Notenvrij
Ei rolletjes met zalm, roomkaas en komkommer
Het recept voor deze ei rolletjes met zalm, roomkaas en komkommer komt uit het boek Super eten voor superkinderen. In dit boek geven ‘Echt eten’-experts professor Tim Noakes en chef-kok Jonno Proudfoot samen met kinderdiëtiste Bridget Surtees praktische én wetenschappelijk onderbouwde adviezen speciaal gericht op voeding voor kinderen. Met handige schema’s, praktische tips en meer dan 150 recepten, van ontbijt...
Naar receptHam wraps met appel en kaas
Het recept voor deze ham wraps met appel en kaas komt uit het boek Super eten voor superkinderen. In dit boek geven ‘Echt eten’-experts professor Tim Noakes en chef-kok Jonno Proudfoot samen met kinderdiëtiste Bridget Surtees praktische én wetenschappelijk onderbouwde adviezen speciaal gericht op voeding voor kinderen. Met handige schema’s, praktische tips en meer dan 150 recepten, van ontbijt en...
Naar receptWater met een smaakje: sinaasappel en munt
Dit idee voor water met een smaakje komt uit het boek Super eten voor superkinderen. In dit boek geven ‘Echt eten’-experts professor Tim Noakes en chef-kok Jonno Proudfoot samen met kinderdiëtiste Bridget Surtees praktische én wetenschappelijk onderbouwde adviezen speciaal gericht op voeding voor kinderen. Met handige schema’s, praktische tips en meer dan 150 recepten, van ontbijt en meeneemlunches tot lekker...
Lees meerTonijn kommetjes
Het recept voor deze tonijn kommetjes komt uit het boek Super eten voor superkinderen van onder andere hoogleraar Tim Noakes. Over het recept, uit het hoofdstuk Powerpeuters, in het boek: “Deze kleintjes zijn een makkie, vooral als je een restje zoete aardappel hebt. Wij hebben ze met lenteui en citroenrasp gemengd, maar je kunt je uitleven met fijngesneden groenten of andere kruiden. Geserveerd...
Naar receptTuinboon toppen
Het recept voor deze tuinboon toppen komt uit het boek Groenten in de hoofdrol van Peter Bauwens. Het komt uit het hoofdstuk over tuinbonen. Uit het boek, bij dit recept: “In culinair Italië vormen tuinboontoppen een populaire voorjaarsgroente. Even aangebakken met een beetje knoflook en de onvermijdelijke olijfolie vormt het een snel en vooral hartig en opvallend gerecht.” Lekker met brood...
Naar receptPolenta met tuinbonen
Het recept voor deze polenta met tuinbonen komt uit het boek Groenten in de hoofdrol van Peter Bauwens. Dit recept komt uit het hoofdstuk over tuinbonen. Serveer met sla en vinaigrette. Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: Ja ik wil regelmatig gezonde recepten ontvangen ➔
Naar receptHumus van tuinbonen
Het recept voor deze humus van tuinbonen komt uit het boek Groenten in de hoofdrol van Peter Bauwens. Het boek is perfect voor iedereen die geïnteresseerd is in groente, voeding, seizoensgebonden eten, en voor wie een moestuin heeft. Peter zoomt onder andere in op twaalf soorten groenten, met praktische informatie over hoe je deze groenten kweekt en welke heerlijke recepten...
Naar receptFalafel van tuinbonen
Het recept voor deze falafel van tuinbonen komt uit het boek Groenten in de hoofdrol van Peter Bauwens. Het boek is perfect voor iedereen die geïnteresseerd is in groente, voeding, seizoensgebonden eten, en voor wie een moestuin heeft. Peter zoomt onder andere in op twaalf soorten groenten, met praktische informatie over hoe je deze groenten kweekt en welke heerlijke recepten...
Naar receptSpeltpasta met boerenkoolpesto
Het recept voor deze speltpasta met boerenkoolpesto komt uit het boek Natuurlijk! Zonder suiker kookboek van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar. Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: Ja ik wil regelmatig gezonde recepten ontvangen ➔
Naar receptStevige Toscaanse boerensoep (Kim Feenstra, Bénine Bijleveld)
Het recept voor deze stevige Toscaanse boerensoep komt uit het boek Food Talk van actrice, fotomodel en fotografe Kim Feenstra en Bénine Bijleveld, receptontwikkelaar, foodfotografe en oprichtster van het platform benineskitchen.com. Over dit recept schrijft Bénine: “Ik kan het me helemaal voorstellen: op het Italiaanse platteland waar de boeren voor dag en dauw opstaan om hard te werken op het...
Naar receptSalade met tomaten & burrata (Kim Feenstra, Bénine Bijleveld)
Het recept voor deze salade met tomaten en burrata (in het boek: salade messy burrata) komt uit het boek Food Talk van actrice, fotomodel en fotografe Kim Feenstra en Bénine Bijleveld, receptontwikkelaar, foodfotografe en oprichtster van het platform benineskitchen.com. Over dit recept schrijft Kim: “Kom je lekker bij me eten? Gezellig! Dan haal ik goede wijn en zetten we muziek...
Naar recept