Suikervrij

Ontbijt
Banaan-havermoutpannenkoekjes - Gezond aan tafel - recept
Banaan-havermoutpannenkoekjes

Het recept voor deze banaan-havermoutpannenkoekjes komt uit het kookboek Koken met Shane van voetballer en foodblogger Shane Kluivert (2007). Dit schrijft Shane erover in het boek: “Pannenkoeken als ontbijt vind ik superlekker, maar ik wil ’s ochtends niet te lang in de keuken staan. Deze banaan-havermoutpannenkoekjes zijn gezond én snel klaar.”

Naar recept
Bijgerecht
Carciofi alla giudia - Gezond aan tafel - recept
Carciofi alla giudia

Dit recept voor carciofi alla giudia komt uit het (kook)boek Eten met Franciscus, met niet alleen recepten van Paus Franciscus (Jorge Bergoglio) maar ook het verhaal van zijn leven, zijn memoires en visie op spiritualiteit, vriendschap en gastronomie. Opgetekend door Roberto Alborghetti.

Naar recept
Ontbijt
Boekweitpap met rozenbottel en walnoten - Gezond aan tafel - recept
Boekweitpap met rozenbottel en walnoten

Het recept voor deze boekweitpap met rozenbottel en walnoten komt uit het boek The Plant Pharmacy van Lisette Kreischer, een van de grondleggers van de vegan-beweging in Nederland. Over dit recept schrijft ze in haar boek: “Bye bye, koude tenen! Als je niet oppast zet deze pap met de verwarmende boekweit je in vuur en vlam. Over rozenbottel en zijn...

Naar recept
Drankjes
Slaapdrankje met kamille, citroenmelisse en korenbloem - Gezond aan tafel - recept
Slaapdrankje met kamille, citroenmelisse en korenbloem

Het recept voor dit slaapdrankje komt uit het boek The Plant Pharmacy van Lisette Kreischer, een van de grondleggers van de vegan-beweging in Nederland. Over dit recept schrijft ze in haar boek: “Een aantal jaar geleden wilde ik een slaapdrankje ontwikkelen. Kamille was altijd al mijn go-to voor ontspanning, daarnaast zette ik vaak citroenmelisse in om te kalmeren én ik...

Naar recept
Hoofdgerecht
Pizza met zelfgeplukte bloemen en kruiden - Gezond aan tafel - recept
Pizza met zelfgeplukte bloemen en kruiden

Het recept voor deze pizza met zelfgeplukte bloemen en kruiden komt uit het boek The Plant Pharmacy van Lisette Kreischer, een van de grondleggers van de vegan-beweging in Nederland. Over dit recept schrijft ze in haar boek: “Deze pizza is één groot into the wild kruidenfeest. Het enige onderdeel dat vaststaat, is de bodem; de rest is aan jou. Ik...

Naar recept
Hoofdgerecht
Lentepasta met brandnetel

Het recept voor deze makkelijke lentepasta met brandnetel komt uit het boek The Plant Pharmacy van Lisette Kreischer, een van de grondleggers van de vegan-beweging in Nederland. Over dit recept schrijft ze in haar boek: “Van brandnetel kun je thee zetten en medicinale soep maken. Je kunt hem mengen door een pesto en als alternatief voor spinazie gebruiken. In deze...

Naar recept
Hoofdgerecht
Gevulde inktvis - Gezond aan tafel - recept
Gevulde inktvis

Dit recept voor gevulde inktvis komt uit het (kook)boek Eten met Franciscus, met niet alleen recepten van Paus Franciscus (Jorge Bergoglio) maar ook het verhaal van zijn leven, zijn memoires en visie op spiritualiteit, vriendschap en gastronomie. Opgetekend door Roberto Alborghetti.

Naar recept
Tussendoortje
Indian Summer Cake met bramen en tijm - Gezond aan tafel - recept
Indian summer cake met bramen en tijm

Het recept voor deze Indian summer cake met bramen en tijm komt uit het boek The Plant Pharmacy van Lisette Kreischer, een van de grondleggers van de vegan-beweging in Nederland. Over dit recept schrijft ze in haar boek: “Tijdens Indian summers bieden bramenstruiken in volle glorie hun vruchten aan. Als voorbereiding op de koude maanden, uiteraard, want bramen zitten boordevol...

Naar recept
Hoofdgerecht
Brandnetelsoep - Gezond aan tafel - recept
Brandnetelsoep

Het recept voor deze brandnetelsoep komt uit het boek The Plant Pharmacy van Lisette Kreischer, een van de grondleggers van de vegan-beweging in Nederland. Over dit recept schrijft ze in haar boek: “Deze voedzame groene soep is een ideaal voorjaarsgerecht omdat brandnetel een reinigende werking en flinke doses ijzer en vitamine C heeft. Maar hij kan ook zeker in de...

Naar recept
Hoofdgerecht
Biet au vin met salie - Gezond aan tafel - recept
Biet au vin met salie

Het recept voor deze biet au vin met salie komt uit het boek The Plant Pharmacy van Lisette Kreischer, een van de grondleggers van de vegan-beweging in Nederland. Over dit recept schrijft ze in haar boek: “Het mooie aan biet is dat haar kleur haar geneeskrachtige eigenschappen al verraadt. Het fraaie rood verwijst naar haar werking op het bloed (dit...

Naar recept
Tussendoortje
Krab met rauwe artisjoksalade - Gezond aan tafel - recept
Krab met rauwe artisjoksalade

Het recept voor deze krab met rauwe artisjoksalade komt uit River Cafe 30, het Italiaanse jubileumkookboek van River Café (het meest bekende restaurant van Londen en de keuken waar Jamie Oliver werd ontdekt). Eigenaar en topchef Ruth Rogers in het boek over dit recept: “We waren in een zomer allemaal samen in Venetië en aten deze antipasto bij Da Ivo.”

Naar recept