Sojavrij

Dips, sauzen en dressings
Paardenbloemelixer - Gezond aan tafel - recept
Paardenbloemelixer

Het recept voor dit paardenbloemelixer komt uit het boek The Plant Pharmacy van Lisette Kreischer, een van de grondleggers van de vegan-beweging in Nederland. Over dit recept schrijft ze in haar boek: “Als je een liefde voor paardenbloemen ontwikkelt en je je verdiept in deze gouden schone, zul je vast en zeker ook recepten voor paardenbloemhoning tegenkomen. Dat is een...

Naar recept
Nagerecht
Bloedsinaasappelsorbet

Het recept voor deze bloedsinaasappelsorbet komt uit River Cafe 30, het Italiaanse jubileumkookboek van River Café (het meest bekende restaurant van Londen en de keuken waar Jamie Oliver werd ontdekt).

Naar recept
Hoofdgerecht
Brandnetelsoep - Gezond aan tafel - recept
Brandnetelsoep

Het recept voor deze brandnetelsoep komt uit het boek The Plant Pharmacy van Lisette Kreischer, een van de grondleggers van de vegan-beweging in Nederland. Over dit recept schrijft ze in haar boek: “Deze voedzame groene soep is een ideaal voorjaarsgerecht omdat brandnetel een reinigende werking en flinke doses ijzer en vitamine C heeft. Maar hij kan ook zeker in de...

Naar recept
Tussendoortje
Krab met rauwe artisjoksalade - Gezond aan tafel - recept
Krab met rauwe artisjoksalade

Het recept voor deze krab met rauwe artisjoksalade komt uit River Cafe 30, het Italiaanse jubileumkookboek van River Café (het meest bekende restaurant van Londen en de keuken waar Jamie Oliver werd ontdekt). Eigenaar en topchef Ruth Rogers in het boek over dit recept: “We waren in een zomer allemaal samen in Venetië en aten deze antipasto bij Da Ivo.”

Naar recept
Hoofdgerecht
Burrito in een kom - Gezond aan tafel - recept
Burrito in een kom

Het recept voor deze burrito in een kom komt uit het kookboek Beste bowlfood ter wereld van Lonely Planet. Uit het boek over dit recept: “Een burrito zonder tortilla en geknoei met allerlei bakjes: alle toppings zijn al smaakvol aangebracht op deze kom met gekruid vlees en bonen.” Over de herkomst van de soep: “Niemand weet wie als eerste bedacht...

Naar recept
Voorgerecht
Ceviche - Gezond aan tafel - recept
Ceviche

Het recept voor deze ceviche komt uit het kookboek Beste bowlfood ter wereld van Lonely Planet. Uit het boek over dit recept: “Dit is het nationale gerecht van Peru: een combinatie van Spaanse citrusvruchten en koriander met gemarineerde rauwe vis en plaatselijke pepers uit de Incatijd. Inmiddels wordt ceviche overal gegeten.” Over de herkomst van de soep: “Al in de...

Naar recept
Hoofdgerecht
Avgolemono - Gezond aan tafel - recept
Avgolemono

Het recept voor deze avgolemono komt uit het kookboek Beste bowlfood ter wereld van Lonely Planet. Uit het boek over dit recept: “Dit is de klassieke kippensoep uit de traditionele Griekse keuken. Met Pasen, het belangrijkste familiefeest van het jaar, komt deze favoriet steevast op tafel te staan.” Over de herkomst van de soep: “Avgolemono, ‘ei-citroen’ in het Grieks, is...

Naar recept
Nagerecht
Flowerpower-ijs - Gezond aan tafel - recept
Flowerpower-ijs

Het recept voor dit flowerpower-ijs komt uit het boek The Plant Pharmacy van Lisette Kreischer, een van de grondleggers van de vegan-beweging in Nederland. Over dit recept schrijft ze in haar boek: “Een zwoele zomeravond, de aromatische geur van bloemen nog in de lucht, voeten omhoog en een schaaltje van dit heerlijke ijs: mijn idee van de echte zomer! Drink...

Naar recept
Dips, sauzen en dressings
Botanische pesto - Gezond aan tafel - recept
Botanische pesto

Het recept voor deze botanische pesto komt uit het boek The Plant Pharmacy van Lisette Kreischer, een van de grondleggers van de vegan-beweging in Nederland. Over dit recept schrijft ze in haar boek: “Hoe leuk is het als je je pesto kunt opfleuren met bladgroen uit eigen tuin of omgeving? Dat feestje gaat natuurlijk alleen op als je bladgroen in...

Naar recept
Lunch
Marokkaanse groentesalade met kip - Gezond aan tafel - recept
Marokkaanse groentesalade met kip

Het recept voor deze Marokkaanse groentesalade met kip komt uit het boek STRK PLN van Ramses Jedeloo, directeur van The Bootcamp Club (het grootste outdoor sportbedrijf van Nederland met 85.000 leden, 200 trainingslocaties en 3.500 trainingen per maand). Het recept bevat 28% koolhydraten, 11% vetten en 61% eiwitten (totaal 428 kcal).

Naar recept
Tussendoortje
Bruschetta met mozzarella en spinazie - Gezond aan tafel - recept
Bruschetta met mozzarella en spinazie

Het recept voor deze bruschetta met mozzarella en spinazie komt uit River Cafe 30, het Italiaanse jubileumkookboek van River Café (het meest bekende restaurant van Londen en de keuken waar Jamie Oliver werd ontdekt). Eigenaar en topchef Ruth Rogers in het boek over dit recept: “In onze privé-eetzaal in het River Cafe serveren we antipasti op grote borden die dan...

Naar recept