Suikervrij

Bijgerecht
Bloemkool uit de oven met gekaramelliseerde uien en rozenharissa - Gezond aan tafel - recept
Bloemkool uit de oven met gekaramelliseerde uien

Dit recept voor bloemkool uit de oven met gekaramelliseerde uien en rozenharissa komt uit het kookboek Moors van Ben Tish (chef-kok, restauranthouder, voedingsadviseur, voedsel- en receptschrijver en kookleraar). Over het recept schrijft hij: “Bloemkool is ongelooflijk veelzijdig en heel geschikt voor de oven en de grill – net als een stuk vlees. Dat komt vooral door de dichtheid en compacte...

Naar recept
Hoofdgerecht
Gevulde aubergines met amandelen, peterselie en ingelegde citroen - Gezond aan tafel - recept
Gevulde aubergines met amandelen & peterselie

Dit recept voor gevulde aubergines met amandelen, peterselie en ingelegde citroen komt uit het kookboek Moors van Ben Tish (chef-kok, restauranthouder, voedingsadviseur, voedsel- en receptschrijver en kookleraar). Over het recept schrijft hij: “Aubergines zijn een heerlijke groente maar hebben een exotisch klimaat nodig om hun potentieel te realiseren. Spanje heeft er precies de juiste grond en het juiste klimaat voor,...

Naar recept
Hoofdgerecht
Kip met feta, dille, citroen & harissayoghurt - Gezond aan tafel - recept
Kip met feta, dille, citroen & harissayoghurt

Het recept voor deze kip met feta, dille, citroen & harissayoghurt komt uit het kookboek Uit de oven van Diana Henry. Ze schrijft erover: “Alle gerechten in dit hoofdstuk zijn gemaakt met kippendijen, want ik ben er schaamteloos gek op. Ze zijn sappig – zo veel lekkerder dan kipfilet, die kan uitdrogen terwijl dat met kippendijen eigenlijk bijna nooit gebeurt...

Naar recept
Bijgerecht
Griekse hartige taart met courgette, polenta, feta & dille - Gezond aan tafel - recept
Griekse hartige taart met courgette, polenta, feta & dille

Het recept voor deze Griekse hartige taart met courgette, polenta, feta & dille komt uit het kookboek Uit de oven van Diana Henry. Ze schrijft erover: “Dit gerecht is gebaseerd op een Grieks gerecht dat erg veelbelovend klonk, maar ik moest het vele malen bereiden voordat het de bijbehorende zachtheid kreeg in plaats van dat het op een in de...

Naar recept
Voorgerecht
Witlofsalade met stilton & ingemaakte peren - Gezond aan tafel - recept
Witlofsalade met stilton & ingemaakte peren

Het recept voor deze witlofsalade met stilton & ingemaakte peren komt uit het kookboek Uit de boomgaard van food fotograaf en auteur Stuart Ovenden. Over het recept schrijft hij: “Ingemaakte peren zijn een van de dingen die niet mogen ontbreken in mijn wintervoorraadkast. Maak ze een paar dagen van tevoren, als dat kan. Ze maken het simpelste kaasplankje heel bijzonder...

Naar recept
Dips, sauzen en dressings
Appelazijn - Gezond aan tafel - recept
Appelazijn

Het recept voor deze appelazijn komt uit het kookboek Uit de boomgaard van food fotograaf en auteur Stuart Ovenden. Over het recept schrijft hij: “Je kunt appelazijn ook op een andere manier maken met stukken appel, maar omdat ik niets weg wil gooien, vind ik deze manier met restjes appel leuker. Zelfgemaakte azijn is helaas niet geschikt als inmaakazijn, want...

Naar recept
Hoofdgerecht
Parelspelt met appel, bimi & hazelnoten - Gezond aan tafel - recept
Parelspelt met appel, bimi & hazelnoten

Het recept voor deze parelspelt met appel, bimi & hazelnoten komt uit het kookboek Uit de boomgaard van food fotograaf en auteur Stuart Ovenden. Over het recept schrijft hij: “Dit is perfecte winterkost – voeg een paar in stukjes verdeelde gerookte makreelfilets toe als je zin hebt in iets voedzamers.”

Naar recept
Hoofdgerecht
Pasta met gehaktballetjes in tomatensaus - Gezond aan tafel - recept
Pasta met gehaktballetjes in tomatensaus

Dit recept voor pasta met gehaktballetjes in tomatensaus komt uit het kookboek Om op te eten! van Moekes Maaltijd, een bedrijf dat 100% natuurlijke, verse warme lunches levert aan kinderopvangorganisaties in het hele land. Het recept is geschikt voor kinderen van 4 jaar en ouder.

Naar recept
Hoofdgerecht
Groentehapje met doperwten - Gezond aan tafel - recept
Groentehapje met doperwten (pompoen, paprika, courgette)

Dit recept voor een groentehapje met doperwten komt uit het kookboek Om op te eten! van Moekes Maaltijd, een bedrijf dat 100% natuurlijke, verse warme lunches levert aan kinderopvangorganisaties in het hele land. Het recept is geschikt voor kinderen van 4 maanden en ouder. De bereidingswijze voor groentehapjes met pompoen, paprika en courgette is nagenoeg gelijk, dus daarom schrijven we...

Naar recept
Hoofdgerecht
Pompoen & mais - Gezond aan tafel - recept
Pompoen & mais

Dit recept voor pompoen & mais komt uit het kookboek Om op te eten! van Moekes Maaltijd, een bedrijf dat 100% natuurlijke, verse warme lunches levert aan kinderopvangorganisaties in het hele land. Het recept is geschikt voor kinderen van 6 maanden en ouder.

Naar recept
Hoofdgerecht
Couscous met aubergine, tomaat & kalkoen - Gezond aan tafel - recept
Couscous met aubergine, tomaat & kalkoen

Dit recept voor couscous met aubergine, tomaat & kalkoen komt uit het kookboek Om op te eten! van Moekes Maaltijd, een bedrijf dat 100% natuurlijke, verse warme lunches levert aan kinderopvangorganisaties in het hele land. Het recept is geschikt voor kinderen van 9 maanden en ouder.   Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan...

Naar recept