Sojavrij
Dosa’s
Het recept voor deze dosa’s komt uit het kookboek East by West van bestsellerauteur, gezondheidsexpert en restauranteigenaar Jasmine Hemsley. Over dit recept schrijft ze: “Als je wel eens in India geweest bent, dan ben je vast een fan van deze lichte en knapperige crêpes uit het zuiden van India, gemaakt van een gefermenteerd beslag van rijst en dal. Traditioneel geserveerd als ontbijt,...
Naar receptSpinaziesalade met garnalen
Het recept voor deze spinaziesalade met garnalen komt uit het boek Killerbody 3 – Back in Shape van actrice, dj en fitnessgoeroe Fajah Lourens. 724 kcal per persoon. Vet: 42,7 g, kh: 47,8 g, eiwit: 37,3 g Download hier ons gratis 4 weken-menu voor nog meer gezonde recepten! ➔
Naar receptSpaghetti met gehaktballetjes
Het recept voor deze spaghetti met gehaktballetjes komt uit het (kook)boek Eten met Franciscus, met niet alleen recepten van Paus Franciscus (Jorge Bergoglio) maar ook het verhaal van zijn leven, zijn memoires en visie op spiritualiteit, vriendschap en gastronomie. Opgetekend door Roberto Alborghetti. Over dit recept in het boek: “Dit is een eenvoudig en snel recept voor een stevig pastagerecht...
Naar receptGerookte poon met Carolina Mustard Sauce
Het recept voor deze gerookte poon met Carolina Mustard Sauce komt uit het boek Smokey Goodness 2 van barbecue-held Jord Althuizen. Over dit recept schrijft hij in het boek: “Bij Smokey Goodness zijn we verzot op rode poon van de smoker, die we gekscherend ‘angry fish’ noemen. We verwerken de veelzijdige vis in diverse walking dinner bites, zoals de Pulled...
Naar receptGroentecakejes met ei
Het recept voor deze groentecakejes met ei komt uit het kookboek Koken met Shane van voetballer en foodblogger Shane Kluivert (2007). Over dit recept schrijft Shane: “Eerst denk je nog: hmm, ziet er raar uit. Maar als ze uit de oven komen en klaar zijn, dan zijn ze heel mooi en lekker.”
Naar receptBanaan-havermoutpannenkoekjes
Het recept voor deze banaan-havermoutpannenkoekjes komt uit het kookboek Koken met Shane van voetballer en foodblogger Shane Kluivert (2007). Dit schrijft Shane erover in het boek: “Pannenkoeken als ontbijt vind ik superlekker, maar ik wil ’s ochtends niet te lang in de keuken staan. Deze banaan-havermoutpannenkoekjes zijn gezond én snel klaar.”
Naar receptCarciofi alla giudia
Dit recept voor carciofi alla giudia komt uit het (kook)boek Eten met Franciscus, met niet alleen recepten van Paus Franciscus (Jorge Bergoglio) maar ook het verhaal van zijn leven, zijn memoires en visie op spiritualiteit, vriendschap en gastronomie. Opgetekend door Roberto Alborghetti.
Naar receptSlaapdrankje met kamille, citroenmelisse en korenbloem
Het recept voor dit slaapdrankje komt uit het boek The Plant Pharmacy van Lisette Kreischer, een van de grondleggers van de vegan-beweging in Nederland. Over dit recept schrijft ze in haar boek: “Een aantal jaar geleden wilde ik een slaapdrankje ontwikkelen. Kamille was altijd al mijn go-to voor ontspanning, daarnaast zette ik vaak citroenmelisse in om te kalmeren én ik...
Naar receptPizza met zelfgeplukte bloemen en kruiden
Het recept voor deze pizza met zelfgeplukte bloemen en kruiden komt uit het boek The Plant Pharmacy van Lisette Kreischer, een van de grondleggers van de vegan-beweging in Nederland. Over dit recept schrijft ze in haar boek: “Deze pizza is één groot into the wild kruidenfeest. Het enige onderdeel dat vaststaat, is de bodem; de rest is aan jou. Ik...
Naar receptLentepasta met brandnetel
Het recept voor deze makkelijke lentepasta met brandnetel komt uit het boek The Plant Pharmacy van Lisette Kreischer, een van de grondleggers van de vegan-beweging in Nederland. Over dit recept schrijft ze in haar boek: “Van brandnetel kun je thee zetten en medicinale soep maken. Je kunt hem mengen door een pesto en als alternatief voor spinazie gebruiken. In deze...
Naar receptGevulde inktvis
Dit recept voor gevulde inktvis komt uit het (kook)boek Eten met Franciscus, met niet alleen recepten van Paus Franciscus (Jorge Bergoglio) maar ook het verhaal van zijn leven, zijn memoires en visie op spiritualiteit, vriendschap en gastronomie. Opgetekend door Roberto Alborghetti.
Naar recept