Suikervrij

Hoofdgerecht
Burrito in een kom - Gezond aan tafel - recept
Burrito in een kom

Het recept voor deze burrito in een kom komt uit het kookboek Beste bowlfood ter wereld van Lonely Planet. Uit het boek over dit recept: “Een burrito zonder tortilla en geknoei met allerlei bakjes: alle toppings zijn al smaakvol aangebracht op deze kom met gekruid vlees en bonen.” Over de herkomst van de soep: “Niemand weet wie als eerste bedacht...

Naar recept
Hoofdgerecht
Avgolemono - Gezond aan tafel - recept
Avgolemono

Het recept voor deze avgolemono komt uit het kookboek Beste bowlfood ter wereld van Lonely Planet. Uit het boek over dit recept: “Dit is de klassieke kippensoep uit de traditionele Griekse keuken. Met Pasen, het belangrijkste familiefeest van het jaar, komt deze favoriet steevast op tafel te staan.” Over de herkomst van de soep: “Avgolemono, ‘ei-citroen’ in het Grieks, is...

Naar recept
Nagerecht
Flowerpower-ijs - Gezond aan tafel - recept
Flowerpower-ijs

Het recept voor dit flowerpower-ijs komt uit het boek The Plant Pharmacy van Lisette Kreischer, een van de grondleggers van de vegan-beweging in Nederland. Over dit recept schrijft ze in haar boek: “Een zwoele zomeravond, de aromatische geur van bloemen nog in de lucht, voeten omhoog en een schaaltje van dit heerlijke ijs: mijn idee van de echte zomer! Drink...

Naar recept
Dips, sauzen en dressings
Botanische pesto - Gezond aan tafel - recept
Botanische pesto

Het recept voor deze botanische pesto komt uit het boek The Plant Pharmacy van Lisette Kreischer, een van de grondleggers van de vegan-beweging in Nederland. Over dit recept schrijft ze in haar boek: “Hoe leuk is het als je je pesto kunt opfleuren met bladgroen uit eigen tuin of omgeving? Dat feestje gaat natuurlijk alleen op als je bladgroen in...

Naar recept
Lunch
Marokkaanse groentesalade met kip - Gezond aan tafel - recept
Marokkaanse groentesalade met kip

Het recept voor deze Marokkaanse groentesalade met kip komt uit het boek STRK PLN van Ramses Jedeloo, directeur van The Bootcamp Club (het grootste outdoor sportbedrijf van Nederland met 85.000 leden, 200 trainingslocaties en 3.500 trainingen per maand). Het recept bevat 28% koolhydraten, 11% vetten en 61% eiwitten (totaal 428 kcal).

Naar recept
Tussendoortje
Bruschetta met mozzarella en spinazie - Gezond aan tafel - recept
Bruschetta met mozzarella en spinazie

Het recept voor deze bruschetta met mozzarella en spinazie komt uit River Cafe 30, het Italiaanse jubileumkookboek van River Café (het meest bekende restaurant van Londen en de keuken waar Jamie Oliver werd ontdekt). Eigenaar en topchef Ruth Rogers in het boek over dit recept: “In onze privé-eetzaal in het River Cafe serveren we antipasti op grote borden die dan...

Naar recept
Tussendoortje
Havermoutkoekjes met aardbei - Gezond aan tafel - recept
Havermoutkoekjes met aardbei

Het recept voor deze havermoutkoekjes met aardbei komt uit het boek Frisse start van Amerika’s bekendste chef Martha Stewart. Per portie (1 stuk): 176 calorieën, 4 g vet ( 1 g verzadigd vet), 0 mg cholesterol, 36 g koolhydraten, 2 g eiwit, 4 g vezels

Naar recept
Dips, sauzen en dressings
Gepureerde erwtendip met munt en citroen - Gezond aan tafel - recept
Gepureerde erwtendip met munt en citroen

Het recept voor deze gepureerde erwtendip met munt en citroen komt uit het boek Frisse start van Amerika’s bekendste chef Martha Stewart. Ze schrijft erover: “Je hoeft niet te wachten tot er in het voorjaar verse erwten zijn om deze citroenachtige dip te maken; diepvrieserwten zijn net zo voedzaam en veel handiger. Doperwten bevatten verrassend veel eiwit, net als tahin...

Naar recept
Hoofdgerecht
Broccoli-spinaziesoep met avocadotoast - Gezond aan tafel - recept
Broccoli-spinaziesoep met avocadotoast

Het recept voor deze broccoli-spinaziesoep met avocadotoast komt uit het boek Frisse start van Amerika’s bekendste chef Martha Stewart. Ze schrijft erover: “Tahin, een dikke, romige pasta gemaakt van gemalen, geroosterd sesamzaad, is een essentieel onderdeel van hummus en baba ganoush en geeft dips en spreads, maar ook sladressings, sauzen en soepen, een zijdezachte textuur. Het is rijk aan vitaminen,...

Naar recept
Ontbijt
Smoothie van aardbei, grapefruit en gember - Gezond aan tafel - recept
Smoothie van aardbei, grapefruit en gember

Het recept voor deze smoothie van aardbei, grapefruit en gember komt uit het boek Frisse start van Amerika’s bekendste chef Martha Stewart. Ze schrijft erover: “Je hoeft niet bezig te zijn met een detox om van deze toppers te kunnen genieten; drink er eentje als je wat moe bent (of je energie op peil wilt houden).”

Naar recept
Bijgerecht
Gefermenteerde pompoenplakken - Gezond aan tafel - recept
Gefermenteerde pompoenplakken

Het recept voor deze gefermenteerde pompoenplakken komt uit het (kook)boek Blijven eten van Lars Charas, de inhoudelijke coördinator van een mondiale beweging voor koks voor duurzaamheid. Hij schrijft erover: “In ontwikkelingslanden ontbreekt het kleine boeren vaak aan goede mogelijkheden voor opslag en transport. Kisten vol groente en fruit staan vaak te rotten op het erf, soms wel de helft van...

Naar recept