Suikervrij

Hoofdgerecht
Spinazie met kipfilet en een Limburgs kaasje - Gezond aan tafel
Spinazie met kipfilet en een Limburgs kaasje

Dit recept voor spinazie met kipfilet en een Limburgs kaasje komt uit het kookboek Grip op koolhydraten – Snelle en makkelijke weekmenu’s van Yvonne Lemmers. Ze schrijft erover in haar boek: ‘Simpele gerechten kunnen toch zo lekker zijn hè. Dat is dit recept zeker.’   Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:...

Naar recept
Hoofdgerecht
Libanese kip met groenten en kip - Gezond aan tafel - recept
Libanese kip met groenten en couscous

Het recept voor deze Libanese kip met groenten en couscous komt uit het (kook)boek Natuurlijk! Langer gezond van Anne Marie Reuzenaar. Dit gerecht is opvallend goed voor gezonde darmen en een goede stoelgang. Over dit recept in het boek: “Laat je niet misleiden door de lijst met ingrediënten. Dit is geen moeilijk recept en zó de moeite waard om te maken....

Naar recept
Hoofdgerecht
Cassavefriet met bananenketchup en pindasaus - Gezond aan tafel - recept
Cassavefriet met bananenketchup en pindasaus

Het recept voor deze cassavefriet met bananenketchup en pindasaus komt uit het kookboek Man.Eat.Plant. van Lisette Kreischer en Maartje Borst. Ze schrijven erover in hun boek: “Waarom zouden we alleen friet van aardappel maken? Cassave levert heerlijk krokante friet met een romig binnenste. Niet te versmaden met bananenketchup (in de Tweede Wereldoorlog ontstaan als surrogaat voor ketchup) en pittige pindasaus.”...

Naar recept
Bijgerecht
Winterpeen in zoutkorst - Gezond aan tafel - recept
Winterpeen in zoutkorst

Het recept voor deze winterpeen in zoutkorst komt uit het kookboek Man.Eat.Plant. van Lisette Kreischer en Maartje Borst. Ze schrijven erover in hun boek: “De groenteboer is de nieuwe visboer! Breng winterpeen in een identiteitscrisis door hem als Scandinavische zalm te begraven in een zoutkorst en vervolgens te roken. Speciaal voor Johnas om te laten zien hoe veelzijdig dat eeuwige...

Naar recept
Hoofdgerecht
Lamscurry - Gezond aan tafel - recept
Lamscurry

Het recept voor deze lamscurry komt uit het kookboek Het beste van Kookschrift van een Kookgek van Joop Braakhekke. Lekker met broccol en bloemkool, gefrituurd met tomatensaus en perentaart toe (recepten in het boek).

Naar recept
Tussendoortje
Tortillachips met guacamole van avocado en feta - Gezond aan tafel - recept
Tortillachips met guacamole van avocado en feta

Het recept voor deze tortillachips met guacamole van avocado en feta komt uit het boek The Avocado Show van het wereldberoemde Amsterdamse restaurant The Avocado Show. The Avocado Show is een van de most exciting food start-ups ter wereld. Wat begon als één restaurantje in Amsterdam met maar 45 stoelen, groeide binnen een jaar uit tot ’s werelds eerste avocado-franchiseconcept met...

Naar recept
Hoofdgerecht
T-bone van bloemkool - Gezond aan tafel - recept
T-bone van bloemkool

Het recept voor deze T-bone van bloemkool komt uit het (kook)boek Easy Vegan 2 van Living the Green Life. Over dit recept in het boek: “Een vegan variant op de T-bone steak maak je met… bloemkool! Dit lekkere alternatief voor een stuk vlees kun je met tig dingen combineren en zal dus niet snel vervelen. Waarom bloemkool? Amerikanen kwamen erachter...

Naar recept
Hoofdgerecht
Veggie scramble - Gezond aan tafel - recept
Veggie scramble

Het recept voor deze veggie scramble komt uit het (kook)boek Easy Vegan 2 van Living the Green Life.

Naar recept
Nagerecht
Brigadeiros - Gezond aan tafel - recept
Brigadeiros

Het recept voor deze brigadeiros komt uit het (kook)boek Easy Vegan 2 van Living the Green Life.

Naar recept
Drankjes
Horchata - Gezond aan tafel - recept
Horchata

Het recept voor deze horchata komt uit het (kook)boek Easy Vegan 2 van Living the Green Life.

Naar recept
Hoofdgerecht
Arabische tajine - Gezond aan tafel - recept
Arabische tajine

Het recept voor deze Arabische tajine komt uit het (kook)boek Easy Vegan 2 van Living the green life. Over het gerecht schrijft Sanne van Rooij van Living the green life: “Je kent ze vast wel, de kleurrijke tajines van aardewerk waar je de lekkerste stoofpotten in maakt. De mix van groenten, peulvruchten en heel veel specerijen zorgt ervoor dat je...

Naar recept