Falafel van tuinbonen
Ingredienten voor 2 personen
- 250 g vers gedopte tuinbonen
- 1 kleine rode peper
- 1 el tahin (sesampasta)
- 2 tl komijnzaden
- 1 tl kurkumapoeder
- 1 el fijngesneden peterselie
- 1 el fijngesneden koriander
- 2 teentjes knoflook
- 1 el olijfolie
- 1 snee volkorenbrood
- Peper
- Zout
- 2 el bloem
Verder nodig
- Keukenmachine
Zo maak je het
- Kook de verse tuinbonen in 10 minuten gaar. Giet ze af en doe ze in de keukenmachine.
- Rooster de komijnzaden 5 minuten droog in een pan.
- Voeg de rode peper (zonder zaadjes), de tahin, komijnzaden, kurkuma, peterselie, koriander, knoflook, olijfolie, het brood en peper en zout toe. Meng intensief tot je een mooie homogene pasta hebt.
- Vorm met twee lepels balletjes die je nog even in de bloem rolt en laat die nog een kwartier rusten.
- Bak ze gedurende 3 tot 5 minuten in hete olie op 180 °C mooi goudbruin.
- Serveer met brood en verschillende sausjes, aardappels en sla.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij | Lactosevrij | Notenvrij | Veganistisch | Vegetarisch?
Het recept voor deze falafel van tuinbonen komt uit het boek Groenten in de hoofdrol van Peter Bauwens. Het boek is perfect voor iedereen die geïnteresseerd is in groente, voeding, seizoensgebonden eten, en voor wie een moestuin heeft. Peter zoomt onder andere in op twaalf soorten groenten, met praktische informatie over hoe je deze groenten kweekt en welke heerlijke recepten je daarmee kunt maken, zodat je zelf aan de slag kunt.
Dit recept komt uit het hoofdstuk over tuinbonen. Hij schrijft erover: “Een Arabisch gerecht dat oorspronkelijk met tuinbonen, maar nu vaak met kikkererwten gemaakt wordt. Lekker pittig en hartig.”
Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: