koken, maar wel wil eten. Misschien niet zo...
Naar receptNo carb lasagne
Het recept voor deze no carb lasagne, een magere variant met gehakt, courgette, ricotta en mozzarella, komt uit Het handige Super Family Kookboek van Toni Westenberg en Rinskje Koelewijn. Dit ‘gezinsproof’ kookboek bevat handige tips en lekkere recepten voor voor iedereen die aan het eind van de dag geen zin heeft om te koken, maar wel wil eten. Dit gerecht...
Naar receptGnocchi-groenten traybake
Het recept voor deze gnocchi-groenten traybake, een Italiaanse ovenschotel met paprika, courgette, tomaatjes en gnocchi, komt uit Het handige Super Family Kookboek van Toni Westenberg en Rinskje Koelewijn. Dit ‘gezinsproof’ kookboek bevat handige tips en lekkere recepten voor voor iedereen die aan het eind van de dag geen zin heeft om te koken, maar wel wil eten. Over dit recept...
Naar receptSupersnelle tajine met witvis (Jamie Oliver)
Het recept voor deze supersnelle tajine met witvis, zoete kerstomaatjes, harissa, asperges en luchtige couscous komt uit het kookboek Jamie Oliver – 7 x anders van Jamie Oliver. Het boek bevat meer dan 120 simpele en overheerlijke recepten met 18 favoriete alledaagse ingrediënten, van broccoli en paprika tot kipfilet en gehakt. Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je...
Naar receptCrispy zalmtaco’s (Jamie Oliver)
Het recept voor deze crispy zalmtaco’s met cajunkruiden, mango, zoete kerstomaatjes & limoen komt uit het kookboek Jamie Oliver – 7 x anders van Jamie Oliver. Het boek bevat meer dan 120 simpele en overheerlijke recepten met 18 favoriete alledaagse ingrediënten, van broccoli en paprika tot kipfilet en gehakt.
Naar receptKeema pau
Dit recept voor keema pau komt uit het Indiase kookboek Dishoom van Shamil Thakrar. Over het recept in het boek: ‘Keema (het lamsgehakt) wordt goed gekruid, verrijkt met doperwten en geserveerd met pau (verse zachte broodjes). Voor ons is dit gerecht synoniem met veel plekken in Bombay: Olympia Coffee House en Café Paris aan Colaba Causeway, en Radio Restaurant achter...
Naar recept