Suikervrij
Banaan-havermoutpannenkoekjes
Het recept voor deze banaan-havermoutpannenkoekjes komt uit het kookboek Koken met Shane van voetballer en foodblogger Shane Kluivert (2007). Dit schrijft Shane erover in het boek: “Pannenkoeken als ontbijt vind ik superlekker, maar ik wil ’s ochtends niet te lang in de keuken staan. Deze banaan-havermoutpannenkoekjes zijn gezond én snel klaar.”
Naar receptCarciofi alla giudia
Dit recept voor carciofi alla giudia komt uit het (kook)boek Eten met Franciscus, met niet alleen recepten van Paus Franciscus (Jorge Bergoglio) maar ook het verhaal van zijn leven, zijn memoires en visie op spiritualiteit, vriendschap en gastronomie. Opgetekend door Roberto Alborghetti.
Naar receptBoekweitpap met rozenbottel en walnoten
Het recept voor deze boekweitpap met rozenbottel en walnoten komt uit het boek The Plant Pharmacy van Lisette Kreischer, een van de grondleggers van de vegan-beweging in Nederland. Over dit recept schrijft ze in haar boek: “Bye bye, koude tenen! Als je niet oppast zet deze pap met de verwarmende boekweit je in vuur en vlam. Over rozenbottel en zijn...
Naar receptSlaapdrankje met kamille, citroenmelisse en korenbloem
Het recept voor dit slaapdrankje komt uit het boek The Plant Pharmacy van Lisette Kreischer, een van de grondleggers van de vegan-beweging in Nederland. Over dit recept schrijft ze in haar boek: “Een aantal jaar geleden wilde ik een slaapdrankje ontwikkelen. Kamille was altijd al mijn go-to voor ontspanning, daarnaast zette ik vaak citroenmelisse in om te kalmeren én ik...
Naar receptPizza met zelfgeplukte bloemen en kruiden
Het recept voor deze pizza met zelfgeplukte bloemen en kruiden komt uit het boek The Plant Pharmacy van Lisette Kreischer, een van de grondleggers van de vegan-beweging in Nederland. Over dit recept schrijft ze in haar boek: “Deze pizza is één groot into the wild kruidenfeest. Het enige onderdeel dat vaststaat, is de bodem; de rest is aan jou. Ik...
Naar receptLentepasta met brandnetel
Het recept voor deze makkelijke lentepasta met brandnetel komt uit het boek The Plant Pharmacy van Lisette Kreischer, een van de grondleggers van de vegan-beweging in Nederland. Over dit recept schrijft ze in haar boek: “Van brandnetel kun je thee zetten en medicinale soep maken. Je kunt hem mengen door een pesto en als alternatief voor spinazie gebruiken. In deze...
Naar receptGevulde inktvis
Dit recept voor gevulde inktvis komt uit het (kook)boek Eten met Franciscus, met niet alleen recepten van Paus Franciscus (Jorge Bergoglio) maar ook het verhaal van zijn leven, zijn memoires en visie op spiritualiteit, vriendschap en gastronomie. Opgetekend door Roberto Alborghetti.
Naar receptIndian summer cake met bramen en tijm
Het recept voor deze Indian summer cake met bramen en tijm komt uit het boek The Plant Pharmacy van Lisette Kreischer, een van de grondleggers van de vegan-beweging in Nederland. Over dit recept schrijft ze in haar boek: “Tijdens Indian summers bieden bramenstruiken in volle glorie hun vruchten aan. Als voorbereiding op de koude maanden, uiteraard, want bramen zitten boordevol...
Naar receptBrandnetelsoep
Het recept voor deze brandnetelsoep komt uit het boek The Plant Pharmacy van Lisette Kreischer, een van de grondleggers van de vegan-beweging in Nederland. Over dit recept schrijft ze in haar boek: “Deze voedzame groene soep is een ideaal voorjaarsgerecht omdat brandnetel een reinigende werking en flinke doses ijzer en vitamine C heeft. Maar hij kan ook zeker in de...
Naar receptBiet au vin met salie
Het recept voor deze biet au vin met salie komt uit het boek The Plant Pharmacy van Lisette Kreischer, een van de grondleggers van de vegan-beweging in Nederland. Over dit recept schrijft ze in haar boek: “Het mooie aan biet is dat haar kleur haar geneeskrachtige eigenschappen al verraadt. Het fraaie rood verwijst naar haar werking op het bloed (dit...
Naar receptKrab met rauwe artisjoksalade
Het recept voor deze krab met rauwe artisjoksalade komt uit River Cafe 30, het Italiaanse jubileumkookboek van River Café (het meest bekende restaurant van Londen en de keuken waar Jamie Oliver werd ontdekt). Eigenaar en topchef Ruth Rogers in het boek over dit recept: “We waren in een zomer allemaal samen in Venetië en aten deze antipasto bij Da Ivo.”
Naar recept